Домашен крем против бръчки – ефект за 7 дни

С помощта на прости, естествени съставки можете да създадете свой собствен домашен крем против бръчки, съобразен с нуждите на вашата кожа.

Как да си направим домашен крем за лице против бръчки

Ако искате да си направите домашен крем против бръчки, които наистина да има ефект, то тази статия е всичко, от което се нуждаете ?

Бръчките са естествена част от стареенето на кожата. Те се появяват, когато колагенът и еластинът в кожата намаляват, което води до загуба на еластичност и плътност.

Това е един нормален процес при състаряването на тялото, но за щастие, през 2023 година знаем много бръчките и науката е открила редица съставки, които могат да помогнат за това.

Домашните кремове против бръчки обикновено се създават с естествени съставки, които имат противовъзпалителни, антиоксидантни и хидратиращи свойства.

Тези съставки могат да помогнат за намаляване на зачервяването, подуването и пигментацията, които са едни от причините за появата на бръчки. Основните съставки, трябва да действат в дълбочина и хидратират кожата до най-дълбоките й слоеве.

Кой са полезните съставки в един домашен крем против бръчки?

Домашен крем против бръчки

Има много различни рецепти за домашни кремове против бръчки. Някои от най-популярните съставки включват:

  • Алое вера: Алое вера е противовъзпалително и овлажняващо средство, което помага при зачервена и раздразнена кожа, както и хидратира в дълбочина.
  • Розова вода: Розовата вода е антиоксидант, който може да помогне за защита на кожата от свободните радикали. Тя има хидратиращи свойства, които помагат при бръчки.
  • Мед: Медът е противовъзпалително и овлажняващо средство, което често се използва за успокояване на кожата, благодарение на своите антибактериални свойства, които помогнат при инфекции на кожата.
  • Яйчен белтък: Яйченият белтък е стягащо средство, което предпазва от бръчки. Белтъкът съдържа също така и протеин, който е много важна съставна част на кожата.
  • Масло от авокадо: Маслото от авокадо е богато на витамини и минерали, които хидратиратират и поддържат кожата еластична.

Как да си направим домашен крем за лице против бръчки?

За да направите домашен крем против бръчки, просто смесете равни части от избраните съставки. Нанесете крема върху чиста кожа и масажирайте нежно, докато се абсорбира. Използвайте крема два пъти дневно, сутрин и вечер.

Ето няколко съвета за използване на домашни кремове против бръчки:

  • Използвайте натурални и чисти съставки.
  • Съхранявайте крема в хладилник.
  • Използвайте крема в рамките на 2-3 седмици.
  • Ако имате чувствителна кожа, направете тест за алергия преди да използвате крема.

При създаването на домашен крем против бръчки, е добре да се запознаете с действието на различните билкови масла, за да ги съчетаете правилно.

За да знаете и какви точно съставки трябва да ползвате, трябва да сте наясно и защо точно се появят.

Кои са причините за поява на бръчки ?

Бръчките са гънки, които се появяват на повърхността на кожата в резултат на различни фактори, включително стареене, силно слънце, тютюнопушене и замърсяване.

С напредването на възрастта, производството на колаген и еластин (протеини, отговорни за еластичността на кожата) намалява, което води до образуването на фини линии и бръчки.

Как действат домашните кремове против бръчки ?

Домашно приготвените кремове против бръчки имат много по-добро действие, сравнение с 80% от кремовете за лице в търговската мрежа.

Първо, те не съдържат вредни химикали, изкуствени аромати и консерванти, което намалява риска от дразнене на кожата и алергични реакции. Второ, тези естествени съставки често са богати на антиоксиданти, витамини и минерали, които подхранват и защитават кожата.

И накрая, когато си създавате собствен крем против бръчки, Вие го персонализирате според нужните, които имате.

Рецепти за ефективни домашни кремове против бръчки

Ето няколко ефективни рецепти:

Крем с кокосово масло и алое вера:

Кокосовото масло има силни хидратиращи свойства, както и съдържа лауринова киселина, която помага за подобряване на еластичността на кожата. Алое вера е богато на витамини и минерали, които успокояват и подмладяват кожата.

Ето и рецепта за домашен крем с кокосово масло и алое вера:

Съставки:

  • 2 супени лъжици органично кокосово масло
  • 1 супена лъжица пресен гел от алое вера

Инструкции:

В малка купа смесете кокосовото масло и гела от алое вера и разбъркайте, докато се смесят добре.

Нанесете малко количество от сместа върху лицето и шията си с нежни, кръгови движения.

Оставете да действа 20-30 минути, преди да изплакнете с хладка вода.

Използвайте този крем ежедневно за оптимални резултати.

Рецепта за крем с авокадо и мед:

Авокадото съдържа здравословни мазнини, витамини А, С и Е, които действат за дълбока хидратация на кожата и намаляват появата на бръчки. Медът е естествен овлажнител, който задържа влагата към кожата и я прави мека и еластична.

съставки:

  • 1 зряло авокадо, пасирано
  • 1 супена лъжица суров мед

Инструкции:

В купа смесете пасираното авокадо с меда, докато се образува гладка паста.

Нанесете сместа върху чиста кожа, като се фокусирате върху зоните с бръчки.

Оставете да действа 20 минути, преди да изплакнете с хладка вода.

Използвайте този крем 2-3 пъти седмично за най-добри резултати.

Крем със зелен чай и масло от шипка:

Зеленият чай е богат на антиоксиданти, които предпазват кожата от увреждане и свободни радикали. Маслото от шипка е известно със своите регенериращи свойства и способността си да насърчава обмяната на клетките в кожата.

съставки:

  • 2 супени лъжици сварен зелен чай, охладен
  • 1 супена лъжица чисто масло от шипка

Инструкции:

Смесете сварения зелен чай с маслото от шипка в малък съд.

Внимателно масажирайте сместа върху лицето и шията, докато кожата абсорбира напълно.

Оставете го за една нощ и изплакнете на сутринта.

Използвайте този крем всяка вечер преди лягане за максимални ползи.

Заключение

Няма как да не използвате от време на време и кремове, които си закупувате от търговската мрежа, но когато го правите, то внимателно проверете съставките.

В нашата статия за натуралните съставките в една определена марка, може да видите кои сайтове да използвате за проверка на съставките.

С помощта на прости, естествени съставки можете да създадете свой собствен домашен крем против бръчки, съобразен с нуждите на вашата кожа.

Не забравяйте, че последователността е ключова и резултатите може да отнеме време, така че бъдете търпеливи и се насладете на процеса и времето, което е само за Вас с любимият крем за лице..

Освен това си създайте здравословен начин на живот, като например да предпазвате кожата си от прекомерно излагане на слънце и не пушите.

Красимир Димитров е създател и автор на сайта "За нея". Всички статии се създават с цел полезна и актуална информация на читалните и спазват стандартите за полезност и изчерпателност по всяка тема. Може да се свържете с нас на zaneqinfo@gmail.com.