Не е  срамно да признаещ, че искаш по-големи гърди. Въпреки че може да е трудно да получите по-големи гърди без хирургия, помощта е на път.

Как да получите по-големи гърди без хирургия и силикон ?

Как-получите-по-големи-гърди без-хирургия-и-силикон ?

Ако искате да имате по-големи гърди, можете да направите някои упражнения на гърдите, да опитате някои медицински устройства . Може да не вярвате, но наистина има добри начини да увеличете гърдите си без хирургия. За Нея ще ви покаже как:

#1 Правете упражнения

Тренировките не са само за отслабване, те са и един от най-добрите начини да стегнете гърдите си.

1. Правете лицеви опори.

Как-да-имате-по-големи-гърди-без-хирургия-лицеви-опори

Лицевите опори не само са страхотни упражнения за трицепса, но и могат да укрепят гръдните мускули.

Ако направите прекалено много лицеви опори още в началото, можете да предизвикате контузия, затова започнете да правите само 2 или 3 серии от 10 лицеви опори за един ден.

Ако лицевите упори са били част от тренировките Ви и имате рутина, то може да започнете с 3-5 серии и да увеличавате.

Ето как да направите лицевите опори:

 • Поставете стомаха си на пода и ръцете Ви да са точно под раменете.
 • Вдигайте бавно тялото си нагоре в позицията на дъската, докато ръцете ви се изправят. Другата опорна точка са пръстите на краката.
 • Спускайте се на земята, без да позволявате на стомаха да докосва пода и да се повдига отново.
 • Ако това се окаже твърде трудно, започнете с правенето на лицеви опори, като същевременно държите коленете и долните си крака на пода.

2. Вдигайте гирички

Как-да-имате-по-големи-гърди-без-хирургия-упражнение-с-гири

Най-добре е да отидете във фитнес залата и да си наемете треньор за, ако сте нови в това.

Това е още едно чудесно упражнение, което може да ви помогне да укрепите и увеличите гръдните мускули. Това също един от начин за премахване на целулита

Всичко, което трябва да направите, е да намерите някои гири, които са достатъчно тежки, за да имат въздействие, но не толкова тежки, че те причиняват напрежение.

Можете също да направите това упражнение у дома без треньор. Ето как да го направите:

 • Дръжте дъмбелите в двете си ръце с ръцете си. Дланта ви трябва да е обърната надолу.
 • Повдигнете гирите във въздуха, като същевременно държите ръцете си прави.
 • След като гирите се повдигнат над главата ви, леко ги спуснете.

3. Разгъване с дъмбели

Как-да-имате-по-големи-гърди-без-хирургия-разгъване-с-дъмбели

Това движение натоварва изцяло гърдите и е базово за много културисти ( културистите имат големи гърди, нали ?!)

Ако сте посещавали зала, ще видите много мъже и жени да го практикуват, защото има невероятен ефект върху гръдните мускули. Упражнението се изпълнява по следният начин:

 • Лягате на земята с гръб към нея.
 • В двете си ръце държите по един дъмбел, като ръцете трябва да разположение в равнината на гърдите.
 • Изпъвате и събирате двете ръце с дъмбелите над гърдите.

Уточнение: Това упражнение е най-добре да се изпълнява на лежанка, тъй като дълбочината на движението е най-добра.

4. Лицеви опори на стената

Как-да-имате-по-големи-гърди-без-хирургия-лицеви-опори-на-стената

Това е друга версия на лицевите опори и действа върху горната част на ръцете и гръбначните мускули. Застанете на около метър от стената, с дланите притиснати към стената, а ръцете ви са прави.

След това се наведете към стената, докато лактите ви се огънат, като същевременно държите краката си там, където са. Използвайте ръцете и бицепсите си, за да се изправите отново. Все едно правите бутане на стената.
Може да започнете с 2 серии x 10.

#2 Коригиране на вашето хранене

Как-да-имате-по-големи-гърди-без-хирургия-хранене

Когато става въпрос за размера на гърдите, има няколко важни неща. Генетиката, масата, възрастта и хормоните влияят на това, но и вашата диета може да играе по-голяма роля, отколкото си мислите. Ако искате да увеличите размера на гърдите си спазвайте тези правила.

1. Покачете малко тегло

Как-да-имате-по-големи-гърди-без-хирургия-качване-на-килограми-качване-на-килограми

Това е вярно. Ако наистина искате да получите естествено по-големи гърди, тогава всичко, което трябва да направите, е да качите няколко килограма. Гърдите ще се увеличат, както и другите части на тялото Ви. Гърдите имат тенденция да се увеличат повече от другите части на тялото.

