10 идеи за вътрешен дизайн на малки апартаменти

10 идеи за вътрешен дизайн на малки апартаменти

Малките апартаменти се нуждаят от различен интериорен дизайн, ако искате да изглеждат добре.

В тази статия, ще видите 10 идеи за интериорен дизайн на малък апартамент, с които стаята ви, ще придобие пространство, уют и топлина.

От изборът на това какви мебели ще купите, до изборът на цветове, са решаващи елементи за един малък апартамент.

Идеи за дизайн на малки апартаменти

Когато става въпрос за малки пространства и апартаменти, има няколко важни съвета за интериорен дизайн, които могат да ви помогнат да създадете апартамента си по начин, който да ви кара да се почувствате доста просторно в него. По-долу Мария, главен изпълнителен директор и основател на topdesign-bg.com , споделя някои от любимите си идеи дизайн на малък апартамент.

Съвети за дизайн на малък апартамент

съвети за дизайн на малък апартамент
  • Направете правилен избор на цвят: Използвайте бели стени / облицовка / таван, за да направите стаята си просторна.
  • Уверете се, че вашият килим пасва добре на вашето пространство: твърде малък ще стесни пространството. 
  • Използвайте отразяващи повърхности : Огледалата могат да направят стаята да изглежда по-голяма.
  • Добавете малки предмети в стаята си: Целта е да получите по-малко аксесоари, твърде много малки парчета могат да го направят претрупан 
  • Дайте приоритет на мебелите, които са многофункционални: Заимствайте от минималистичната философия: Всеки път, когато получите няколко функции от един артикул, вие освобождавате допълнително пространство и намалявате бъркотията. Пейките със скрити маси за съхранение или гнездене са чудесен начин да спестите място и да създадете гъвкавост.

Поставете снимки на стената

Въпреки че може да звучи грозно, поставянето на снимки по стена от пода до тавана може да направи едно малко пространство да се чувства по-голямо. Може да разгледате различни идеи в pinterest.

Купете малка маса за хранене

Малките кръгли маси не са само за място за закуска. 

Изхвърлете гигантската маса за хранене и я заменете с една красива малка маса, като е добре тя да бъде малка кръгла маса за хранене, както Емили Хендерсън направи тук.

Цветово разграничение – боядисайте таванът в различна тоналност

Боядисването на стените и таванът в различен цвят, е едно добро решение за малък апартамент – това създава усещането, че стените са един цял отделен свят. 

Дизайнерската композиция на този малък апартамент в Полша се основава на концепция за двойственост на пространството: наситените зелени стени, които акцентират върху тавана на пространството и отделят спалнята от останалата част.

 Спестете място с окачена спалня

Този дизайн за модерен малък апартамент се намира в Лондон и предлага очарователен фокусен акцент на окачено легло над активна работна зона (с модерни мебели). Едно добро решение за ограничено пространство. 

Тук имате и голяма маса в трапезарията – за да съберете всичките си приятели, за което помага и урбанистичното стълбище, водещо през платформата на спалнята до романтичен покривен прозорец, отварящ се към таванът.

 Не се страхувайте да използвате тъмни цветове

За някои може да изглежда странно , но в случая изглежда чудесно – използването на тъмно сиво и черно няма да направи малкото пространство да изглежда още по-малко, а точно обратното ще му придаде динамичен и по-широк щрих.

 Дизайнерът на това студио с площ от 16 кв. метра използва отразяващи повърхности, смели тъмни цветове и блестящи метални акценти, за да създаде визуално драматично въздействие и изискана атмосфера.

Създаване на илюзия за обем с помощта на огледални повърхности

Създаване на илюзия за обем с помощта на огледални повърхности

Този фантастичен и почти сюрреалистичен проект на Гари Чанг , намиращ се в Хонг Конг , ни представя невероятната трансформация на пространство от 30 квадратни метра в проект с над 24 различни стаи, използвайки подвижни стени, стълби и мебели. 

Огледалните повърхности на подовите и таванните сегменти придават визуална дълбочина на помещенията и създават илюзията за много по-голямо пространство.

Какво прави един апартамент да изглежда уютен?

Добавянето на повече текстура е бърз начин да създадете резониращо усещане за уют в един малък апартамент,
Използването на правилната комбинация от декоративни възглавници, декоративни одеяла и килими бързо ще създаде настроение.

Красимир Димитров е създател и автор на сайта "За нея". Всички статии се създават с цел полезна и актуална информация на читалните и спазват стандартите за полезност и изчерпателност по всяка тема. Може да се свържете с нас на zaneqinfo@gmail.com.