Кой не е мечтае да има дълга прическа ?

 Не е чудно, че тези прически са в тенденция в момента. От плитки до къдрици, до Боб , няма ограничение за външния вид, който можете да създадете, когато косата ви е дълга. 

Още по-добре е, че има прически, които ще изравнят всяка форма на лицето. Дългата коса е известна със своята сила да омекотява острите черти, да балансира пропорциите и да ви прави да изглеждате по-млади, по-здрави и по-женствени.

 Така че, ако търсите промяна, разгледайте тези вдъхновяващи прически за дълга коса.

1. Прическа на слоеве

Прическа на слоеве

Ако търсите промяна на косата в средата на годината, но не искате да жертвате дължината й, опитайте слоест боб. Подхожда както на фини, така и на гъсти типове коса, тъй като може да се използва за създаване на дълбочина и размер, както и за разчупване на плътния вид на косата. 

Ако искате слоеве това значи, че стилистът ще подстриже косата ви с различна дължина. Точната позиция и дължина на слоевете ще се коригира, за да изравнява формата на лицето ви.

 Например, дългите и ефирни слоеве изглеждат най-добре на квадратни и кръгли форми на лицето, докато овалните лица изглеждат добре с меки, фини слоеве. 

2. Дълга коса и бретон

Дългата коса изглежда фантастично, сдвоена с бретон . Контрастът помага за рамкиране на лицето на късата коса, като запазва останалата част от гривата ви непокътната.

 Получаването на ресни е прост начин да промените външния си вид и има безкрайни варианти. Мека централна разделителна ресни – наричана още „бретон на завеси“ – се съчетава красиво с гъста, вълнообразна коса. 

Междувременно, бретончета са чудесни, ако имате фина коса. Ако се чувствате дръзки, можете да експериментирате с тъпи или накъсани ресни.

3.Дълъг Боб

Има причина модните редактори по цял свят да обичат дългия боб – иначе известен като ‘ боб ‘. Той е супер изискан, шик и лесен за поддръжка и изравнява всяка форма на лицето, защото завършва на няколко сантиметра под брадичката. 

За разлика от боба, няма риск да направите лицето си да изглежда широко или квадратно. Най-модерният начин за стилизиране на боб е с добавяне на допълнителен обем в корените.

 Поддържайте косата си гладка и права – този вид трябва да е шик, но все пак занижен.

4 Дълаг Шаг прическа

Ретро, ​​рокендрол стилът на 70-те отново е в тенденция тази година.

 Емблематичната прическа на това десетилетие се връща. За модерен вариант, опитайте да носите този стил с дълга коса, вместо с класическата къса или средна дължина . 

За да подхожда за вашата форма на лицето, накарайте стилиста да я направи според лицето. 

Дългите странични бретончета балансират силата на звука в останалата част от изрязването и изтеглят окото диагонално надолу, което го прави идеален за квадратни лица. 

Добавете фини акценти и слаби светлини, които да допълнят естественото движение в прическата с дълги рокли.

5. Дълги плитки

Има истински плитка за всеки повод – и за всяка дължина и тип коса. 

Дългите коси са подходящи за плитки, защото има как да се направят, и да се развие творчеството на един стилист. 

Една пухкава плитка, е една от най-популярните, защото изглежда шик, като същевременно е много проста за създаване.

 Започнете с френска плитка в задната част на главата си вместо отпред или отстрани и дръжте напрежението разумно отпуснато за спокойна, лятна вибрация. 

Не искате плитката да изглежда прекалено чиста или излъскана. 

6. Къса отпред – Дълга отзад

Друг готин стил, вдъхновен от 70-те, е късата отпред, дълга отзад прическа. Това е страхотен редакционен стил, който заема отношение към оттеглянето.

 Ако имате вкус към ретро модата, която прави изявление, това може да бъде търсенето на дълга коса за вас. 

Тази прическа включва поддържането на предните слоеве по-отделно и дефинирано. Има и по-голям акцент върху ресни , които са изрязани по-дълго и са оформени, за да изглеждат ветровити. 

Оставете по-дългите задни слоеве, може да добавите малко текстуриращ спрей, за да насърчите вълните.

7.Дълга руса коса

Русата коса никога не излиза от стил, а нюансът, който е в тенденция в момента, е ледена руса . Не толкова ярък като платина, това е хладен тониран избелен вид с пепелно измиване, плюс фини шампанско и прасковени акценти, за да добавите измерение. 

Ако не сте естествена блондинка, все още можете да постигнете този стил с помощта на техниката на висок баланс, където вашите корени са оставени тъмни. Както всички руси прически, и тази изисква поддръжка. 

Запасете се с маски за тонер и коса и бъдете подготвени за редовно оцветяване. 

Въпреки че това е по-скоро инвестиция, отколкото други промени в цвета на косата, резултатите са много красиви.

8. Естествена дълга коса

Естествената коса изглежда фантастично, когато се носи дълго. За да поддържате гривата си здрава, уверете се, че редовно се овлажнявате.

Целта е да има хидратирани и дефинирани къдрици без фриз или чупливост. 

Една от възможностите е да сплитате в защитен стил всеки път, за да запазите крехките краища на косата си. Вашите къдрици все още нарастват по време на този процес, така че няма да жертвате никаква дължина, когато извадите защитния стил.

 Също така си струва да запомните, че това е по-бавен процес за израстване на естествена коса, тъй като всеки кичур расте в къдрици, вместо в прави линии. 

 9. Дълга черна коса

Черната коса е привлекателен избор на цвят, който изглежда драматичен и смел на дълга коса. 

Помислете за пълноценна фатална жена! В зависимост от топлите или хладни нюанси на багрилото, черната коса също може да отговаря на всеки тон на кожата – въпреки че тези в по-справедливия край на спектъра трябва да отбележат, че тя ще подчертае всяка бледност в тена ви. 

Изберете хладно черно и обработете тъмните си дрехи с подобряващи блясъка лечения. Гримът също ще изглежда страхотно, когато се съчетае с този поразителен цвят. 

Маслините и дълбоките тонове на кожата могат да се разминат с по-естествено изглеждаща дълга черна коса; топло черно ще помогне на тена ви.

10. Дълга права коса

Най-прост стил е дълга права коса. Тъй като тази прическа е толкова проста, е важно връхчетата са здрави. Няма място за фризи или разцепени краища; в противен случай с тази прическа рискува да изглеждате разхвърляни и неподправени. 

Дългата коса може да бъде гъста, затова използвайте продукт за изграждане на корен, за да сте сигурни, чекосата ви не изглежда твърде равна. Помолете дали вашия стилист не може да добави и фини акценти , тъй като това ще попречи на косата ви да изглежда като един солиден цвят цвят. 

11. Прическа стил 1920 г. Дълга коса

Докато повечето хора свързват 1920-те с боб , дългата коса е актуална и през 2020. Независимо дали е дълга или къса, един от определящите стилове на времето са чудесен избор. 

Супер елегантен и излъскан, можете да създадете вълнообразните вълни с тази емблематична визия . Освен това, запазете този стил, вдъхновен от Great Gatsby, за специален повод и го направете с професионалист.