Кои са важните характеристики при избор на бебешка количка

Бебешката количка е навярно най-важният атрибут за всеки родител, като тя се използва поне 2 години и то всекидневно. Какво означава това?

Преди всичко е важно да изберете качествен модел, който освен красив, е и функционален, както и много удобен за използване.

Така разходките навън ще са винаги приятни и дори и динамичната градска среда няма да ви попречи да се придвижите от точка А до точка Б. За целта е нужно да разполагаме с “превозно средство”, в което да настаните удобно своето бебе и да го подготвим за предстоящия престой на открито. 

В какви разновидности се предлагат съвременните бебешки колички

В магазините ще откриете разнообразни по вид модели, сред които има евтини и по-скъпи модели, зимни, летни и комбинирани предложения, както и много още други варианти на този незаменим детски артикул. Какво обаче да купите, за да не съжалявате по никакъв начин за направения избор дори и след време?

Бебешки колички от Baby.bg

Освен върху модерния дизайн, е препоръчително да се фокусирате и върху практичността на превозното средство – ниво на безопасност, разположение на предпазните колани, възможност за лесни маневри при необходимост, вид на тапицерията и много още други параметри с особена важност. Най-общо казано бебешките колички се предлагат в следните разновидности: 

  • Комбинирани: най-честият избор от страна на родителите, които търсят предимно практични и многофункционални решения. Тези бебешки колички е възможно да бъдат използвани от самото раждане на детето до навършването на 3 годинки. Времевият диапазон в случая е доста голям, а сетът включва кош за новородено, лятна седалка и бебешко столче за кола; 
  • Летни модели – предназначени са за деца над 6 месеца, които вече могат да стоят стабилно в седнало положение. Конструкцията им е олекотена, удобни са за пренасяне и могат да се открият в интересни дизайни. Отново осигуряват търсеното ниво на безопасност и са супер практична придобивка за всяко семейство;
  • За близнаци – тук имате всичко нужно за разходката навън, но умножено по две. Появата на близнаци е двойно щастие, което не може да се сравни с нищо друго. Освен да се насладите на тази емоция, трябва да помислите и за практичната страна на нещата. Покупката на подходящо превозно средство за разходки е сред първите неща, които да предприемете, като фокусът в случая е функционалността. Има две решения – бебешки превозни средства с кошове един зад друг и такива, при които “гнездата” са разположени едно до друго. 

Изборът на количка за бебета нерядко е въпрос с повишена трудност, който изисква цялото внимание и съсредоточеност, за да не допуснете грешки по време на подбора на подходящия за вас модел.

На какво да обърнете внимание при избор, съветват от онлайн магазин Baby.bg

Няма никакво съмнение, че изборът на количка може да бъде истинско предизвикателство за всеки един родител, който иска най-доброто за своето дете, но и удобства за себе си, за да бъде ефективен по време на неговото отглеждане. Точките, върху които трябва да спрете вниманието си, са както следва: 

  • Конструкция на бебешката количка – към този критерий можем да отнесем начина ѝ на сгъване, гумите и спирачките, теглото на превозното средство, маневреността (много е важно да е висока), габаритите и други важни технически особености; 
  • Материалите, от които е изработена вътрешната част на модела – зимният кош или лятната седалка трябва да са направени от материя, която не води до запарване, мека е и осигурява необходимия комфорт; 
  • Допълнителни аксесоари – сенник, чанта, дъждобран, комарник, чадър и други полезни приспособления е добре да присъстват в дизайна на бебешката количка.

Марки като Lorelli, Kikka Boo, Cybex, Cosatto и Cangaroo са добро решение, ако търсите баланс между цена, качество и визия. 

Красимир Димитров е създател и автор на сайта "За нея". Всички статии се създават с цел полезна и актуална информация на читалните и спазват стандартите за полезност и изчерпателност по всяка тема. Може да се свържете с нас на zaneqinfo@gmail.com.