Актуалните цветове за спалня през 2023

обзавеждане-на-спалня-Цветова-схема

Планирате обзавеждане на спалнята през 2022 година?

Тази статия, ще отговори на всички Ваши въпроси.

Тенденциите в обзавеждане на спалнята за 2022 г. са изцяло фокусирани върху това да направим най-личните ни пространства за почивка още по-приятни и комфортни за живеене.

Именно защото прекарваме толкова много време там – а здравословният сън ще играе още по-важна роля в бъдеще – устойчивостта, здравословната среда на живот и технологичните иновации са най-важните двигатели в този интериорен сегмент. 

🔥  Идеи за обзавеждане на спалня от Антония Саранеделчева

Антония Саранеделчева от Моми Студио, ще ни сподели, какви са интериорните тенденции в това помещение.

Основните тенденции в обзавеждането на спалнята за 2021 година.

Интериорният дизайн на спалнята ще бъде все по-значим и не трябва да се пренебрегва, тъй като почти една трета от живота си прекарваме в него.

Спалнята все повече ще се използва като място, където можем да си починем, да изразим личния си стил и начин на живот – от закуска в леглото до спокойно четене на книга вечерта.

Това оказва влияние върху изискванията за дизайн на мебелите за спални.

✔️ Цветова схема за обзавеждане на спалня

цветова схема за обзавеждане на спалня

Като място, на което ще релаксираме след тежкия работен ден, определено хармоничните цветови схеми доминират в спалнята.

Палитрата е със земни зелени и червени тонове, през 2021 г. Актуални ще бъдат по-смели цветове, като топли нюанси на оранжево или жълто.

Синьото все още е класика във всичките му нюанси и е често предпочитан цвят за интериорния дизайн на спалнята. 

✔️ Функционално обзавеждане за спалня

По-малките пространства и градският начин на живот влияят на всяко едно помещение от жилището ни.

Това може да се види на първо място във все по-сложните решения за съхранение зад таблата или под леглото.

За да ви бъде удобно и комфортно най-добре е да заложите на функционално обзавеждане, което не само ще улесни живота ви, но и ще ви помогне да съхраните всичките си вещи. 

✔️Силата на природата при обзавеждане на спалня

Здравословният сън е голяма част от интериорния дизайн на спалнята. Естественият, органичен текстил в комбинация с мебели от дърво създават много по-естествен вид.

Освен това все повече производители на мебели за спаляната предлагат  широка гама от легла и мебели от масивна дървесина.

Освен удобен матрак, подбора на правилните растения ще подобри вътрешния климат и могат да окажат положителен ефект върху съня ви.

✔️Смяна на тапет в спалнята за промяна на сцената

смяна на тапет в слапня

Стената зад леглото ви е идеална за акцентна стена, на която можете да поставите тапети с вълнуващи мотиви и поразителни шарки. Те създават плътно, уютно усещане и визуална дълбочина.

Тъй като не са видими, докато сте в леглото, те няма да въздействат на съзнанието ви, докато заспивате, но ще съдадат характер на пространството.

Модерни графични щампи или мащабен мотив с триизмерни илюзии са перфектните завършващи щрихи в интериорния дизайн на стилната спалня.

✔️Вдъхновение от Дзен и Япония за обзавеждане на спалня

Тези от вас, които са се наситили на скандинавски стил, но все още предпочитат изчистените форми и линии, ще харесат и стила Japandi.

Това сливане на елементи от японски и скандинавски дизайн създава успокояваща атмосфера, която прави този стил отлична идея за спалнята.

Japandi включва елементи от Дзен философията – Минималистична декорация, фокус върху малък брой висококачествени елементи от мебели за спалня и приглушени цветове, създават прост и хармоничен оазис на спокойствието.

Вдъхновение от Дзен, става все по използвано и в редица идеи за малка градина

Красимир Димитров е създател и автор на сайта "За нея". Всички статии се създават с цел полезна и актуална информация на читалните и спазват стандартите за полезност и изчерпателност по всяка тема. Може да се свържете с нас на zaneqinfo@gmail.com.