Съвети за създаване на здрава и успешна връзка: Доказани практически

5 признака, че връзката ви ще продължи за дълго

Всички връзки преминават през възходи и падения, а за създаването на една здрава и успешна връзка, са нужни ангажираност и желание за работа с партньора Ви.

Никой не сключва брак, очаквайки да се разведе един ден. Никой не купува дом с партньора си, с мислите, че ще го напуснат някога. Е, освен тези, които изневеряват.

Американски анализатори уточняват, че 40-50% от женените двойки в Америка в крайна сметка се развеждат, което е значителен дял. Все пак приблизително 50% от двойките остават заедно.

Коя връзка е пълноценна и здрава ?

Всяка връзка е уникална и хората се събират по много различни причини. За някое една успешна и здрава връзка, е споделянето на обща цел за това какво точно искате от живота. 

Въпреки това, има и някои характеристики, които показват, че една връзка е здрава. 

Те са в основата на това да имате една смислена, удовлетворяваща и вълнуваща връзка, независимо от целите и предизвикателствата, пред които се изправяте заедно.

Ето кои са те:

  • Имате силна емоционална връзка помежду си. 
  • Не се страхувате да изкажете своето мнение, дори да е различно.
  • Не се задушавате и имате личен живот извън връзката.
  • Общувате открито и честно

В следващите редове, ще научите и как се постига това.

Какъв е ключът към една здрава и романтична връзка?

Съществуват няколко признака, които показват, че вие като двойка можете да издържите на предизвикателствата на времето.

Говорите открито и винаги изпитвате вълнение от разговора

Спомнете си как се чувствахте още в началото, когато започнахте да излизате със сегашния си партньор. Може би не сте могли да спрете да пишете името му по разни листчета или всеки път, когато ви е писал, сте се чувствали толкова развълнувани, сякаш летите в небесата, точно като ученичка.

Но сега, когато връзката ви е в по-напреднала фаза и сте свикнали с присъствието на вашия човек, всички тези вълнения ви се струва, че са отслабнали. Ако всъщност продължавате да се чувствате така, то това е добър знак.

Ако все още си спомняте какво е било в началото, ако все още си правите малки подаръчета, пишете си по средата на деня без причина, глезите се и се целувате всяка сутрин, когато излизате за работа – връзката ви е вълшебна.

Това са отлични знаци, показващи че връзката ви ще продължи!

  Отделяте време само за двама ви

Животът може да бъде доста забързан. Заради поддръжката на дома, грижата за децата и управлението на кариерата може лесно да оставите връзката си да „хване влака“. Ако и двамата отделяте от времето си за вашите моменти, това е показателно за връзка, която обещава продължение.

Ако във вашето време забравяте за технологиите (смартфон, телевизор или лаптоп), това означава, че все още имате какво да си кажете без да ви дотегне и да прибегнете до заместител на комуникацията.

Времето, което прекарвате заедно, е специално. Запомнете го.

 В успешната връзка има Редовен секс

Редовният секс крепи връзката ви - За нея.бг
 

Правите ли все още редовен секс? Ако да, то това е фактор за добре поддържана връзка.

Редовната интимност помага да намалите напрежението помежду ви и да защитите партньорството си. Бъдете физически близки, независимо дали е секс, целувка, прегръдка, държане за ръце. Физическата свързаност означава и емоционална свързаност.

 В успешната връзка има компромиси

Праветве компромиси за успешна връзка - За нея.бг

Способността да направиш компромис е важна за успеха в много аспекти на живота. Вашите романтични взаимоотношения ще процъфтяват, когато и двамата сте усъвършенствали способността си на компромис.

Дългогодишната връзка изисква „гъвкави“ хора, които са готови да дадат малко (а понякога и много), за да си осигурят взаимно щастие. Ако вие и вашият партньор сте добри в намирането на решения, които да ви направят щастливи, това е добър показател, че ще просперирате във вашата любов.

Това може да се прояви по много начини, като например кой да избере филма, който да гледате довечера, или по-големи неща, като преместването в друг град. Ако и двамата получавате ползите от компромисите с течение на времето, на прав път сте.

 Връзката ви е приоритет

Това означава, че достатъчно време, енергия и намерение са посветени на гарантирането, че връзката работи за всеки от вас.

Отворената комуникация, готовността за приемане на критика, смелостта да бъдем уязвими и ангажиментът да направим необходимите промени в поведението в полза на цялото се случва постоянно. Ако това вече се случва естествено за вашето партньорство, тогава шансовете за дълголетието му вече са във ваша полза.

Ако във вашите отношения с партньора ви и всички пет точки са налице, постарайте се да запазите тази връзка, тя изглежда идеална. Поддържайте духа на любовта и не забравяйте да показвате любовта си всеки ден.