12 интересни филми за 2023, които ТРЯБВА да гледаш ДНЕС

12 интересни филми за 2022

Този списък от 12 интересни филми, трябва да бъдат гледани, поне един път през живота Ви.

Без значение какво търсите – романтичен филм , драми , комедия- има много класики и нови филми, които да гледате през свободното си време.

 В края на краищата, има нещо, което научихме изминалата година и половина, в която бяхме често в домаси – можем да научим много от хубавите и интересни филми.

Кои интересни филми да гледам?

Има много интересни филми, но ние прекарахме часове в това да изберем най-добрите 12 интересни филми и да ги съберем на едно място.

Вскички филми в таз класация са с рейтинг от над 7 в IMDB, с по над 30 000 гласа – заслужават си.

The Hate U Give (2018) – Омразата, която сееш

Амандла Стенберг прави оличен филм „Омразата, която давам“ – сърцераздирателен и отварящ очите филм за главния герой Стар (Стенберг), която се намира между два свята: подготвителното училище, в което белите имат повече привилегии и квартал на чернокожите, където тя живее.

Това е един найстина интересен филм, който си заслужава времето.

Фила е базиран е на романа на Анджи Томас от 2017 г. и има рейтинг в IMDB 7,5/10 

Ferris Bueller’s Day Off (1986) – Почивният ден на Ферис Бюлър

Всяко дете в гимназията, мечтае да има почивен ден, като този на Ферис Бюлер и, честно казано, се стремим да имам такъв и като големи.

Изпълнен с веселите лудории. Това е филм, в който избираш да надскочиш сраховете си, взимаш Ферарито на баща си и изпитваш истинска наслада от този ден.

Parasite (2019) – Паразит

Parasite (2019)

Ким Ки-у (Чой У-сик) и семейството му живеят на ръба на бедността. Те сгъват кутии за пица, за да извадят пари, с който да живеият.

Животът на Ким Ки-у се променя, когато приятел му предлага да започне работа, като преподавател по английски за момиче, с което работи.

Това момиче се оказва от богато семейство и Ким, е готов на всичко, да направи това и за своето семейство.

A Star Is Born (2018) – Роди се звезда

A Star Is Born (2018)

Навярно сте чували за хита на Брадли Купър и Лейди Гага , който беше хит, благодарение на техните роли в хитовата адаптация на A Star Is Born . 

Филмът се фокусира върху рокзвездата Джаксън Мейн (Купър) и Али (Гага), които се влюбват, докато Мейн поставя Али в светлината на прожекторите и се изправя срещу собствените си демони. 

Вземете и няколко кърпички, преди да го пуснете.

Това е и един от най-добри филми по HBO, който може да гледате.

Schindler’s List (1994) – Списъкът на Шиндлер

Schindler's List (1994)

Филмът за Холокоста може би най-добрият филм, който може да си подарите. Той е много силен – тъгата и символиката са през целия филм, така че да имате пълно усещане за случилото се през тези години.

 Филмът е една силна история, за спасяването на много хора и един бизнесмен, който застава зад тях.

Life is Beautiful (1997) – Животът е прекрасен

Това не е просто филм за Холокоста, той има и много комични моменти – и е наистина интересен филм . Роберто Бенин прави спиращ дъха филм, като семеен човек, който като евреин е изпратен със семейството си в концентрационен лагер в Северна Италия, но използва своите въображаеми сили, за да убеди малкия си син, че всичко това е игра.

The Dark Knight (2008) – Черният рицар

Този втори филм от трилогията за Батман, е може би най -добрият от цялата поредица. 

Хийт Леджър определя стандарта за игра на Жокера, тъй като той спечели Оскар за изпълнението си в този филм. 

Някои казват, че това е най -добрият филм за супергерои, правен някога и ние сме съгласи с тази теза.

Lady Bird (2017)

Lady Bird (2017)

Филмът на Грета Гервиг получи няколко номинации за „Оскар“ и за това причина.

 Всеки тийнейджър, израстващ в предградията, може да се свърже с този пълнолетен филм (особено тези, които са ходили на католическо училище). Зрителите често го поставят за най-интересн филм в жанр комедията/драмата от 2002 г. „ Истинските жени имат извивки“

You’ve Got Mail (1998) -Имате поща

You've Got Mail (1998)

 С участието на Том Ханкс и Мег Райън, драмата/романсът от 1998 г. разказва историята на двама съперници в кварталните книжарници, които абсолютно се мразят в реалния живот, след това се влюбват онлайн и тук става интересното … няма да Ви разказваме повече.

Get Out (2017) – Бягай

Един филм, който перфектно се вписва в духа на времето и точно в годината, в която президентството на Тръмп предизвика напрегнати дискусии за полицейската бруталност , расата и фалшивия либерализъм, който да даде на този филм криле. 

Режисьорът Джордан Пийл преобръща типичния сценарий, с тази комбинация от културна критика и ужасни случки.

Little Women (2019) – Малки жени

Little Women (2019)

Класическата книга е превърната в безброй римейкове и филми. Но този филм, предлага най-модерното и нюансирано представяне на четири сестри, израснали в доминиран от мъже свят, търсещи любов и финансова сигурност. 

Този филм, е в крак с 21 век, за жените които знаят каква сила крият в себе си.

10 Things I Hate About You (1999)

10 Things I Hate About You (1999)

Могат да се изпишат томове за този филм, но ако никога не сте го гледали,трябва да знаете, че това е един от най -добрите тийнейджърски филми, правени някога, от сценария до актьорската игра (две думи: Хийт Леджър *припадък *) до речта и ухажването, които правят този филм, като модерна шекспирова комедия.

Ако търсите още интересни филми, разгледайте също:

Красимир Димитров е създател и автор на сайта "За нея". Всички статии се създават с цел полезна и актуална информация на читалните и спазват стандартите за полезност и изчерпателност по всяка тема. Може да се свържете с нас на zaneqinfo@gmail.com.