12 идеи как да си направим градина за 2023

идеи-за-дизайн-на-малка-градина
Тук ще намерите над 12 прекрасни идеи за дизайн на малка градина.

Планирате да създадете едно прекрасно място в градината си и търсите идеи за малка градина?

Тази статия съдържа 12+ идеи за малка градина.

Градина във височина

Няма място в градината? Няма проблем. Заложете на височината.  Направете си нещо като масичка на няколко етажа. Най-отгоре поставете цветята, докато инструментите и аксесоарите за поддръжка може да съхранявате.

Евтини идеи за градината- Купчина от саксии

Озеленете вашия вътрешен двор или тераса с големи керамични или пластмасови саксии, преливащи в различни цветове. (Тук големите саксии създават доста красива стена!)

Изградете вертикална стена

Така заемате по-малко място. Стената може да послужи и като ограда.

Използвайте пространството на тавана

Ако нямате място за градината на вашите мечти, използвайте верандата и таваните, за да си насадите цветя във висящи саксии.

Щори с цветя

Стари или нови щори може да се превърнат в чудесна декорация с помощта на сукуленти. Сукулентните растение са почти неразрушими, но могат да бъдат изгорени на пряка слънчева светлина, така че ги поставете от сенчестата страна на вашия дом.

Може да се вдъхновите за цвета им в нашата статия за идеии за обзавеждане на спалня.

Кофи и други съдове

За да създадете контраст с керамичните саксии, може да превърнете старите кофи от поцинкована стомана в саксии. Ето една идея за нов дом за босилека.

Аквариуми

мини-саксия-двор

Аквариумите са екзотични и само изглеждат, че са трудни за поддръжка, но те всъщност са един от най-лесните градинарски идеи. Препоръчваме да засадите мъх, африкански виолетови листа и пеперомия.

 Градина върху стълба

Превърнете старата дървена стълба в пространство за цветя, зеленчуци и билки само с няколко дъски и боя.

Направете свои собствени мебели

Ето една идея за многофункционална маса – мини градина, на която да сервирате следобедната лимонада или пък да почетете книга.

Поставете повече зеленина

С повече зеленина, отколкото цветя, градината  е не само лесна за поддръжка, но и по-прави вашият двор красив. Вечнозелените растения не се нуждаят от много поливане, а остават свежи и красиви.

Нов живот за стария скрин

Малко боя и растения (и внимателен избор на цветове) –  можете да сътворите невероятна красота.

Кашпа на прозореца

Този гениална идея изисква минимално място и можете да я осъществите и вън, и вътре.

Стена с кутии за цветя

Понякога една кутия с цветя просто не е достатъчна. Този подреден проект за стена е простичък, но добавя голяма красота в двора.

Красимир Димитров е създател и автор на сайта "За нея". Всички статии се създават с цел полезна и актуална информация на читалните и спазват стандартите за полезност и изчерпателност по всяка тема. Може да се свържете с нас на zaneqinfo@gmail.com.