7 начина за подобряване на комуникацията във връзката ни

Как да подобрим Комуникацията във Връзката си

Правилната комуникацията във връзката, е ключова за здравословните отношения.

Всички жадуваме за една здравословна връзка.

 Търсим го чрез семейството и приятелите, но често интимните ни отношения са мястото, където очакваме да намерим най-добрата връзка.   

Понякога се оставяме на наегативните емоции, да поемат контрол и в един момент, дори спираме да общуваме.

Комуникацията в една връзка, е от съществено значение за постигането на щастливо, здраво партньорство. 

И не става въпрос за приказки. Да питате партньора ви как е преминал денят им е хубаво, но ако искате изключителна връзка , трябва да положите повече усилия. 

Да се ​​научиш да общуваш в една връзка, означава да задоволиш нуждите на партньора си

За да подобрите комуникацията във връзката си, трябва да откриете как да слушате, а не как да говорите.

Прекарахме 7 часа, за да напишем тази статия и сме сигурни, че всеки от Вас, ще открие по нещо за себе си!

Защо комуникацията в една връзка е важна?

Комуникацията във взаимоотношенията, е от съществено значение за постигането на щастливо, здраво партньорство. 

Вашият партньор, вероятно е човекът, с когото прекарвате най -много време, което означава, че има по -голям риск от недоразумения и конфликти. 

Но когато усъвършенствате комуникацията във взаимоотношенията , ще бъдете възнаградени.

Ето какви са ползите от правилната комикация в една връзка:

✓ ПОВИШЕНО ДОВЕРИЕ

Правилната комуникация в отношенията означава, че можете да отидете при партньора си за всичко: споделяне на щастие и тъга, добри дни и лоши.

 Вие сте готови да бъдете уязвими с тях, защото знаете, че те ще ви подкрепят и обичат независимо от всичко. 

Абсолютната смелост и уязвимост е една от 5-те сили на любовта, защото води до пълно доверие във връзката ви.

✓ ПО -ДОБРО РАЗРЕШАВАНЕ НА КОНФЛИКТИ

Всички познаваме двойки, които сякаш се карат през цялото време – и такива, които сякаш изобщо никога не се карат. 

Въпреки че всички взаимоотношения имат възходи и падения, както честите сблъсъци, така и изобщо липсата на караници, са признаци на липса на комуникация в отношенията .

 Ключът не е винаги да съгласявате с партньора си или обратно. 

Това е да подобрите уменията си за разрешаване на конфликти, като използвате осемте съвета по-долу, така че когато възникнат разногласия, да можете да ги превърнете в нещо, което укрепва връзката ви, вместо да я разваляте.  

✓ ПОВИШЕНА ИНТИМНОСТ

Ако открите как да подобрите комуникацията във взаимоотношенията, това ще  бъде отлично за вашата емоционална интимност или способност да слушате, разбирате и да бъдете състрадателни към партньора си.

Как да водим правилна комуникация във връзката си?

Как да водим правилна комуникация във връзката си

Комуникацията в отношенията може да бъде разликата между една добра връзка или изпълнена с конфликти връзка, която завършва с разочарование. 

Да се ​​научиш как да общуваш по-добре е жизненоважно.

1. АНГАЖИРАЙТЕ СЕ С ИСТИНСКА ВРЪЗКА

Комуникацията във взаимоотношенията в основата си е свързана с вашите вербални, писмени и физически умения, за да задоволите нуждите на партньора си.

Не става въпрос за приказки. Става въпрос за разбиране на гледната точка на партньора ви.

Лесно може любовта и страстта в една връзка да намалят, особено в дългосрочните отношения . 

Но първият ключ към това как да подобрите комуникацията в една връзка е да признаете, че не се свързвате както преди. 

Говорете с партньора си за това, че имате нужда от възстановяване на връзката си. 

Ако вашият партньор не е с вас, не се притеснявайте. Връзките са място, където отивате да давате , а не място, където отивате да вземете.

Статията ни Рецептата за Щастлив Брак: 7-те Доказани Тайни, показва точно как да имате истинска връзка.

2. ОПРЕДЕЛЕТЕ ВАШИТЕ СТИЛОВЕ НА ОБЩУВАНЕ

Преди да започнете да се учите, как да подобрите комуникацията в една връзка , трябва да осъзнаете, че не всеки има един и същ стил на общуване .

Четирите основни стила на комуникация са пасивни, агресивни, пасивно-агресивни и напорист. 

Пасивните комуникатори запазват емоциите си вътре и са тези, които никога не могат да кажат „не“. 

Агресивните комуникатори са силни и интензивни, но обикновено имат проблеми с осъществяването на реални връзки с другите. 

