5 евтини идеи за градината – от нищо нещо

евтини-идеи-за-градина
В статията ще научите как да направите красива градина евтино - стъпка по стъпка.

Нуждаете се от идеи за градината, но не разполагате с голям бюджет? Изпробвайте тези лесни идеи, за да направите вашето външно пространство фантастично.

Оформяне

оформяне-на-градината

Един от най-лесните и евтини начини да трансформирате градината си е да направите моравата в ясно определена форма – кръг, квадрат или продълговата част. Очертайте формата и използвайте лопата, за да премахнете излишната трева. Това не е трудна работа и ще ви отнеме само един следобед. И най-добрата част? Това не струва абсолютно нищо!

Засадете цветя

Купете разсад на трайни растения и го засадете.

Виж още: 12 + идеи за малка градина 

Просто наклонете растението от саксията му и го издърпайте, като внимавате да не нараните корените. Изкопайте дупка и засадете всяко растение отделно. През следващата година, когато цветята са пораснали и са се разпространили, можете да изкопаете част от тях и да ги пресадите на друго място. За няколко години ще имате голям брой цветя за малко пари.

Внимавайте за големината на растенията

Имайки предвид техния размер и дълголетие. Плодните дървета например не са скъпи и само някои от тях ще направят разлика във външния вид на градината. Опитайте декоративна череша или дребна ябълка.  Можете да заложите и на храсти – малина, къпина и други.

Декорирайте пътека

Когато става въпрос за пътеки и дворове, чакълът е много по-достъпна повърхност от паветата. Определете къде искате да направите алея, почистете тревата, поставете мрежа, за да спрете плевелите, които се развиват, и застелете с чакъл отгоре. Изберете блед чакъл, който да е в контраст с тревата. Една торба ще покрие около 20 кв. м.

Поставете осветление

Външните светлини могат да се купят онлайн през цялата година и те са бърз, прост и евтин начин да се внесе доста светлина в двора и извън него.

Така както мислим за осветлението при обзавеждане на спалня, със същата енергия трябва да бъде и за градината.

Можете да ги подредите по клоните или храстите, да ги прикрепите към огради и мебели. Те могат да бъдат управлявани от щепсел в къщата, така че нямате нужда от електротехник.

Често задавани въпроси за дизайн на градина:

Какви са 7-те принципа на ландшафтния дизайн на градина?

Принципите на ландшафтния дизайн в една градина включват елементите на 
единство, мащаб, баланс, простота, разнообразие, акцент и последователност.

Кой е най-евтиният начин за озеленяване на градината?

Всъщност, засаждането на дървета, е една от най-лесните и най-евтините идеи за озеленяване на задния двор. 
Това не само ще внесе красота в градината, но ще добави и сянка в горещите дни.

Кой е най-евтиният материал за озеленяване?

Ако търсите евтин материал за озеленяване, 
мулчът ще бъде един от тях. 
Мулчът е комбинация от различни органични материали като окосена трева, листа, парченца кора, дървени стърготини и други органични вещества.

Красимир Димитров е създател и автор на сайта "За нея". Всички статии се създават с цел полезна и актуална информация на читалните и спазват стандартите за полезност и изчерпателност по всяка тема. Може да се свържете с нас на zaneqinfo@gmail.com.