Какви изкуствени мигли да си купим

За голяма част от съвременните дами, грижата за външния вид е основен акцент при излизане навън, а очите играят важна роля за това. Освен грима, видът на ресните е допълнение към цялостната визия.и много жени днес предпочитат носенето на изкуствени мигли. Какви видове има и как се слагат? Как да направим своя избор спрямо формата на очите?

Какви биват изкуствените мигли

Основното им предназначение е за удължаване на косъма и подчертаване на очната форма. По такъв начин се постига повишена гъстота и видимост на ресните.

Изкуствени мигли

Отличават се по използвания материал за направата им. Те се изработват от различни материали: 

  • по-евтините са от синтетичен косъм – синтетичните модели имат повишен блясък и са добре видими при по-силно околно осветление. От тях има различни и многобройни варианти и се отличават с по-голяма издръжливост от видовете с естествен косъм;
  • по-скъпите са от естествен косъм – постига се по-добър резултат, поради повишената мекота на ресните.

Изкуствените мигли още могат да бъдат индивидуални или на снопчета. Първите са сред най-предпочитаните, тъй като са по-ефектни и придават голяма атрактивност. Предлагат се в различни варианти на цветовото оформление, формата и размера. Вариантите на снопчета напоследък са голям хит, поради възможността за поставянето им само на ъгъла на клепача и възможността за слагане на толкова, колкото е необходимо.

Как се слагат

Възможно е изкуствените мигли да са с по-дълъг косъм от необходимото, поради което експертите от онлайн магазин 4sales съветват предварителното им налагане върху клепача и ако е необходимо да се скъсят по краищата. При необходимост от нанасяне на грим, препоръката на специалистите е да го направите преди лепенето. Слагането се извършва със специални професионални лепила, нанасящи се не върху кожата, а върху ресните. Дозировката да е не твърде голяма, но и не твърде малка, а точно толкова, колкото да не се разтече при поставянето върху естествените ви ресни.

Съществуват варианти и без лепене. Те са магнитни и се слепват една с друга, с което фиксацията им приключва. Те се поставят и махат много лесно, което ги прави и по-дълготрайни.

Как да изберем спрямо формата на очите

Важно е да съобразите извивката на изкуствените мигли с тази на очите, поради разликата във формата при отделните хора. При някои са по-изпъкнали, а при други по-плоски. За целта предварително се налагат “на сухо”. При моделите на снопчета можете да изберете просто желаната дължина.

Красимир Димитров е създател и автор на сайта "За нея". Всички статии се създават с цел полезна и актуална информация на читалните и спазват стандартите за полезност и изчерпателност по всяка тема. Може да се свържете с нас на zaneqinfo@gmail.com.