3 навика, които ще променят живота ти

3 навика, които ще променят живота ти
Man stands between boulders on summit, arms out

Тук ще научите за 3 от най-силните навици, които можете да добавите към живота си. След това ще забележите коренна промяна в живота си към по-добро.

Преди да научите кои са тези 3 навика, с които може да промените коренно живота си, нека ти разкажем една история.

Историята на Иван: Иван е едно обикновено 24 годишно момче. Той имаше една нормална работа, работата не му беше много платена, беше малко закръглен, но в добро здраве.

Справяше се добре с живота си, но като повечето хора, Иван имаше и лоши навици, като пушенето, което не беше много лошо, но той знаеше, че е лош порок и вреди на здравето си.

Иван срещна момиче, казваше се Кристина и те двамата наистина се разбираха, но Кристина беше голям, ама много голям враг на пушенето и искаше Иван да се откаже от този порок.

Иван беше влюбен и знаеше, че Кристина е права и реши да даде всичко от себе си, за да се откаже от пушенето. Иван не просто спря цигари, но и промени навиците си – той ходеше на фитнес 5 пъти в седмицата. Той започна да чете повече и подобри отношенията си с колеги и близки.

Примерите, като този са много, но всички си приличат с това, че една промяна и навик, може да промени много неща в живота ни.

Сега, ще научите за 3 навика, които не сме ги избрали случайно, тъй като всеки един от тях, може кардинално да промени животът ти.

Четене

Навик номер 1, с който може да промениш животът ти е четенето.

Най-успешните хора, имат един навик, по който си приличат и това е, че обичат да четат.

Всеки от нас знае, че образованието е важно и затова прекарваме от 12 до 16 години в него.

Проблемът е, че повечето неща, които учим в училище не са толкова полезни в реалният живот. Кога беше последният път, когато се е налагало да сметнете нещо с корен квадратен ?

Тези знания са полезни, но далеч не са достатъчни за да имаме един щастлив и успешен живот.

Вместо това, трябва да учим неща, като социални умения, как да се храним правилно, как да стартираме бизнес , управление на пари, все умения, които не сме придобили в училище.

Книгите са инструментът, с който може да придобием тези знания, като също и ни дават различни гледни точки.

Например, повече хора мислят, че е добре да си купят кола със спестени пари, но ако четете една книга на тема управление на пари, ще разберете, че колата не е актив, а пасив и винаги е по-добре да не затваряте свободните си пари в такава инвестиция. По-добре е да я вземете на изплащане и то вноската да бъде до 20% от месечният Ви доход.

Всяка книга, ще Ви развива в различни области на животът Ви. С всяка прочетена книжа, ще забелязвате положителни промени в живота си, които ще Ви правят по-успешни.

Започнете да четете още от днес.

Медитация

Медитация

Второ нещо, което свързва 99% от успешните хора е медитацията.

Причината медитацията да е толкова мощен навик, който променя живота е промените, които настъпват в мозъкът ни.

Медитацията тренира тази част от мозъкът ни, която отговоря за волята, за самоконтролът и също, като тренировката във фитнес залата, медитацията помага за всички аспекти в животът ни.

Например: ще установите, чрез медитацията контролирате по-добре емоциите си, а всъщност емоциите ни, които са причината да създаваме зависимости и лоши навици.

С медитация, се научаваме да се съсредоточаваме по-добре. По време на медитация, ние се опитваме да се съсредоточим над едно нещо – дишането.

Преди нея, може би сте били от хората, на които е трудно да седнат и прочетат дори 2 страници от една книга, но след, като сте започнали с медитация, лесно ще може да прочетете дори 2 глави от една книга без да сте разсеяни и мислете за нещо друго.

Последната супер сила, която ни дава медитацията, е щастието.

Спомняте ли си, като сте били малки и сте били щастливи от всяко едно нещо – медитацията прави точно това и ни кара да се вълнуваме, да сме щастливи от всичко, което се случва с нас.

Фитнес

Когато казваме фитнес, имаме в предвид всичко свързано с движението: от бягане, йога и каране на колело, до бокс и тренировки с тежести.

Това е един мощен навик, с който променяме живота, защото това не само помага на тялото ни, но над 70% от хората, които практикуват спорт, в крайна сметка избират и правилно хранене, като част от рутина си.

Правилното хранене и фитнесът, вървят в пакет и са мощни навици са промяна на животът ни.

Тези навици, изискват от нас много воля и ако успеем да ги приложим, то с лекота ще можем да добавим къде денят си купищата други малки навици.

Движението и храната, оказват огромни промени върху това, как се чувствате, понякога хората се чувства много уморени и 90% от случаите това е защото нямат физическа активност и се хранят с лоши храни.

Обобщение:

3 навика, които ще променят живота ти са: четене, медитация и физическа активност.

Има и купища други добри навици, като студен душ, оправяне на леглото сутрин, но тези 3 навика, са основата на всичко друго.

Това върху, което трябва да помислите сега, е кой от този навик не практикувате и как лесно да го добавите къмежедневието си.

Трябва да се придържате към този навик, докато не започнете да го правите автоматично. Това е целта.

Сигурни сме, че ако се опитате да започнете и трите навика едновременно, това няма да завърши с успех. Ето защо, е по-добре да изберете един и започнете първо с него.

Красимир Димитров е създател и автор на сайта "За нея". Всички статии се създават с цел полезна и актуална информация на читалните и спазват стандартите за полезност и изчерпателност по всяка тема. Може да се свържете с нас на zaneqinfo@gmail.com.