Какви ръкавици да носим, за да ни е топло през зимата?

Curly hair african american woman with gloves posed at winter day.

Освен че са необходимост през студените зимни месеци, ръкавиците са идеалният начин да постигнете един стилен завършек на тоалета. Подбрани по подходящ начин, съчетани с подходящи аксесоари като шал, шапка, колан и чанта, те предават елегантност и стил на всяко облекло.

Кожени ръкавици

Освен ако не са уплътнени с вълна или пух, кожените ръкавици не са най-подходящи за да предпазват от студа, но пък са идеалният детайл към по-официални якета и палта. Чифт черни кожени ръкавици никога не е в повече в гардероба, тъй като този аксесоар никога не излиза от мода, съчетава се с почти всички горни дрехи и не се износват, освен ако не са от синтетична материя.

Елегантни ръкавици като детайл към тоалета

Обикновено свързваме носенето на ръкавици със студеното време, но в зависимост от материята, ръкавиците могат да имат и чисто декоративно приложение. Дълги и къси, ръкавиците от сатен, коприна, кадифе или дантела идеалният аксесоар към официални тоалети като вечерни рокли и костюми.

Ръкавици от плюш

XXL ръкавиците от плюш и изкуствена кожа са оригинален начин да придадете по младежки вид на вашия тоалет. В комбинация с подходящи аксесоари като шал, шапка или пухкави ушанки, те са не само топли, но и атрактивни. Този тип ръкавици обаче не са особено удобни, тъй като са много обемисти и не позволяват свободно движение на пръстите. Все пак модата изисква жертви.

Как да изберем идеалните ръкавици към тоалета

Преди всичко трябва да се съобразим с повода, тъй като както вече споменахме, ръкавиците са мултифункционални. Ако ги избираме с цел да предпазят ръцете от екстремни студове, то тогава трябва да изберем термични ръкавици, тъй като чифт фини кожени ръкавици едва ли са идеалният избор за разходка в гората през зимата.

По отношение на цветовете, изборът на ръкавици трябва да се съобрази с цвета на връхната дреха, но и с този на останалите аксесоари. Когато избираме вълнени ръкавици, добре е да ги съчетаем с подходяща шапка и шал. Кожените ръкавици би трябвало да са в една и съща цветова гама с обувките, чантата и колана. 

Що се отнася до стила на ръкавиците, те трябва да пасват на цялостната визия. Подходящият избор на аксесоари като шалове, колани, чанти, шапки и ръкавици може да промени коренно начина по който изглежда връхната дреха.

Доверете се на въображението си и експериментирайте с цветовете и моделите, създавайки свой собствен стил с креативни и оригинални комбинации от аксесоари.

Красимир Димитров е създател и автор на сайта "За нея". Всички статии се създават с цел полезна и актуална информация на читалните и спазват стандартите за полезност и изчерпателност по всяка тема. Може да се свържете с нас на zaneqinfo@gmail.com.