Пасивно-агресивните комуникатори избягват конфликти и използват сарказъм, за да отклонят реалната комуникация. 

Най -здравословният тип комуникация е напорист: Тези хора са в контакт с емоциите си и знаят как да ги предадат ефективно .

Вашият партньор може да ви каже точно от какво се нуждае, но трябва да сте наясно как те ви предават тази информация. 

Ако има неправилно общуване , ще пропуснете възможността да изградите доверие и интимност и двамата ще се почувствате разочаровани.

Когато се стремите да научите как да общувате по -добре , гледайте как вашият партньор реагира на различни възприемащи сигнали в рамките на ден или два. 

Така ще научите, как и на коя комуникация реагира най-добре: говорене, език на тялото или писане.

Статията ни Как да разгадаем езика на тялото , е отговор на много въпроси по тази тема.

3. НАУЧЕТЕ ШЕСТТЕ ЧОВЕШКИ НУЖДИ

Има шест основни нужди, които всички хора споделят, но всеки от нас поставя тези нужди в различен ред в съответствие с нашите основни ценности. 

След като откриете кои нужди са най -важни за партньора ви, ще знаете как да общувате с партньора си и по начин, който ги задоволява.

Първата човешка нужда е необходимостта от сигурност . Тази нужда ни кара да търсим удоволствие и да избягваме болката, стреса и емоционалните рискове. 

Задайте си следните въпроси: Доколко се чувства сигурен партньорът ми нашата връзка? Имаме ли чувството за безопасност и комфорт в тази връзка. Поговорете с човека до вас, за това какво ги кара да чувстват тази сигурност.

Втората човешка нужда, която засяга комуникацията и взаимоотношенията, е нуждата от разнообразие. Несигурността не винаги е страшна, ако знаете как да общувате с партньора си. 

Взаимоотношенията се нуждаят от здравословни предизвикателства, които позволяват на партньорите да растат заедно. 

Когато научите как да общувате по -добре , ще откриете, че разнообразието поддържа нещата забавни и вълнуващи в тази връзка.

Значението е третата човешка потребност: Всички ние трябва да се чувстваме уникални и важни. Комуникацията е ключова за това конкретно желание, защото вашият партньор трябва да знае, че имате нужда от тях,и че те изпълняват вашите нужди по начини, които само те могат. 

Как да демонстрирате на партньора си, а не просто да им кажете, че те са значими за вас? Можете да им покажете чрез любящо докосване, да им предложите подкрепа, когато имат нужда от това.

Четвъртата основна човешка нужда е от връзка и любов . Всеки човек трябва да се чувства свързан с другите. Ефективната комуникация в отношенията ни показва, че сме обичани и може да ни кара да се чувстваме най -живи , но липсата на любов може да причини болка, както нищо друго не може. 

Твърде често ние автоматично казваме „обичам те“, за да разрешим конфликт с нашите партньори и забравяме да покажем любовта по истински, осезаем начин, който отговаря на нуждите на партньора ни. 

Обърнете този модел: Съзнателно покажете на партньора си, че ги обичате всеки ден, по начин, който отговаря на техните предпочитания и нужди. 

Растежът е петата човешка нужда.Постоянно се стремим да се развиваме без значение по-кой начин. Вашият партньор има нужда от растеж също като вас и когато се научим как да общуваме по -добре , можем да научим и как да растем по -добре заедно.

Шестата и последна човешка нужда е принос и даване. Не забравяйте, че тайната на живота е даването. Приносът е нашият източник на смисъл – той определя какви ще станем.Помислете какво давате на партньора си и как можете да дадете повече. Давате ли си времето? Вашето неразделно внимание? Втори шанс? Когато комуникацията в отношенията е силна, и двамата партньори са в състояние непрекъснато да измислят нови и по -добри начини да дават повече щастие на другият.

4. ТРИТЕ КЛЮЧА КЪМ СТРАСТТА И ИНТИМНОСТТА

Най -силните връзки имат полярност : противопоставяне на мъжката и женската енергия, които се допълват взаимно. Когато нуждите на нито един човек не са задоволени, той ще сложи „маска“ на противоположната енергия и ще се затвори за партньора си. 

Но когато полярността в отношенията е напълно възприета, се създава красива връзка.

Мъжката и женската енергия имат по три ключови нужди, които трябва да бъдат задоволени.

 Женските енергии имат нуждата от това да бъдат видени – те искат да бъдете с тях и да ги оценявате. Те трябва да се чувстват разбрани чрез слушане и утвърждаване. Те трябва да се чувстват в безопасност, както физически, така и емоционално.  

