Шест грешки във фризьорския салон, които саботират цвета и прическата

6-съвета-за-избор-на-прическа-и-цвят

Кажете на фризьора какъв цвят и какви прически сте имали преди

Може би сте имали прически, за които не искате да споделяте. „Независимо какъв цвят сте слагали на косата си, важно е химически да знаем какво се е случило с косата ви“, казва Кайл Уайт, фризьор в Salon Oscar Blandi в Ню Йорк.

Покажете снимки на прическата, която искате

Има толкова много думи, които можете да използвате, за да опишете прическата на Бриджит Бардо – малко ще ви е трудно, нали. Не само, че снимката е най-лесният начин да получите точната прическа, която търсите, но също така дава на стилиста идея как да нагласи тази прическа за вас. „Чисто визуално стилистът може да ви даде експертен опит, като например дали въпросната прическа пасва на формата на лицето ви“, казва стилистът Оскар Бландли. Плюс това, объркването е често срещано, когато се опитвате да опишете определен цвят на косата (златисто русо или жълто русо, които са различни). Снимката елиминира източниците на объркване.

Покажете снимка на прическата или цвета, който НЕ искате

Също толкова важно, колкото и показването на снимка на вашата мечтана коса, включва снимка с подобни стилове и цветове, които определено не искате, казва творческият консултант за прически Трейси Кънингам  по време на майсторския курс Mane Addicts. Показвайки две опции – това, което ви харесва, и това, което не искате, дава на стилиста много конкретна представа за това как искате да изглежда крайният резултат. Така гарантирате, че ще харесате това, което ще видите в огледалото.

Резервирайте час за предварителна консултация

Ако за пръв път ще посетите нов салон, резервирайте си час за предварителна консултация. Много салони дори предлагат безплатни консултации.

Така ще се уверите, че сте избрали правилен стилист, и ще определите точното време, което ще е необходимо, за да постигнете резултата, който искате.

Последното нещо, което искате, е да отделите голяма част от деня си, а да се окаже, че това не е правилният стилист за вас.

Винаги споделяйте, ако има някакъв проблем

Ако скалпът ви започне да изтръпва, да ви сърби, или получите някаква екзема, изглежда по-лесно просто да го изчакате фризьора да си свърши работата. Така ли е?  Винаги споделяйте това, което не ви харесва или имате оплаквания или проблем. Споделете и ако имате някакви алергии.

Разговаряйте с фризьора

Фризьорите идват с чифт ножици и гребен, но истинските им таланти се крият в начина, по който управляват връзката си с клиентите. Около 81% от хората в изследване на Pivot Point оценяват връзката със стилиста си като една от най-важните причини, поради които избират салона, който посещават.

Стилистите разговарят с много хора и могат да помогнат, когато става въпрос за разпознаване на проблеми като домашно насилие, депресия или дори рак на кожата, казва Кийт Андерсън, асистент по социална работа в Държавния университет в Охайо.

Красимир Димитров е създател и автор на сайта "За нея". Всички статии се създават с цел полезна и актуална информация на читалните и спазват стандартите за полезност и изчерпателност по всяка тема. Може да се свържете с нас на zaneqinfo@gmail.com.