На колко години на мъжете не им става

На колко години на мъжете не им става

Много от жените, може би се питат – „кога на един мъж не му става и желанието му за полово контакт намалява?“

Всички смятаме, че сексуалната активност има тенденция да намалява с възрастта, но връзката между възрастта и сексуалната дисфункция не е толкова силна, колкото си мислите.

Всъщност, с правилните навици, може един мъж да има силно сексуално желание до дълбока старост.

По -долу, ще разгледаме научните доказателства на връзката между годините и сексуалното здраве, за да обясним кога повечето мъже започват да изпитват спад в сексуалното си желание.

Споделихме и няколко съвета, които можете да използвате, за да поддържате здравословен и приятен сексуален живот на 60 -те, 70 -те и след това. 

На колко години, един мъже спира да му става?

На колко години, един мъже спира да му става

Тъй като сексуалното желание и физическото здраве могат да варират значително от човек на човек, няма конкретна възраст, на която на един мъж да не му става.

Изследванията обаче показват, че повечето мъже имат „продължителност на сексуалния живот“ до 80 – 85 години.

В проучване от 2010 г., проведено от Чикагския университет, изследователите разглеждат връзката между възрастта и сексуалната активност при мъжете и жените в Съединените щати.

Проучването използва данни, получени от мащабни проучвания на населението на САЩ и установи, че 38,9 % от мъжете на възраст между 75 и 85 години остават сексуално активни.

В проучването се открива, че 70,8 % от сексуално активните мъже съобщават, че имат „качествен“ сексуален живот. 

Интересното е, че мъжете, които съобщават, че са в много добро или отлично здраве, са по-големият процент, практикуващи активен сексуален живот.

Накратко, повечето мъже остават сексуално активни до пенсионна възраст, като по -голямата част от полово активните възрастни мъже са доволни от сексуалния си живот.

Възраст и сексуално желание

Сексуалното влечение или либидото има тенденция да намалява с възрастта при мъжете и жените. Част от това се дължи на естествените промени в производството на тестостерон, които настъпват с напредването на възрастта.

Тестостеронът е основният полов хормон при мъжете. Той е отговорен за много от вашите вторични полови характеристики на мъжете, като гласа и количеството мускулна маса. Той също е пряко отговорен за регулирането на вашето сексуално желание.

С напредването на възрастта, е нормално производството на тестостерон бавно да намалява. Повечето мъже започват да произвеждат по -малко тестостерон след 30 -годишна възраст , като производството на тестостерон намалява с около един процент всяка година.

Жените изпитват подобен спад в нивата на хормоните, като производството на естроген намалява след менопаузата.

Тъй като тестостеронът играе важна роля в регулирането на сексуалното ви желание, този спад в производството на тестостерон може да накара мъжете, да нямат същото желание, както на 20-години.

Освен свързания с възрастта спад в производството на тестостерон, други фактори, свързани със стареенето, също могат да повлияят на това ниво.

Много от тези състояния могат да имат отрицателен ефект върху сексуалната активност и либидото.

Някои лекарства, използвани за лечение на проблеми, свързани с възрастта, като лекарства за кръвно налягане или антидепресанти, също могат да повлияят на сексуалното желание.

И накрая, проблеми като депресия , тревожност и стрес имат връзка.

На въпроса „На колко години на мъжете не им става“, ще отговорим така: Ако един мъж, е физически здрав, спортува, храни се добре, то той не трябва да има проблем с активността си в леглото до 85 години.

Точно обратно, мъжете имат по-дълга продължителст на физическата възможност за практикуването му.

По темата прочети също:

Красимир Димитров е създател и автор на сайта "За нея". Всички статии се създават с цел полезна и актуална информация на читалните и спазват стандартите за полезност и изчерпателност по всяка тема. Може да се свържете с нас на zaneqinfo@gmail.com.