12-те зодии по дати: дати на раждане, Съвместимост

Зодиите-По-Дати-Взаимоотношения-и-Скритите-им-сили

Щом си в тази страница, значи искаш да научиш всичко за зодиите ти си на правилното място.

Събрахме най-важната информация за зодиите в една страница и с него, ще можеш да научиш най-важните неща за зодиите. От зодии дати, календар на зодиите до взаимоотношения между зодиите.

Нещо интересно за зодиите: Защо зодиите започват с Овен? Преди хиляди години, нашите предци са избрали пролетното равноденствие като своя Нова година.

Пролетното равноденствие, 21 март, е началото на новата зодиакална година и Овенът, е първият знак в хороскопа.

Нека започнем от най-важното!

Календар на зодиите и дати

Нека вникнем малко по-дълбоко в този календар на зодиите и разберем повече за тях:

Зодии по месеци и дати и всичко за тях:

Овен (21 март – 19 април)

Овенът обича да бъде номер едно, така че не е изненадващо, че тези дръзки овени са първият знак на зодиака. Смел и амбициозен, Овенът се гмурка с главата напред, дори в най-трудните ситуации. 

Телец (20 април – 20 май)

Телецът е земен знак, представен от бика. Подобно на своето небесно духовно животно, Телците се наслаждават на спокойна среда, заобиколена от меки звуци, успокояващи аромати и хубави вкусове. 

Близнаци (21 май – 20 юни)

Били ли сте някога толкова заети, че да ви се иска да се клонирате, за да свършите всичко? Това са Близнаците накратко. Този въздушен знак се интересува от толкова много неща, че той винаги ще бъде зает с нещо

Рак (21 юни – 22 юли)

Ракът е кардинален воден знак. Ракът, който се намира, както в морето и брега, Рака се намира както в емоционална, така и в материална свобода. Раците са много лесно разбиращи хората и техните психически способности в това са огромни: Например, Раците могат без усилие да улавят енергиите в стаята. 

Лъв (23 юли – 22 август)

Поставете червен килим, защото Лъвът идва. Както знаете са самото животно лъв, лъвовете са господари на живота си. Те имат кралски статун: те са жизнени, понякога рязарени и страстни. Лъвовете обичат да са в центъра на събитието.

Дева (23 август – 22 септември)

Девата е земен знак и така тя се свързва с материалния свят. Девите са много логични, практични и систематични към начина си на живот. Този земен знак е перфекционист по сърце и не се страхува да усъвършенства уменията си.

Везни (23 септември – 22 октомври)

Везните са въздушен знак, представен от везните ( единственият нежив обект на зодиака), асоциация, която отразява фиксирането на Везните върху баланса и хармонията. Везните са обсебени от симетрия и се стремят да създадат равновесие във всички области на живота. 

Скорпион (23 октомври – 21 ноември)

Скорпионът е един от най-трудно разбираните зодикални знаци. Поради невероятната си страст и сила, Скорпионът често се бърка с огнен знак. Всъщност Скорпионът е воден знак, който черпи силата си от психическата, емоционална сфера. 

Стрелец (22 ноември – 21 декември)

Представени от стрелеца, Стрелците винаги са в търсене на знания. Последният огнен знак на зодиака, Стрелец има многобройни занимания като те имат нужда от интелектуални и духовни приключения. 

Козирог (22 декември – 19 януари)

Последният земен знак на зодиака, Козирогът е представен от митологично същество с тяло на коза и опашка на риба. Съответно Козирозите са умели да се ориентират както в материалната, така и в емоционалната сфера. Те са лидери. 

Изчерпателна информация за Козирог, ще намерите в статията ни Зодия Козирог: 10 истини за Козирог – Любов и с Кой си подхожда

Водолей (20 януари – 18 февруари)

Въпреки „вод“ в името си, Водолей всъщност е последният въздушен знак на зодиака. Водолей е представен от мистичен лечител, който дарява вода или живот на земята. Съответно Водолеят е най-хуманитарният астрологичен знак. 

Риби (19 февруари – 20 март)

Риби, воден знак, е последното съзвездие на зодиака.Ето защо Рибите винаги са в търсене между фантазия и реалност. Тъй, като те са последен знак, те са научили урока на всяка една зодия.

Всичко за зодия Риби, може да намерите в статията ни Зодия риби: 10 истини за Риби и Каква е сътбата им.

Взаимоотношения между зодиите

След като се запознахме с всяка една зодия и нас самите,, вероятно ще искате да знаете как енергията ви е свързана с енергията на други хора в живота ви.

Зодиакалната съвместимост се разбира чрез множество техники. Най-простата и ясна техника е да сравнява един зодиакален знак с всички останали зодиакални знаци, за да се разбере и измери съвместимостта.

Има обаче и кардинален начин, който разделя зодиите според 4 елемента:

Взаимоотношения между зодиите

 Всеки знак има елемент и модалност . Овенът е огнен знак; и неговият „режим“ е огънят. Телецът, следващият знак, се управлява от елемента на земята; и неговият „режим“ е фиксиран твърдо на земята.

