Освен че са необходимост през студените зимни месеци, ръкавиците са идеалният начин да постигнете един стилен завършек на тоалета. Подбрани по подходящ начин, съчетани с подходящи аксесоари като шал, шапка, колан и чанта, те предават елегантност и стил на всяко облекло.

Кожени ръкавици

Освен ако не са уплътнени с вълна или пух, кожените ръкавици не са най-подходящи за да предпазват от студа, но пък са идеалният детайл към по-официални якета и палта. Чифт черни кожени ръкавици никога не е в повече в гардероба, тъй като този аксесоар никога не излиза от мода, съчетава се с почти всички горни дрехи и не се износват, освен ако не са от синтетична материя.

Елегантни ръкавици като детайл към тоалета

Обикновено свързваме носенето на ръкавици със студеното време, но в зависимост от материята, ръкавиците могат да имат и чисто декоративно приложение. Дълги и къси, ръкавиците от сатен, коприна, кадифе или дантела идеалният аксесоар към официални тоалети като вечерни рокли и костюми.

Ръкавици от плюш

XXL ръкавиците от плюш и изкуствена кожа са оригинален начин да придадете по младежки вид на вашия тоалет. В комбинация с подходящи аксесоари като шал, шапка или пухкави ушанки, те са не само топли, но и атрактивни. Този тип ръкавици обаче не са особено удобни, тъй като са много обемисти и не позволяват свободно движение на пръстите. Все пак модата изисква жертви.

Как да изберем идеалните ръкавици към тоалета

Преди всичко трябва да се съобразим с повода, тъй като както вече споменахме, ръкавиците са мултифункционални. Ако ги избираме с цел да предпазят ръцете от екстремни студове, то тогава трябва да изберем термични ръкавици, тъй като чифт фини кожени ръкавици едва ли са идеалният избор за разходка в гората през зимата.

По отношение на цветовете, изборът на ръкавици трябва да се съобрази с цвета на връхната дреха, но и с този на останалите аксесоари. Когато избираме вълнени ръкавици, добре е да ги съчетаем с подходяща шапка и шал. Кожените ръкавици би трябвало да са в една и съща цветова гама с обувките, чантата и колана. 

Що се отнася до стила на ръкавиците, те трябва да пасват на цялостната визия. Подходящият избор на аксесоари като шалове, колани, чанти, шапки и ръкавици може да промени коренно начина по който изглежда връхната дреха.

Доверете се на въображението си и експериментирайте с цветовете и моделите, създавайки свой собствен стил с креативни и оригинални комбинации от аксесоари.

Оценете статията ни:
[Total: 0 Average: 0]