Може да не искате да натрупате тегло, за да получите по-големи гърди, но това е най-невероятният начин да го направите. За да качите тегло, просто увеличете калорийния прием.

Важно: Тук не говорим за просто едно тъпчене с храна, говорим за съчетаване с първата точка – тренировка. Грешно е разбирането, че качването на килограми е свързано само с увеличаване на корема и частите на тялото. Тренировка и правилно хранене – това е ключът.

2. Яжте повече храни, които съдържат естроген.

Как-да-имате-по-големи-гърди-без-хирургия-естроген

Естрогенът е женски хормон, който е отговорен за увеличаването на размера на гърдите ви, наред с други неща. Въпреки че тялото ви естествено ще произвежда естроген, докато сте през пубертета и дори докато сте на възраст 18 или 19 години, не пречи, ако се фокусирате върху повече храни, съдържащи естроген, за да помогнете на гърдите Ви да станат по-големи. Ето някои храни, за които е известно, че са богати на естроген:

 • Леща и нахут
 • Лима и бобови зърна
 • Млечни продукти, като сирене и кисело мляко
 • Семена от сминдух
 • Подправки като градински чай, детелина и риган
 • Плодове като ябълки, череши и сливи
 • Зеленчуци като цвекло, моркови и краставици
 • Зърна като ориз, ечемик и пшеница

3. Яжте храни, които съдържат фитоестроген.

Как-да-имате-по-големи-гърди-без-хирургия-фитоестроген

Фитоестрогенът е полезен, когато нивата на естроген са ниски,  той и помага за увеличаване на размера на гърдите. Проучванията показват, че фитоестрогенните таблетки са увеличили размера на гръдната тъкан при жени преди менопауза.  Много вкусни храни я съдържат, така че няма никаква вреда при добавянето им към вашата диета. Ето някои храни, които са богати на фитоестроген:

 • Ядки като шам-фъстъци, орехи, кашу и кестени
 • Напитки като червено вино, бяло вино, черен чай и зелен чай
 • Плодове като праскови, ягоди и малини
 • Ленено семе
 • Зелен боб и зимен скуош

#3 Направете гърдите Ви да изглежда по-големи

Голямата част от всички техники, които сме изброили, работят не само за жените с малки гърди, но и за жени с по-големи гърди. Когато става дума за специален повод, е ясно, че ние жените искаме да изглеждаме още по-добре.

 1. Носете сутиен, който ви подхожда правилно.

Как-да-имате-по-големи-гърди-без-хирургия-правилен-сутиен

Изследванията показват, че 8 от всеки 10 жени носят ненужния размер на сутиен. Носенето на сутиен, който е твърде малък, всъщност може да направи гърдите ви да изглеждат по-малки, а не по-големи и носенето на сутиен, който е прекалено голям, може да накара гърдите ви да висят по-свободно. Кой номер прави гърдите ви да изглеждат по-големи? Носете сутиен, който ви пасва перфектно. Ето как да го намерите и да го носите правилно:

 • Фокусирайте се върху ширината , а не върху чашата си. Размерът на чашката е важен, но не и ако не знаете дали сте 32 или 36. Това прави всичко различно.
 • Закачете сутиен в мястото, където той се чувства най-удобно.
  Никога не оставяйте презрамките да се движат по гърба ви.
 • Уверете се, че сутиенът ви отговаря на вида облекло, което носите. Не носете същите стил сутиен с различни дрехи, защото самото съчетание може да накара гърдите да изглеждам по-малки.

2. Носете подплънки.

Как-да-имате-по-големи-гърди-без-хирургия-подплънки-за-сутиен

Това е още едно бързо и лесно решение. Подплънките може да направят гърдите Ви да изглеждат по-големи. Ако сте на пазар за подплънки, трябва задължително да ги пробвате със сутиен.

 • Всъщност, трябва да избягвате пълненето на сутиен с нещо, което не може да поеме действителната форма на гърдите ви. Ще изглежда глупаво, ако не друго, и може да доведе до някакво неудобство.

3. Подобрете позицията си.

Как-да-имате-по-големи-гърди-без-хирургия-изпъчи-гърдите-си

Майка ви може би още Ви казва нещо, което Ви е казвала дори, когато сте били малко момиче – „Изправи гърбът си“.  Това е най-лесният и бърз начин да направите гърдите си по-големи. Като имате добра поза, като държите гръбнака равен, раменете ви естествено се издигат. Това не само ще Ви направи по-високи и по-уверени, но и гърдите ви ще изглеждат по- и по-големи.

 • Когато сте прегърбени, също е с гърдите ви. Когато стоите високи и горди, така са и  те са.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here