На база тези различия, може да се опрделят и взаимоотношенията между зодиите:

Взаимоотношения между зодиите

Като разгледаме кои знаци в коя категория спадат, можем да направим следните предположения за най-добрите взаимоотношения между зодиите

 • Овен: Водолей,Близнаци
 • Телец: Риби,Рак
 • Близнаци: Лъв, Овен
 • Рак: Дева, Телец
 • Лъв: Везни, Близнаци
 • Дева: Скорпион, Рак
 • Везни: Стрелец, Лъв
 • Скорпион: Козирог, Дева
 • Стрелец: Водолей, Везни
 • Козирог: Риби, Скорпион
 • Водолей: Стрелец, Овен
 • Риби: Телец, Козирог

В сайта За Нея, сме написали цяла статия по темата, коят зодия с коя си подхожда

Кои са скритите сили на зодиите?

Свръхсилите на човек се определят от това коя част от тяхната природа е най-доминираща. Еволюцията на тези черти на характера води до огромен потенциал, който след това се проявява под формата на суперсили.

Още по-детайлна информация, може да намерите в статията ни всичко за 12-те зодиакални знака

Нека вникнем в скритите сили на зодиите.

Овен – Неограничена сила

Овенът притежава неограничено количество сила, което го кара да се справят с физически предизвикателства, които другите знаци не биха посмели да преодолеят.

Телец – Контрол на времето

Телецът притежава уникалната способност да контролира времето (атмоскинеза). Тъй като Телецът е земен знак, не е изненадващо, че тяхната суперсила се намира в самата сфера на земята. Нещо повече, Телецът притежава уникалната способност да остане в синхрон с Майката Земя и да изпитва дълбоко състрадание към природата.

Близнаци – Способността да се четат мислите

Близнаците са въздушен знак, което ги прави изключително чувствителни към всички аспекти на ума. Нещо повече, Близнаците се управляват от планетата Меркурий, което ги кара да запазят изключителни и уникални прозрения, свързани с комуникацията. Когато техните суперсили се отприщят напълно, Близнаците могат да направят комуникацията още по лесна.

 Рак – Контрол на ума

Вероятно един от най-емоционално осъзнатите и чувствителни сред зодиакалните знаци, Раковете се движат от емоции и чувства – така че не е шокиращо да се открие, че тяхната суперсила се крие в самия мозък. За разлика от Овена, Раковете не разчитат на физическа битка, за да победят някого, с когото имат спор, по-скоро биха го направили с умовете им (кой сега е шефът?).

Лъв – Телекинеза

Известно е, че лъвовете са любвеобилни, весели и самоуверени. Лъвовете са силно уверени в себе си и след като те решат нещо, не можете да направите нищо, за да ги накарате да променят възгледите си. Говорейки за това, Лъвовете вярват, че законите на науката не се отнасят за тях, както за останалите зодии. 

Дева – Контрол на силовото поле

Подобно на Рака, Девите са емоционални същества, които имат уникалната способност да откриват различни форми на енергия, независимо дали са добри или лоши. Тяхната силно чувствителна природа ги принуждава да се скрият в черупките си, което ги прави най-малко общителни от зодиакалните знаци.

Везни – Силата на невидимостта

Подобно на Лъвовете, Везните са любезни, социални и самоуправляеми. Поради приятелския си характер, Везните не харесват изпадането в драми или конфронтации и ако някое подобно събитие се случи, те просто се крият зад завесата на невидимостта. 

Скорпион – Неосезаемост

Признат за най-„загадъчния“ от всички зодии, със сигурност може да се каже, че суперсилата на Скорпиона е неосезаемост. Те са едно нещо отвън и друго отвътре – поради това никой не може да знае какво се случва в главата на Скорпион.

Стрелец – Телепортация

Не е тайна, че Стрелците обичат да пътуват и високо ценят свободата си. Като казваме това, суперсилата на Стрелец не е изненадваща, телепортация. Стрелците могат лесно да се транспортират от място на място, където най-малко сте очакваи да бъдат.

Козирог – Непобедимост

Мнозина смятат Козирозите за най-добрата зодия. Те са силно дисциплинирани, отговорни, практични и точни личности, които нямат никаква толерантност към глупостите. Разбира се, Козирог винаги ще се посмее, но когато му дойде времето (помните ли, че казахме, че са точни?). Суперсила на Козирог е тяхната непобедимост. Те са талантливи личности, които просто не приемат НЕ като отговор, дори от себе си. След като Козирог се реши на нещо, дори целият свят няма да може да го спре.

 Водолей – Способността да се предсказват бъдещи събития

Често определен като „помагащ“ и „хуманитарен“, Водолейте се управлява от Уран, о ткъдето те получават своята донякъде особена енергия. Суперсила на Водолей се крие в способността им да предсказват бъдещи събития. 

Риби – Способността да се лекува

Рибите са нежни и миролюбиви личности. Те биха направили всичко необходимо, за да гарантират, че хората около тях са в безопасност и щастливост. Рибите са страхотни слушатели и биха стигнали до краен предел заради близките си.

Кой са най-истинските зодии?

 • Рак – той винаги се води от нуждите на другите и поставя на първо място семейството.
 • Козирог – това е най-надеждният зодиакален знак. Те са отговорни, самодисциплинирани и винаги държат думата си.
 • Везни – те се водят от страст и от това да обичат силно
 • Скорпион – Тези хора са винаги верни на човека до себе си. Те са истински приятел и винаги ще бъдат на среща.
Красимир Димитров е създател и автор на сайта "За нея". Всички статии се създават с цел полезна и актуална информация на читалните и спазват стандартите за полезност и изчерпателност по всяка тема. Може да се свържете с нас на zaneqinfo@gmail.com.