Рецептата за Щастлив Брак: 7-те съставки за здрав брак

Рецептата за Щастлив Брак

Един успешен и щастлив брак е възможен, ако всеки от двата желае това.

Съпрузите в успешен и щастлив брак са разбиращи

Те четат книги, посещават семинари, разглеждат статии в мрежата и наблюдават други успешни бракове. 

Успешните двойки обаче ще ви кажат, че се учат чрез опит – опит и грешка.

1) Празнувайте добрата новина

Оказва се, че разводът не е причинен най-често от негативните неща, колкото от липсата на отбеляване на положителните неща.

„Открихме, че позитивите са все по -важни“, казва Хауърд Маркман, съдиректор на Центъра за семейни и семейни изследвания към университета в Денвър. „Оказва се, че количеството забавления на двойките и силата на техните приятелства са основата за усщеният брак.“

Какво да правя? Празнувайте повече хубавите моменти.

Изследванията показват, че двойките, които редовно празнуват добрите новини, имат по -високи нива на ангажираност, интимност, доверие и удовлетвореност от отношенията … Не е достатъчно партньорът да знае, че се гордеете с неговите постижения. Трябва да го покажеш. Вдигането на шум около малките, добри неща, които се случват всеки ден, може да подобри здравето на брака ви.

2) Пет към едно

Колко добри моменти са ви необходими, за да компенсирате лошите? Изследванията, казват че те са 5:1

Не е нужно да броите всички положителни и отрицателни неща, но ако те са равни, шансът ви за развод се увеличава значително.

Когато учените от Вашингтонския университет прегледаха данните, са открили поразителен модел. При стабилните бракове има поне пет пъти повече положителни взаимодействия, отколкото отрицателни. Когато съотношението започне да намалява, бракът е изложен на висок риск от развод. В реалния живот никоя двойка не може да поддържа това отношение 5:1 съзнателно. Има десетки лоши и добри моменти в денят на едно семейство. Но в практически смисъл поуката е, че едно „Съжалявам“ след лошо поведение не е достатъчно. За всеки лош коментар или отрицателен изблик в един брак, човек трябва да повиши позитивите, така че съотношението добро към лошо да не падне до рисковано ниво.

3) Поддържайте стандартите си високи

Поддържайте стандартите си високи

Все повече хора казват, че очакванията им за брак са твърде големи. Изследванията казват обратното: хората, които очакват повече, получават повече.

Не се задоволявайте с второстепенен брак.

Д -р Baucom установи, че хората, които имат идеалистични стандарти, те да искат добро оношение, искат романтика, в крайна сметка получават такъв брак. Мъжете и жените с ниски стандарти, които не очакват добро отношение, комуникация или романтика, завършват в отношения, които не предлагат тези неща … Съпрузите и съпругите, които държат партньорите си на сравнително висок стандарт, имат по -добри бракове. Ако очаквате по -добър и по-удовлетворяваща връзка, увеличавате шансовете си да имате такава.

4) Останете близо до семейството и приятелите

Днес бракът се превърна в пашкул от двама души, от който очакваме да получим цялата си подкрепа и интимност. Това не е здравословно или реалистична връзка.

Дръжте приятелите и семейството си близко до вас. Бракът ви трябва да бъде вашата основна връзка, а не единствената ви.

Д -р Coontz смята, че затварянето на двама души, не е добро за един брак. Начинът за укрепване на брака, твърди тя, е да се поставят по -малко емоционални изисквания към другият. Това не означава да загубите емоционална близост със съпруга или съпругата си. Това просто означава, че семейните двойки могат да имат успешен брак, като имат добри отношения със семейството и приятелите си. Най -щастливите двойки, казва тя, са тези, които имат интереси и подкрепа „отвъд двамата“.

(Ето как може да създавате приятелства)

5) Не очаквайте половинката ви да ви направи щастливи

Изследванията показват, че щастието на повечето хора в крайна сметка се връща към естествената си база, дори след много положителни събития като сватба.

