Пози за забременяване: 8 вида и най-добрите практики

най-добрите пози за забременяване

Готови ли сте да създадете семейство? Няма „погрешни“ пози за зачеване на бебе, но се смята, че има някои пози, които увеличават вероятността от срещане на яйцеклетка със сперматозоиди.

Докато научното доказателство зад всяка най-добра най-добрата поза за забременяване може да е оскъдно (или, казано не е вярно), физиката е на ваша страна, така че защо да не им дадете шанс?

Нямате какво да губите, а само може да спечелите бебе.

Защо позите играят роля за забременяването ?

„Докато никоя пози не гарантира зачеването, аз казвам на пациентите да пробват позите, които помагат да се възползват от гравитацията, като мисионерска поза “,

казва Нита Ландри, доктор по медицина в Сащ.

Позата няма такова значение, колкото да сте здрави, преди да започнете да се опитвате.

”Тя съветва, преди да опитате зачеване да посетите лекар, за да сте сигурни, че сте в добра форма за бебето:

В идеалния случай индексът на телесната ви маса ( ИТМ) трябва да е в здравословния диапазон, за да получите достатъчно фолиева киселина в храната си и да намалите алкохола.

След като сте направили тази проверка, отместете това от списъка си, предварителната подготовка включва също така да знаете кога сте овулация.

Най-добрите дни за забременяване (обикновено пет дни до овулация и 24 часа след това), ще е добре да правите секс всеки един ден, казва Ландри.

Това ще гарантира най-големи шансове за зачеване, а и какво по-хубаво от това, нали .

Най-добрите пози за забременяване

Добре, сега може би се чудите: Кои са най-добрите позиции за зачеване на бебе?

Няма нищо вълшебно (или глупаво) в тези методи; тук сме събрали най-добрите пози за ефективно навлизане на сперма в яйцеклетката.

Независимо от позите, които решите да опитате, е добре да полежите поне 15 минути след това.

Проучване на британския медицински център съобщава, че 27 процента от жените, останали да лежат след вътрематочна инсеминация (IUI), забременяват, в сравнение със 17 процента сред жените, които стават веднага след процедурата.

Докато това проучване се фокусира върху жени, които получават лечение на фертилитет, при което сперматозоидите се инжектират директно в матката, предимството може да се приеме и за нормалният контакт.

Ако сте малко по-груби, може да се възползвате от нашата статия наръчник за груб секс

Сега е време и за нашия списък, който може да опитате, но най-вече ние от За Нея ви съветваме да се забавлявайте.

#1 Мисионерскa

най-добрите-пози-мисионерска

Изпитан метод , с който мъжът отгоре поставя гравитацията да си свърши работата, казва Ландри.

Според нея, вероятно тази поза е сред най-популярните пози за зачеване на бебе.

„В тази поза, физиката позволявана на сперматозоидите да потекат във вагиналния ви отвор и към шийката на матката. “

За допълнителна ефективност поставете възглавница под дупето си, която може да даде още по-благоприятен ъгъл за спермата.

#2 Кучешката

Всяка поза, която позволява дълбоко проникване, може да помогне на сперматозоидите да се доближат максимално до шийката на матката и да направят зачеването по-възможно“,казва Ландри.

Кучешката, при която мъж влиза в жена, докато тя е на ръце и крака прави точно това.

#3 Крака на раменете

Обратно на мисионера, при който жена слага краката си върху раменете на партньора си по време на полов акт.

Тази поза позволява сперматозоидите да се доближат до шийката на матката, като същевременно се възползват от гравитацията, казва Ландри.

#4 Котка (Техника за съвместно изравняване)

Това не е ли мисионерската?

Позата котка за забременяване

Тази поза може да бъде ефективна за подпомагане на женския оргазъм (който, за да бъде ясно, не е фактор за зачеването, но е допълнителен бонус!) Може да прочетете нашата статия за всичко, което трябва да знаете за оргазма

Тази поза позволява на спермата да плува лесно. Жената изпъва колене, така че долният торс на мъжа да се побира между тях.

След това, вместо да се напъват, мъжът и жената разклащат тазовете си заедно в ритъм – което ще ви дава действието на мисионера, подпомагащо гравитацията.

#5 Обратна каубойка

Една пета жена има обърната, известна още като ретровертирана матка и ако сте сред тях, това може да е най-добрата секс поза за забременяване.

Тук жената седи върху партньора си, обърнат встрани от него, осигурявайки уникален ъгъл на влизане.

Вероятно е, да не знаете дали имате ретровертирана матка или не, така че защо да не опитате тази поза така или иначе, за всеки случай (и само за забавление).

#6 Ножица в страни

В тази позиция лежите един до друг, обърнати един към друг, докато мъжката влиза в жената.

Тази позиция също може да даде дълбокия вход, който може да помогне на сперматозоидите бързо да стигнат до шийката на матката.

#7 Задно влизане

Докато жената лежи на корема си, мъжът влиза зад нея.

Това дълбоко положение може да помогне на пениса да достигне по-дълбоко във вагиналния отвор, отколкото мисионерската поза, според проучване на Journal of Sex & Marital Therapy.

#8 Ръчна количка

Не, не е нужно да сте йога или гимнастичка, за да опитате тази поза, но това разбира се, е сред най-приключенските секс пози, за да заченете бебе.

Жената се изправя в положение, сякаш е на път да се превърне в количка за състезание с количка – ръце или на пода или на леглото (можете също да почивате на лактите си).

Има ли конкретни пози за зачеване на момче или момиче?

Няма научно доказателство. Но много традиционни методи!

Някои смятат, че сексът с жената отгоре ще доведе до момиче, докато сексът с мъжа отгоре ще доведе до зачеване на момче.

Много спекулации продължават от години за намиране на най-добрата сексуална поза,за да забременеете бързо.

Но истината е, че става въпрос повече за това как се приготвяте за него и кога правите секс, а не това, което избирате като секс позиции за зачеване.

Спазвайте указанията, бъдете креативни и искрени с партньора си. И ако се опитвате да направите бебе повече от година без успех, консултирайте се с личния си лекар.

В случай че имате нередовни периоди или сте над 36 години, можете да си уговорите среща още по-рано.

Още подобни статии може да намерите в нашата категория “ Секс и връзки

Красимир Димитров е създател и автор на сайта "За нея". Всички статии се създават с цел полезна и актуална информация на читалните и спазват стандартите за полезност и изчерпателност по всяка тема. Може да се свържете с нас на zaneqinfo@gmail.com.