Как се използва лубрикант? 3 стъпки за пълна наслада

Лубрикантът все още (погрешно) изглежда се смята за нещо, което използват само два вида хора: възбудени тийнейджъри или по-възрастни жени, които са загубили естественото си овлажняване заради менопаузата. Използването му обаче не трябва да се свежда само до тези две групи хора.

Лубрикантът е не само за забавление със секс играчките, той е важен и за безопасния секс. Лубрикантът намалява риска от разкъсване и нараняване при анален или по-груб секс. Също така той прави сексът невероятно добър.

Експерти на фирмата Soft Paris обясняват как се използват лубрикантите и как могат да подобрят сексуалните ви преживявания.

Какво е лубрикант?

какво-е-лубрикант

Лубрикантите овлажняват, което прави усещанията по-гладки и по-естествени … с други думи, добавят масло в огънят на вашата любов.

Защо да използвате лубрикант?

Звучи очевидно, но за да се увеличи овлажняването.

Естественото овлажняване на жената зависи от хормоналните нива, които варират в рамките на менструалния цикъл, по време на менопаузата, бременността, както и при стрес, кърмене и някои лекарства (например контрацепция). Плюс това, повече от 30% от жените страдат от естествена сухота, дори когато се чувстват възбудени, и това може да се случи на всяка възраст.

Защо трябва да ипозлваме лубкрикант?

С презервативи: Презервативите обикновено са смазани, но при интензивен и/или продължителен секс изсъхват. Сухият презерватив се къса много лесно. Това означава, че презервативът е толкова ефективен, колкото повече е овлажняването.

За анален секс: анусът не се овлажнява естествено. Ето защо е изключително важно да използвате лубрикант, когато искате да опитате анално удоволствие. Рискът от липсата на овлажняване е образуване на анални фисури дори часове след половия контакт.

Как да използвате лубрикант?

Независимо кой тип лубрикант решите да използвате, прилагането става с пръсти върху желаните области – вулва, вагина, анус, пенис, секс играчка, презерватив или всяка друга част на тялото. Има лубриканти, които засилват усещанията при докосване на зърната на гърдите например.

Нанесете правилно количество

Няма правило какво количество колко лубрикант трябва да използвате. Това зависи от естественото овлажняване на жената, дали използвате презерватив, вида на сексуалната активност,  (любовна игра, масажи, анален секс, вагинален секс) и конкретния продукт, който сте избрали.

Започнете с няколко капки (2-3) и вижте какво ще стане. Ако сте доволни, спрете до там там, ако не  – добавете още.

Какво трябва да знаете преди да използвате лубрикант?

Винаги го използвайте със сексуалните си играчки, защото защитава както вас, така и тях.

Уверете се, че вашият лубрикант е съвместим с вашата играчка. Силиконовите смазочни материали могат да повредят силикона на вашата играчка, затова изберете водни.

Уверете се, че вашият лубрикант е съвместим с използвания презерватив. Вазелинът например, както и някои други масла, не са съвместими с презервативите, което ги прави по-малко безопасни. Те също така променят нивата на рН и бактериите на интимните ви части, което може да доведе до инфекции.

Проверете дали не сте алергични към компонентите на вашия лубрикант преди да го използвате. Тестът е най-лесният начин за откриване на непоносимости. Нанесете няколко капки върху сгъвката на лакътя, изчакайте да попие и проверете на следващия ден за зачервявания.

Лубрикантите не са контрацептивни. Повечето от тях не съдържат спермициди и не предотвратяват бременност или предаване на инфекции.

По темата:

13 Важни съвети, как да мастурбираш в банята

12 клиторални вибратора, които буквално всяка жена трябва да притежава

Красимир Димитров е създател и автор на сайта "За нея". Всички статии се създават с цел полезна и актуална информация на читалните и спазват стандартите за полезност и изчерпателност по всяка тема. Може да се свържете с нас на zaneqinfo@gmail.com.