Мъжките енергии трябва да се чувстват оценени чрез похвала и празнуване. Те трябва да се чувстват свободни, да не се управляват или контролират. И те трябва да се чувстват отворени – затова споделяйте емоциите и обичта си свободно. 

Комуникацията във взаимоотношенията е първо да удовлетворите нуждите на партньора си. Когато направите това, те ще бъдат по -отворени за общуване, което ще създаде една мечтана връзка.

5. ОПРЕДЕЛЕТЕ ДАЛИ НУЖДИТЕ НА ПАРТНЬОРА ВИ СА ЗАДОВОЛЕНИ

Има един сигурен начин да разберете дали вашите действия удовлетворява техните нужди: задайте правилните въпроси и след това изслушайте задълбочено отговорите. 

Помислете върху това, което казва вашият партньор, и ако не сте сигурни какво има предвид той, попитайте, като повторите мнението им и попитате дали разбирате правилно. 

Ключът към това как да общуваме в една връзка често изобщо не е в действителната вербална комуникация – това е в начина, по който слушаме партньора си.

Вашият партньор може да каже точно какъв е проблемът, но ако не слушате, ще го пропуснете.

 Слушайте със спокоен, отворен ум и наистина чуйте какво ви казват. 

Това не само ще ви помогне да научите как да общувате по -добре , но също така ще ви позволи да се свържете с партньора си на по -дълбоко ниво.

6. БЪДЕТЕ ЧЕСТНИ И ОТКРИТИ

Да бъдеш честен и отворен е в горната част на списъка за това как да подобриш комуникацията в една връзка . 

Кажете какво имате предвид и изяснете чувствата и нуждите си. 

Избягването на конфликт е измамно безопасно и удобно, но не замества доверието в една връзка и никога няма да ви помогне да се научите как да общувате по -добре .

 Отказването от спор е временен начин за справяне с текущ комуникационен проблем и може да се направи, само когато има нужда от размисъл от ваша страна. 

Когато не сте съгласни с партньора си, трябва да знаете, че това, което ще кажете, ще бъде чуто.

ПРИСЪСТВАЙТЕ ВЪВ ВРЪЗКАТА СИ

За да подобрите комуникацията във взаимоотношенията и наистина да разберете какво ви казва вашият партньор, присъствайте . Отделете време и се отдайте на 100% на общуването с партньора си. 

Те наистина трябва да почувстват , че имат цялото ви внимание и че са ви приоритет номер едно.

Трудно е да слушате и да присъствате напълно, осъзнато и внимателно, когато сте ядосани и стресирани или работите върху неща, които отнемат време от връзката ви.

 Това е част от живота, но е важно да осъзнаете, че това не е извинение за пренебрегване на комуникацията в отношенията . 

Не забравяйте, че интимността, любовта и доверието се изграждат, когато времената са трудни, а не когато са лесни. 

Ако се отказахме при всеки признак на съпротива, никога нямаше да напреднем и да се развием

Започнете отначало

Понякога, колкото и да искате да подобрите комуникацията в една връзка, идва голям скандал. Тук, трябва да контролирате добре себе си, преди да станете негативен.

Има една история за Михаил Горбачов и Роналд Рейгън, която говори за силата на моделите. Ако сте родени преди средата на 80-те, когато е Студената война знете за това. За другите – тогава светът е бил пред световна война. 

Горбачов и Рейгън се озоваха в средата на бурна дискусия за достойнствата и недостатъците на капитализма и комунизма. Като всяка дискусия за политиката, тя не стигаше до никъде и нито един от лидерите не беше сигурен как да общува по -добре с другия.

Има един разговор, в който са попитали Горбачов“ Кога беше моментът, в който решихте да има мир?“ 

Горбачов разказа, че в средата на спора Рейгън станал и тръгнал към вратата, само за да се обърне внезапно и да възкликне: „Добре, нека опитаме отново. Аз съм Роналд! “ Ето как просто няколко думи, връщат хората отново на масата и започва по-добра комуникация.

Има пречки, които се нуждаят от преодоляване и въпреки че е лесно да се откажете, истината е, че това са моментите, които ще определят връзката ви. 

Слушайте партньора си, открийте нуждите, които те ценят най -много и ги изпълнете. Когато разберете, че даването е тайната на една пълноценна връзка, ще и влагате услия за това, как да общувате с партньора и – вие ще имате една невероятна връзка!

По темата прочети също:

Красимир Димитров е създател и автор на сайта "За нея". Всички статии се създават с цел полезна и актуална информация на читалните и спазват стандартите за полезност и изчерпателност по всяка тема. Може да се свържете с нас на zaneqinfo@gmail.com.