Ако някога сте били жертва на изневяра, първият въпрос, който вероятно сте задали, е „защо?“

Последиците от изневярата са многобройни и е естествено да искате да знаете защо вашият партньор е избрал да ти изневери. Може да има много причини, защото има много видове изневяра.

Всеки случай на изневяра е различен и има различна причина.

Какви са различните видове изневяра ?

Съмняваме, че ако разбереш защо партньора ти е изневерил ще намали всяка болка, която изпитваш, но ако разбереш точно кой вид е тази изневяра, ще намали твоето объркване.

Освен това ще ти помогне или да излекуваш брака си, или да продължите по-бързо напред, ако решите да се разведете.

В интернет и форуми ще намерите редица теми за търсещи помощ жени при изневярата. Като тази тема:

Въпрос във форум за изневярата

По-долу е даден списък с петте причини, поради които хората извършват изневяра.

Възможност за изневяра

Тази изневяра се е възможна, когато човек е влюбен и привързан към партньора си, но се поддава на сексуалното си желание към някой друг.

Обикновено този тип изневери се ръководи от ситуационни обстоятелства или възможност, поведение, поемащо риск, и употреба на алкохол или наркотици.

Колкото повече е влюбен човек в партньора си, толкова повече вина ще изпитва в резултат на сексуалната си среща. Чувството за вина обаче избледнява, тъй като страхът да бъдат хванат е по-силен.

Пример за такава изневяра е:

Никола е извън град 10 дни месечно заради работата си. Никола изневерява на Мария често по време на тези пътувания далеч от дома. Той е страхотен съпруг и баща, но когато се появи възможността Никола да „стане малко сам“, той се възползва от възможността.

Задължителна изневяра

Този тип изневяра се основава на страх. Страхът, да се противопоставим на нечие сексуално настъпление, ще доведе до отхвърляне.

Хората може да имат чувства на сексуално желание, любов и привързаност към партньор, но все пак в крайна сметка изневеряват, защото имат остра нужда от одобрение.

В допълнение, нуждата им от одобрение може да ги накара да действат по начини, които са в противоречие с другите им чувства.

С други думи, някои хора изневеряват, не защото искат да изневеряват, а защото се нуждаят от одобрението, което идва заедно с вниманието на другите.

Пример за задължителна изневяра:

Гошо тренира в спортен клуб. Той е винаги с екипа си и иска да бъде смятан за едно от момчетата. Всъщност за Гошо иска екипът му да го приема не като техен командир, а като някой, с когото могат да се идентифицират.

Ето защо Георги изневерява. Когато е далеч от дома и той и екипът му са в компания на жени, Георги се стреми да бъде, като групата около него. Гошо смята, че така изгражда връзка със своя екип. Вместо да даде пример за екипа си, той избира да насърчи нежелателно поведение от страх да не бъде различен.

Те пренебрегва ценностите си в името на това да бъдат еднакви в действията си.

Романтична изневяра

Този тип изневяра се случва, когато изневеряващият има малка емоционална привързаност към партньора си.

Те могат да бъдат отдадени на брака си и въпреки това копнеят за интимна, любяща връзка с някой друг.

Вероятно, ангажиментът им към брака ще им попречи да напуснат някога съпругата си. Романтичната изневяра означава болка за другия мъж / друга жена и изневеряващия партньор.

Рядко се превръща в дългосрочна, ангажирана връзка. Брачните проблеми трябва да са доста тежки, преди съпругът да се разведе и продължи такава връзка.

Може да прочетете нашата статия, в която ще разберете дали един мъж все още ви обича: признаци, че връзката ви ще бъде дълга

Пример за романтична изневяра:

Диляна е омъжена от 19 години. Въпреки че е отдадена на брака си, тя не се чувства интимно и емоционално обвързана със съпруга си. Диляна копнее за този вид връзка с мъж. Този копнеж кара Каралин да търси това, което чувства, че и липсва в брака й.

През последните шест години Диляна е имала две дългосрочни афери с двама различни мъже. Нейните изневери са краткосрочни корекции за дългосрочен брачен проблем. Диляна се нуждае от решение за своите семейни проблеми, различни от изневярата.

Тези фактори са причина за такъв вид изневяра и се отнася както за жени, така и за мъже.

Конфликтна романтична изневяра

Този тип изневяра възниква, когато хората изпитват истинска любов и сексуално желание към повече от един човек наведнъж.

Въпреки нашите идеалистични представи за само една истинска любов, е възможно да изпитаме интензивна романтична любов към множество хора едновременно.

Въпреки че подобни ситуации са емоционално възможни, те са много сложни и са склонни да създават много тревожност и стрес.

В този случай изневеряващите партньори, в опит да не причинят на никого вреда и болка, често в крайна сметка нараняват всички.

Изневяра от изгубени чувства

Този тип изневяра се появява, когато човек има връзка, но няма чувства към своя партньор.

Няма сексуално желание, не изпитва вече любов или привързаност, само чувство за обвързване, което държи двойката заедно.

Тези хора оправдават изневярата, като си казват, че имат право да търсят това, което не получават в сегашните си отношения.

Понякога те просто живеят така, в нещастна връзка и се стремят да попълнят нуждите си извън връзката.

Какво следва след изневярата ?

Сега, когато объркването ви е намаляло, зависи от вас да решите какви стъпки да предприемете по-нататък. Браковете и взаимоотношенията могат да преживеят изневярата, но дали вашите оцеляват или не, ще зависи от вида на изневярата.

Единственото нещо което трябва да знаете, е че един опортюнистичен изневерящ човек, ще изневерява независимо от това колко пъти им се разкрива и прощава изневярата.

Така че имайте това предвид, когато решавате какви стъпки да предприемете по-нататък.

Как да простим изневярата и да продължим заедно ?

Както при всяка травма, откриването на изневярата ще създаде голям потенциал травмата да бъде преживяна отново и отново.

Нека обясним: Всеки път, когато има разлика в норманите неща във връзката ви – SMS без отговор, телефон, който е изключен или който преминава към гласова поща, нещо, което няма смисъл, не знаете къде се намирате, закъснявате у дома, не e там, където e казаl, че ще бъде – всичко, което може да бъде свързано с аферата или с възможността изневярата да продължава, може да пресъздаде чувствата, свързани с предателството.

Тези чувства могат да включват паника, тъга, страх, гняв, подозрение, самота, загуба. Това ще продължи, докато доверието не бъде възстановено. Това ще отнеме време и няма да да стане веднага.

Ето конкретен пример за жена, която е преминала през изневяра:


Ако вие сте този, който е имал афера, сега вашата работа е да помогнете на партньора си да се почувства отново в безопасност.

За да направите това, уверете се, че давате 100% отчетност толкова дълго, колкото е нужно на партньора ви да знае, че няма от какво повече да се притеснява.


Знайте, че за вашия партньор (той или тя) не иска да бъде този човек, който няма доверие и който е подозрителен и параноичен – но това сте го направили вие .

Изневярата превръщат доверчиви, любящи, отворени сърца в подозрителни, негодуващи, счупени.

Колко дълго ще остане по този начин ще зависи много от това как се справяте с нещата. Бъдете отговорни всяка минута, 24 часа на ден. Бъдете отворена книга. Нека няма тайни.

Търсенето на информация не се състои в това да искам да ви хванат, а в това да искате да знаете, че няма за какво да се притеснява наранения човек.

С тези съвети, които дадохме от ЗаНея.бг, искаме да помогнем на жени в тази ситуация.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here