Защо всяка жена трябва да носи сребърни бижута?

Защо всяка жена трябва да носи сребърни бижута?

Сребърните бижута са красиви, достъпни и изключително разнообразни, но ползите от тях далеч надхвърлят естетиката и модния външен вид. Носете ги не само за да бъдете стилни, но и за да подкрепите здравето си.

Защо всяка жена трябва да носи сребърни бижута? 

На първо място, сребърните бижута предпазват от инфекции. Няма по-подходящо време от зимата да носите любимите си сребърни накити като превенция срещу настинки и грип. 

Сребърните бижута унищожават вредните ензими на бактериите и вирусите. Те също така разширяват кръвоносните съдове и по този начин стимулират възстановяването след инциденти и травми. 

Ако проявявате алергия към неблагородните метали, то със среброто можете да бъдете спокойни. Дори хората с много чувствителна кожа могат да носят сребърни бижута, защото шансът да получат алергична реакция е нищожно малък.

Но ползите от носенето на сребърни бижута не свършват дотук. Те помагат за вътрешното регулиране на температурата. Няма по-подходящ метал от среброто за вътрешната топлинна регулация и също така за стимулиране на енергийните нива. 

Може и да не сте се замисляли, но ние сме заобиколени от потенциално вредни електромагнитни честоти. Едва ли има дом без безжична интернет връзка или човек без мобилен телефон. Тук среброто може да подобри естествения баланс на тялото и дори да ни предпази от определени психични разстройства. 

Носенето на плътни сребърни гривни са отлично лечение при ганглион – доброкачествена киста, която се появява най-вече в областта на китката. Често това спомага за по-бързото разнасяне и изчезване завинаги. 

Сребърните бижута като детектори за замърсяването около вас

При някои хора сребърните бижута почерняват по-бързо, а при други – дълго време запазват бляскавия си вид. Много фактори влияят на това, но основните са свързани с киселинността на потта и околното замърсяване. 

Нормално е среброто да почернява и да се окислява от въздуха от влагата, но този процес се ускорява от замърсения въздух, минералите във водата, близост до химическо, електрическо или производствено съоръжение. Всички те могат да причинят по-бързо почерняване. 

Силно замърсеният въздух и високата влажност не са добри нито за вас, нито за бижутата ви от сребро. Когато се налага да ги почиствате през няколко дни, това означава, замърсяването на въздуха и влажността са над нормата.

Красимир Димитров е създател и автор на сайта "За нея". Всички статии се създават с цел полезна и актуална информация на читалните и спазват стандартите за полезност и изчерпателност по всяка тема. Може да се свържете с нас на zaneqinfo@gmail.com.