Планинска застраховка онлайн за 2023 – сравнение на фирми

Планинска застраховка онлайн 2023 - Мнения за Топ 5 фирми

Планинската застраховка става все по-търсена услуга в България през 2023 г. поради много случаи, в които хората се оказват в бедствено положение.

Наличието на такава застраховка дава спокойствие не само за Вас, но и на Вашите близки.

Застраховките помощ при пътуване се предлагат от много на брой фирми и в тази статията ще споделим мнения за тях, условия и пълна информация.

Защо да си направя планинска застраховка онлайн ?

Нека оставим на страна това, колко опит имате и колко сте подготвени, защото планината винаги крие неприятни изненади.

Туристическата застраховка е важна защото:

  • Покрива наранявания при алпинизъм
  • Покрива медицинска и спешна евакуация в случай на необходимост от спасяване
  • Осигурява обезщетения в случай на смърт
  • Предлага покритие за репатриране в случай на смърт или нужда от спасяване.

Този вид застраховка е подходяща за хората, които практикуват: алпинизъм, планинарство, пешеходен туризъм, трекинг и д.р.

Къде да си направя планинска застраховка ?

Следващите редове ще ви помогнат да изберете най-добрата компания за застраховка, която може да използвате при следващото си покоряване на връх.

Може да си направите много лесно такава застраховка, нужно е просто да си изберете една фирма и посетите сайта им, в който ще я направите онлайн .

Планинска здравна застраховка от ПСС при БЧК

Планинска здравна застраховка от ПСС при БЧК

В сайта им, ще откриете, че една застраховка на стойност около 30 лв. на година, покрива разходи до 1 000 лв., като за сравнение, при нещастен случай на ски-писта, за спасителната работа (400 лв.) и транспорта (160 лв.) се заплаща общо 560 лв.

Планинската здравна осигуровка отдавна се използва от много планинари .

В западна Европа, е немислимо да практикуваш ски, алпинизъм, сноуборд, парапланеризъм, планински велосипед, туризъм и да нямаш планинска застраховка.

Това внася сигурност, това е и икономически изгодно, защото ако няма застраховка, пострадалият във всички случаи следва да заплати в брой разходите по спасителните операции.

Може да я направите онлайн в сайта на ПСС

Застраховка за туристи от boleron

Застраховка за туристи от boleron

Застраховката е предназначена за упражняване на спортна и туристическа дейност в планината, като планинарство, сноуборд и ски по отворените ски писти.

Ако практикувате екстремни спортове извън пистите се нуждаете от Планинска застраховка „Екстремни спортове“.

Застраховката покрива:

  • Застрахователна сума до 3000 лв.
  • Смърт от злополука
  • Трайна загуба на работоспособност над 10 %
  • Спасителни разноски
  • Медицински разходи
  • Разходи за евакуация
  • Разходи за репатриране

Направете своята планинска застраховка онлайн в сайт на boleron

Туристическа застраховка за екстремни спортове от Parana

туристическа застраховка за екстремни спортове

Имаме отлично мнение за туристическата застраховка на Parana, поради лесната навигация на сайта и удобството.

Тя покрива следните спортове и хобита : трекинг по необазначени пътеки, лов, извън пистово каране (фрийрайд)планинско колоездене (маутин байк), маунтинбординг, скокове с крилат костюм (бейс джъмпинг), ходене по въже или лента (слаклайн), зорбинг, сандбординг, скално катерене (вкл. боулдър)парапланеризъмпарашутизъмделтапланеризъм, висш пилотаж, бънджи, скачане с кокили (бокинг), екстремно пого, скокове от основа (B.A.S.E.), паркур, стрийт трикинг, скейтборд, лонгбординг, фристайл скутеринг, ролер дерби, улични шейни, рафтинггмуркане и други, съответстващи на степента на риск на изброените.

Туристически застраховки за всякакви ситуации от Алианц

Туристически застраховки за всякакви ситуации от Алианц

Застраховките, които предлагат Алианц, вече сме ги описвали в статията ни за застраховка при пътуване в чужбина онлайн и фирмата намира заслужено място и в тази статия.

Отзивите и мненията са положителни, поради цената и условията, които предлагат.

Независимо от възрастта и семейното положение, годишната туристическа застраховка е подходяща за всеки, който обича да пътува!

Предимства в цената, в сравнение със застраховка за едно пътуване, могат да възникнат още при първото пътуване (в зависимост от продължителността и цената на пътуването).

Независимо дали става въпрос за кратка почивка или по-дълга семейна ваканция, можете да пътувате безгрижно, без да се налага да мислите за застраховка всеки път!

Може да си я направите онлайн в сайта им.

Красимир Димитров е създател и автор на сайта "За нея". Всички статии се създават с цел полезна и актуална информация на читалните и спазват стандартите за полезност и изчерпателност по всяка тема. Може да се свържете с нас на zaneqinfo@gmail.com.