6 ползи от носенето на алайнери

6 ползи от носенето на алайнери

Усмивката, за която мечтаем всички е постижима много лесно през 2023 година. Алайнерите са алтернатива на брекетите, като естетически стоят много по-добре.

Така всеки човек, който носи алайнери, може да се усмихне широко, без да се притеснява, че ще се виждат брекетите му.

Допитахме се до deckoff-dental.com, които споделят с нас повече за ползите на прозрачните алайнери.

1. Алайнерите са прозрачни

Алайнерите-са-невидими

Проучванията показват, че тийнейджърите искат да имат добре изглеждащи зъби, като своите връстници. Тези, които носят метални брекети, твърдят, че това им пречи да бъдат напълно приети от съучениците си. Това може да доведе до проблеми като депресия и тревожност, а самите деца да имат по-ниско самочувствие.

Тийнейджърите, които носят прозрачни алайнери, изпитат по-високо самочувствие и са склонни да се усмихват повече, в сравнение с тийнейджърите, носещи метални скоби.

Използването на алайнери не само помага за хубавата усмивка, но и пази психическото здраве на деца и възрастни.

2. Може да се храните с всякава храна

Прозрачните алайнери са подвижни, което означава, че ще можете да се храните с всяка храна, без да се притеснявате, че всяка хапка ще остава по зъбите. За разлика от тях, пациентите с метални скоби, трябва да избягват лепкави и/или трудни за дъвчене храни.

Единственото нещо, което препоръчваме на пациентите с чисти прозрачните алайнери е винаги да мият зъбите си след хранене. В противен случай те рискуват да оцветят своите алайнери и да увеличат риска от кариес.

3.  Времето за лечение ще бъде намалено

Що се отнася до продължителността, прозрачните алайнери могат да намалят времето за лечение  на половина в сравнение с подравняването лечението с брекети. Обикновено отнема само до дванадесет месеца при носене на прозрачни алайнери, за да се справим с проблема  “криви зъби”. При ползването на брекети, този срок може да отнеме и повече от две години.

Важно е да запомните, че всеки пациент е различен, както и степента на проблема е различна. Времето за лечение ще зависи от сложността на вашия случай.

4. Алайнерите подобряват оралното здраве

Плаката обича да се крие там, където косъмчетата на четката за зъби не могат да достигнат.

Например, плака може да се натрупа между зъбите, които са изкривени и/или претъпкани. След като се изправят зъбите ви, плаката ще има по-малко места, в които да остане. Освен това ще ви бъде по-лесно да миете зъбите си с четка и конец, с което ще поддържате хубава усмивка за цял живот.

5 Ще запазите емайла на зъбите си здрав

Кривите и неправилно подредени зъби, могат да имат отрицателно въздействие върху вашето орално и цялостно здраве.

Изкривените зъби могат да стърчат един върху друг, което води до увреждане на емайла. А зъбите, които стърчат, могат да навредят на вътрешността на устата ви, причинявайки дискомфорт.

Проблеми с говора и главоболие са също възможни усложнения в резултат на неправилно подредени зъби.

6. Алайнерите ще спестят бъдещи посещения при зъболекар

Правите зъби са изключително важни за предотвратяването на редица заболявания на зъбите. Инвестицията в алайнери, би предотвратила много посещения на зъболекарския кабинет в дългосрочен план.

Най-важното е, че поставянето на алайнери ще има благоприятен ефект върху психическото здраве на един пациент и той ще има увереността да се усмихва широко.

Доверете ни се! Запишете своя час за консултация сега – https://www.deckoff-dental.com/dentalna-klinika-sofia-telefon/

Красимир Димитров е създател и автор на сайта "За нея". Всички статии се създават с цел полезна и актуална информация на читалните и спазват стандартите за полезност и изчерпателност по всяка тема. Може да се свържете с нас на zaneqinfo@gmail.com.