12 начина да свалите 3 килограма само за седмица

сваляне-на-3-кг-за-седмица

Всяка жена има нужда да изглежда и да се чувства в перфектна форма, но за целта са нужни усилия. Уморителните диети, съсипващи организма ви, отдавна не са на мода, затова сме ви подготвили 12 метода, които не просто ще помогнат за понижаването на излишните килограми, но и ще накарат организма ви да работи за вас!

Изберете най-малко четири от съветите и след това ги включете в програмата си в продължение на седем дни. Ако сте по-амбициозни, добавете още няколко от съветите.

как-да-свалим-3-кг-за-седмица

1. ПИЙТЕ ЧЕСТО ВОДА

Водата е един от най-добрите инструменти за намаляване на теглото.

Водата е на първо място в това отношение, тъй като често замества висококалоричните напитки като сода, сокове или спиртни напитки, в които има по над 100 калории.

Именно тези вредни течности съдържат високо съдържание на натрий и въглехидрати, които задържат водата в тялото ви и ви издуват. Съветът ни към вас е да приемате минимум 1 литър вода дневно, за да постигнете успешни резултати.

2. ЗАМЕНЕТЕ ВРЕДНИТЕ ВЪГЛЕХИДРАТИ СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ

Въглехидратите в белия ориз, спагетите и сандвичите могат да причинят повишаване на теглото, тъй като те се смилат много бързо, оставяйки ви гладни, което може да доведе и до преяждане.

Вместо да заменяте вредните с по-здравословни хлебни продукти –  като пълнозърнест хляб, които съдържат повече влакнини, предизвикващи подуване, прибегнете към зеленчуците.
Вместо бял ориз, опитайте „ориз“ от карфиол, като смелите карфиола в чопър, блендер или го настъргате.

Заменете чипса с моркови. Въглехидратите от тези зеленчуци се усвояват по-бавно от обикновените въглехидрати, така че ще останете заситени за по-дълго време. И тъй като зеленчуците съдържат голямо количество вода, те също така помагат за изчистването на излишната вода в организма.

Прочетете и нашата изчерпателна статия за отслабване в талията и корема.

3. ПРАВЕТЕ КАРДИО ПО 30 МИНУТИ НА ДЕН

Всяка тренировка, която ускорява сърдечния ритъм, ще изгори определено количество калории. Ако правите кардио тренировки, натоварващи повече мускули едновременно, това е сигурен фактор за изгарянето на повече калории.

Бягане, каране на колело и кикбокс. Това са трите основни и най – ефективни кардио тренировки. Половин час гори 200 – 300 калории.

Пълна ифнормация от отслабването и калориите, ще намерите на Как да отслабна без диета за кратко

4. ИЗПИЙТЕ КАФЕТО СИ ЧАС ПРЕДИ ТРЕНИРОВКА

„Не мога да направя нищо преди да изпия сутришното си кафе“ е често чуван израз от повечето хора. Ако изпиете чаша кафе час преди тренировка, то това я прави попродуктивна. Препоръчва се да го консумирате с обезмаслено мляко (около 11 калории) или черно (само 5 калории).

5. БЪДЕТЕ ВИНАГИ „ОТГОРЕ“ ПО ВРЕМЕ НА СЕКС

Позицията „отгоре“ по време на секс се определя като „топяща мазнини“. Когато си от горната страна по време на секс, създаваш повече напрежение в мускулите. Колкото по – активни сте, толокова повече калории изгаряте. (Твърди се до 144 за 30 минути.)

Сексът също така помага за подобряване нивата на чувствителните невротрансмитери и ендорфини, които ви помагат да се измъкнете от желанието за храна.

Това е начина за най-бързо отслабване в краката.

6. НАБЛЕГНЕТЕ НА ЛИЦЕВИТЕ ОПОРИ

Лицевите опори са най-ефективното и полезно упражнение за горната част на тялото. Те развиват сила и издръжливост, увеличават мускулната маса и укрепват ставите. Ако ви е трудно да правите пълноценни лицеви опори, правете ги подпрени на колене. Един сет трябва да включва 3 серии от по 15-20 повторения. И не забравяйте, че добрата постелка е много важна, за да не се нараните, докато изпълнявате това упражнение.

7. ДОБАВЕТЕ 30 МИНУТИ ПОВЕЧЕ КЪМ СЪНЯ СИ

Този допълнителен половин час, независимо дали спите 5 или 8 часа, може да ви освежи достатъчно и ще ви помогне да направите по-добър избор на храна (с други думи, няма да искате бърза захар за закуска в търсене на енергия) и няма да се чувствате сънливи и да пропускате тренировка, казва диетологът Естер Блум, автор на „Яжте, пийте и бъдете великолепни“. По-спокойният сън (най-добре от 7 до 8 часа) също повишава метаболизма ви. И тъй като тялото ви изгражда мускули, докато спите, получавате по-добър мускулен тонус.

8. ОТКАЖЕТЕ ПОНЕ ЕДНА ОТ ЛЮБИМИТЕ ВИ ГЛЕЗОТИИ ОТ МЕНЮТО

Отказването от една глезотийка – като например чипсовете, заедно с обяда или шоколадовия десерт, който ядете след вечеря, може да извади няколко стотин калории от вашата диета. Тялото ви дори няма да забележи отсъствието им и ще ви бъде благодарно!

9. ДОБАВЕТЕ СЬОМГА КЪМ ХРАНЕНЕТО СИ

Сьомгата е пълна с хранителни вещества, които изграждат мускулен тонус и прави кожата ви да изглежда здрава. Някои диетолози твърдят, че консумирането на дори една порция (без значение как се приготвя) може незабавно да направи лицето ви да изглежда малко по-изразено.

10. ХРАНОСМИЛАТЕЛНИ ЕНЗИМИ

Ако имате проблеми с храносмилането, подувате се, образуват се газове след хранене, помогнете си с храносмилателни ензими. Проблемът ще отшуми с подобряването на начина ви на хранене. Подкрепете и чревната микрофлора с подходящи храни и пробиотици.

11. СТОЙТЕ ИЗПРАВЕНИ

Дръжте гръбнака си неподвижен, а раменете назад и приберете корема си към гръбнака. Това кара талията ви да изглежда по-малка.

12. ПРАВЕТЕ КЛЕКОВЕ И КОРЕМНИ ПРЕСИ

Бодибилдърите използват тази техника преди състезанията, защото допълнително очертава мускулите. Правете 3 серии по 12 повторения от всяко упражнение, за да стегнете корема, вашето дупе и краката.