Дизайнът на бебешка стая не е голям проблем, тъй като той често е съобразен с останалите мебели и обзавеждане на апартамента, като това е изцяло по вкуса на родителите.

Когато обаче малкото бебе започне да се превръща в малко човече и порасне до юношеска възраст, то започва да има собствен вкус и виждания за нещата, както и потребност от много повече мебели в собствената си стая.

Обзавеждането на детска стая за юноши, без значение дали е за момчета, или момичета, е истинско предизвикателство за всеки. Трябва да съобразите мебелите с вкуса на тинейджъра, а това понякога е нож с две остриета. 

Какво трябва да включва стаята за юноши 

Нека разгледаме различните кътчета, които трябва да присъстват в стаята на вашият тийнейджър според онлайн магазин Mömax:

  1. Спалня – изберете легло, съизмеримо с площта на стаята. Ако има много пространство, не се колебайте да поставите двойно легло, но ако метрите са ограничени, можете да използвате компактно единично легло. За учениците от гимназията мебели като сгъваем диван са доста подходящи. През деня може да прекарва време с приятели на него и обзавеждането на стаята да напомня за уютна всекидневна, а през нощта – да се превръща в удобна и комфортна спалня.
  2. Кът за учене – макар понякога писането на домашните да не е сред любимите занимания за тийнейджъра, ученето си остава изключително важен процес и затова сме длъжни да добавим мебели в обзавеждането, които да са комфортни за тази цел. За да се случи това, трябва да закупите удобен стол и бюро, където ще има място не само за монитора и клавиатурата, но и за достатъчно учебници и тетрадки, които да са на удобно място.
  3. Осветление – известно е, че с появата на нови устройства и приспособления натоварването на очите на младото поколение се увеличава все повече. И ако добавите към това и лошо осветление, всичко може да завърши с проблеми с очите в по-напреднала възраст. Ето защо, създайте дифузно осветление в стаята, чиято сила да бъде регулируема. И не забравяйте да обзаведете мястото за учене с допълнително осветление, за да бъде достатъчно удобно за нуждите на детето.

Довършителни материали и декорация

Добре е различните мебели, както и цялостното обзавеждане в тази стая да бъдат свежи и разчупени, за да са подходящи за тийнейджър. Можете да използвате различни цветове, които се харесват на вашия малчуган.

Стереотипът синьо за момче и розово за момиче отдавна е отшумял, но все пак съобразете цветовите комбинации с вкуса на вашия юноша, за да се чувства той достатъчно комфортно в стаята си.

Там той ще прекарва голяма част от времето си и уютът определено е едно от най-важните неща. Точно затова не пропускайте да съобразите цветове и модели за мебели и обзавеждане първо с него.

Оценете статията ни:
[Total: 1 Average: 4]