Щастието се крие в теб и очакването на човека до теб да промени това завинаги е нереалистично и несправедливо.

Изненадващото е, че изследванията показват, че щастието е относително стабилно. Голямо събитие в живота (като брак или раждане на дете) може да предложи краткосрочен тласък на щастието, но проучванията показват, че повечето хора се връщат към „началната точка“ на собственото си щастие. Ако сте класирали нивото си на щастие на 7,5 по скала от 1 до 10, изследванията показват, че през повечето време събитията в живота ви няма да променят това. Ще бъдете почти 7,5 щастлив човек през целия си живот.

6) Правете повече секс

По време на брака желанието за секс може да намалее. Въпреки това, сексът е здравословен и има всякакви биологични и емоционални ползи, които не бива да се пренебрегват.

С течение на времето редовният секс може да подобри настроението ви, да ви направи по -търпеливи, да овладее гнева и да доведе до по -добри, по -доволни отношения.

7) Вълнение!

Двойките не се нуждаят от по -„приятни“ занимания – те се нуждаят от по -вълнуващи дейности, за имат щастлив брак

Проучване показва, че двойките, които имат „вълнуващите“ вечери и срещи, показаха значително по -голямо нарастване на семейното удовлетворение, отколкото, ако не го правите… Защитете брака си, като редовно организирате вечери и споделяте нови преживявания със съпруга си. Направете списък с любимите неща, които вие и вашият съпруг правите заедно, и след това направете списък с забавните неща, които бихте искали да опитате. Избягвайте старите навици и правете планове да правите нещо свежо и различно веднъж седмично.

Рецептата за щастлив брак

Ето 10 принципа на успех, които научих от работата и наблюдението на стотици двойки:

 1. Щастието не е най -важното . Всеки иска да бъде щастлив, но щастието ще дойде и ще си отиде. Успешните двойки са щастливи първо отделно и след това, го пренасят във връзката си.
 2. Двойка в успешен брак не се отказват . Когато нещата станат трудни и двойките не знаят какво да правят, те избират да бъдат до човека до себе си. Времето е този начин, който предоставя възможности за намаляване на стреса и преодоляване на предизвикателствата.
 3. Ако правите това, което винаги правите, ще получите същия резултат . Мъдрите двойки са научили, че трябва да се учат от всяка грешка. Често незначителните промени в подхода, отношението и действията правят най -голямата разлика в брака.
 4. Вашето отношение има значение . Промяната на поведението е важна, но също и промяната на нагласите. Лошите нагласи често предизвикват лоши чувства и действия.
 5. Променете мисленето си, променете брака си . Какво мисли човека за теб, влияе върху начина, по който те възприема. 
 6. Тревата е най -зелена там, където я поливате . Съпрузите в успешен брак са се научили да се противопоставят на проблемите. Те са се научили да влагат енергията си, за да подобрят себе си и брака си.
 7. Можете да промените брака си, като промените себе си . Щастливите двойки са се научили, че опитите да промениш човека до теб, винаги завършва зле. Човека, който трябва да промениш, е самият себе си.
 8. Любовта е глагол , а не само чувство . Ежедневието изчерпва „любовта“. Чувството, подобно на щастието, ще отмине с времето. Ето защо, трябва да полагаш усилия всеки ден, това да не се случи.

Съставки

 • 1 чаша обмисляне
 • 1 чаша учтивост
 • 2 чаши ласкателство
 • 2 чаши мляко с човешка доброта
 • 1 литър вяра и доверие един в друг
 • 2 похвали
 • 1 малка щипка уважение на родителите
 • 1 разумен бюджет
 • 1 литър сътрудничество
 • 1 чаша увереност и насърчение
 • 1 голямо или няколко малки хобита
 • 1 чаша слепота за грешките на другия
Красимир Димитров е създател и автор на сайта "За нея". Всички статии се създават с цел полезна и актуална информация на читалните и спазват стандартите за полезност и изчерпателност по всяка тема. Може да се свържете с нас на zaneqinfo@gmail.com.