Представете си, че живеете без болести. Въпреки че няма гаранции за това, никога да не се разболеете, струва си да прочетете някои важни съвети, базирани на изследвания.

Кои са най-честите здравословни проблеми при жените?

Разгледахме рисковите фактори за всяка болест и попитахме експертите какво могат да направят жените, за да ги предотвратят.

Жените трябва да работят в партньорство с лекарите си, като разберат семейната си медицинска история, да учат все по-вече за здравословния начин на живот и да управляват симптомите си.

„Вие знаете какво ви кара да се чувствате добре, знаете кога не се чувствате добре, ето защо вие най-добре може да знаете кога трябва да се обърнете към лекар.

Сърдечно-съдови заболявания

Сърдечните заболявания са водещ убиец на мъжете и жените. При жените състоянието е причина за около 29% от смъртните случаи, според изследвания.

И все пак смъртта сама по себе си не е най-големият проблем за жените със сърдечни заболявания. Истинският проблем е в инвалидността, казва Синди Пиърсън, изпълнителен директор на Националната здравна мрежа за жените.

„Има твърде много жени, които умират от сърдечни заболявания през 60-те си години, когато никой не очаква да умре, но сърдечните проблеми често са причина това да се случва“, казва Пиърсън.

Рак на гърдата

Ракът на гърдата е най-честият рак при жените. Това е втората причина за преждевременната смъртност при жените.

Експертите казват, че страхът от рак на гърдата понякога може да бъде преувеличен и да спира жените да отидат при лекарите си за рутинен преглед.

„Ракът на гърдата е лечим“, уверява Диане Хеленджарис, MD, президент на Американската асоциация за женски болести. По думите и това не е смъртна присъда.

Тя настоява жените да се образоват за проблема и да осъществяват редовна профилактика.

Остеопороза

Болките в гърба и крехкостта са неща, които възрастните жени някога е трябвало да приемат, защото нищо не се е знаело за остеопорозата. Сега има стъпки, които жените могат да предприемат, за да избегнат подобни проблеми.

Остеопорозата заплашва 44 милиона американци, от които 68% са жени, съобщава Националната фондация за остеопороза.

Остеопорозата е до голяма степен предотвратима с хранителен режим, движение и подходящи добавки.

Други здравословни проблеми при жените

Болки в корема

Болка в яйчника

Киста на яйчниците

Ендометриоза

Бяло течение

Без значение какво заболяване имате, най-добре е да се консултирате с лекар, да спазвате профилактиката и назначеното лечение.

Оценете статията ни:
[Total: 0 Average: 0]