Лубрикантът все още (погрешно) изглежда се смята за нещо, което използват само два вида хора: възбудени тийнейджъри или по-възрастни жени, които са загубили естественото си смазване по-късно в живота си. Използването му не трябва да се свежда само до тези две групи хора.

Лубрикантът е не само забавление, което можете да използвате за секс играчките си,  но също така е важен и за безопасен секс. Лубрикантът намалява риска от разкъсване и нараняване, ако имате анален или правите груб секс. Също така … той прави сексът невероятно добър.

Експерти на фирмата Soft Paris обясняват как да използват лепкавите неща и как могат да подобрят сексуалните ви преживявания.

Какво всъщност е лубрикант ?

какво-е-лубрикант

За да не бъркате със смазочните материали, използвани от вашия гараж, смазочните материали, за които говорим, са тези, използвани за сексуално удоволствие и комфорт. Те добавят влага, правейки усещанията по-гладки и по-естествени … с други думи добавят масло в огънят на Вашата любов.

Защо да използвате лубрикант ?

Звучи очевидно, но да се увеличи смазването!

Естественото смазване на жената зависи от хормоналните нива, които варират в нашия цикъл, по време на менопаузата, бременността, но също така и от стрес, кърмене и някои лекарства (например контрацепция). Плюс това, повече от 30% от жените страдат от естествена сухота, дори когато се чувстват възбудени. И това може да се случи на всяка възраст.

Кога трябва да използвате лубрикант ?

С презервативи: Презервативите обикновено са смазани, но при интензивен и / или продължителен секс, смазката ще изсъхне. А сухият презерватив се къса много лесно … така че презервативът е толкова ефективен, колкото и допълнителното лубрикантно масло, което ще добавите към него.

За анален секс: анусът не се смазва естествено. Ето защо е изключително важно да използвате лубрикант, когато искате да опитате анално удоволствие. Дори и да не е необходимо, да не го използвате по време на анален секс може да доведе до анален фисури и това може да се усети само няколко часа след полов акт.

Как да го използвате ?

Независимо кой тип лубрикант решите да използвате, имайте предвид, че най-добре е да го приложите на върха на пръстите ви и след това върху желаните области, независимо дали това е вулва, вагина, анус, пенис, секс играчка, презерватив или всяка друга част на тялото, а някои масла може да увеличат и усещането Ви на зърната ).

Нанесете правилно количество

Няма точно количество колко лубрика трябва да използвате. То просто зависи от естественото ниво на смазване на жената, ако използвате презерватив или не, вида на сексуалната активност,  (любовна игра, масажи, анален секс, вагинален секс) и конкретния продукт, който сте избрали.

Започнете с няколко капки (2-3) и вижте какво ще стане: ако сте доволни, спрете до там там, ако не, добавете още.

Винаги помнете, че за съжаление не всички смазочни материали са вечни. След известно време интимните зони отново ще изсъхнат, така че ще трябва да добавите още.

Какво трябва да знаете преди да използвате лубрикант ?

Винаги го използвайте със сексуалните си играчки, тя ще защитава както вас, така и тях.

Уверете се, че вашият лубрикант е съвместим с вашата играчка. Силиконовите смазочни материали могат да повредят силикона на вашата играчка, затова изберете водни, за да сте сигурни.

Уверете се, че вашият лубрикант е съвместим с използвания презерватив. Също като вазелин и други масла (например лешково масло), маслените масла не са съвместими с презервативите, защото ги правят груби, което ги прави по-малко безопасни. Те също така променят нивата на рН и бактериите на интимните ви части, което може да доведе до инфекции.

Проверете дали сте алергични към който и да е компонент на вашия лубрикант, преди да го използвате. Тестът  е най-лесният начин за откриване.

Смазките не са контрацептивни. Повечето от тях не съдържат спермицид, те не предотвратяват бременност или предаване на STD.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here