Хиалурон в устните: 7 неща, които трябва да знаеш

Хиалурон-в-Устните-7-Неща-които-Трябва-да-Знаеш-преди-слагане

Ако обмисляш да си поставиш Хиалурон в Устните, е добре да знаеш някои важни неща за това.

Дали ще си поставите хиалурон в устните, е Ваш избор, но е добре да бъдете добре информирани.

Има много видове Хиалурон, които се инжектират в устните и около устата ви. Но най-често срещаните видове са тези, които съдържат вещества, подобни на хиалуроновата киселина.

Преди да разкрием всичко за поставянето на хиалурон в усните, е добре да се запознаем по-добре с вещестовот, което се използва,

Какво представлява поставянето на Хиалурон в устните?

Нека започнем с разглеждането на това какво представляват хиалуроновите филъри за устни: Хиалуроновата киселина (HA) е захарен дериват, който тялото ви естествено произвежда, за да поддържа ставите, очите и кожата ни хидратирани.

 Хиалуроновата киселина може да задържа до 1000 пъти собственото си тегло във вода, което я прави идеална за използване, като козметичен продукт.

Този вид филъри действат върху областите на лицето ви, където има загуба на обем, фини линии и бръчки; както те хидратирате кожата . 

В зависимост от начина на поставяне, продулта който се използва, може да има различни резултати и продължителност.

Безопасно ли е поставянето на Хиалурон в устните?

Безопасно ли е поставянето на Хиалурон в устните

Проучване направено през 2017 над 10 жени, от 28–45 години, като са използвали еднократно инжектиране на Hyamax Kiss за уголемяване на горната устна, показва че хиалурона се понася добре, ефикасен и е траен.

Крайна точка за ефикасност е увеличаване на пълнотата на устните поне с 50% след 12 и 24 седмици след лечението.

Най-често съобщаваните за нежелани реакции са болка и синини, които най-често са леки по тежест и обикновено продължават 1–5 дни след процедурата.

Боли ли поставянето на хиалурон в устните?

Почи всички филъри с хиалуронова киселина се смесват с лидокаин (обезболяващо лекарство), но Вашият лекар може и да постави опойка в областта около устните ви (инжекция във венците, точно както би направил зъболекарят ) , или можете да изберете локален метод за намаляване на болката.

Веднъж изтръпнали, ще почувствате леко убождане, лек натиск и тъпо пулсиране , но не би трябвало да е прекалено болезнено, ако имате опойка.

След внимателно маркиране на зоните за инжектиране се използват много фини игли за инжектиране на веществото в устните ви. Червилото или други продукти за устни е най-добре да се избягват веднага след процедурата.

Има ли допълнителни грижи след поставяне?

Натъртване и подуване могат да бъдат лекувани чрез внимателно придържане на пакет с лед върху областта на устните за кратки периоди от време. 

Докато устните ви се лекуват, препоръчително е да бъдете нежни около областта на устните, докато измивате лицето си или миете зъбите си. 

Важно е да избягвате стоматологични прегледи в продължение на 2 седмици преди и след поставянето на Хиалурон в устните.

 Също така е добре да намалите целувките поне 2 седмици след това. 

Нормално е да имате желание да пипате усните си, след като сте претърпели такава промяна, просто се опитайте да не правите това прекомерно, тъй като това може да попречи на процеса на оздравяване или да предизвика инфекция.

Колко време издържа 1 инжекция с хиалуронова киселина?

Колко време издържа 1 инжекция с хиалуронова киселина

Всички маниполация по уснитени са временни и ако напишете в Google „Колко дълго издърж хиалурон в устните?“ можете да прочетете 10 различни статии и да получите 10 различни отговора

Причината за за разликата, е в маниполацията. 

Колко дълго ще издържи този хиалурон зависи от различни фактори, които варират от първоначалния избор, който правите, марката и количеството. 

Казано по-просто – за всяко тяло е различно. 

Въпреки това, разумната граница за това колко дълго можете да издържат филърите за устни е минимум 4-6 месеца и, в зависимост от продукта, максимум 12 месеца.

Каква е цената за поставяне на хиалурон в устните?

От всички процедури за уголемяване на устни, поставянето на филъри с хиалуронова киселина е най-евтиният вариант, който варират от 300 до 600 лв.

Най-вероятно ще ви е необходима поне една спринцовка и пълнителите могат да се правят постепенно, за да се натрупат до желаната форма на устните ви за няколко срещи.

Красимир Димитров е създател и автор на сайта "За нея". Всички статии се създават с цел полезна и актуална информация на читалните и спазват стандартите за полезност и изчерпателност по всяка тема. Може да се свържете с нас на zaneqinfo@gmail.com.