Любовта е все по-рядко срещано състояние на духа, затова когато Ви припламне искрата към някого, внимавайте! Има правила на първата среща.

Когато обектът на вашите чувства Ви покани, обмислете добре поведението си.

Има някои правила от изключителна важност, които трябва да спазите на първата си среща с обекта на желанията ви. Добре е да ги знаете и да ги имате предвид, а ето и кои са те:

1. Бъдете без предразсъдъци

правила за успешна първа среща

Предразсъдъкът е необоснована предубеденост, негативна нагласа на човека спрямо нещо. Той е прибързано създадено и често неаргументирано мнение. Предразсъдъкът насочен към мъжът на първа среща поражда отрицателни или неблагоприятни оценки за хората, без оглед на опита или фактите. Предубедените хора често проявяват неспособност при преработката на информация по отношение на обектите към които са предубедени.

Съвет: Дръжте се свободно и бъдете заредени с позитивизъм. Ако сте решили да отидете на среща с торба с предразсъдъци – не губете своето време, както и на отсрещната страна.

2. Не говорете за бившите си гаджета

Една от най – големите грешки, които повечето хора правят е да говорят за бившите си гаджета на първа среща. Не го правете! Това е знак, че все още ликувате по бившия си, което автоматично ще накара отсрещната страна да се почувства наудобно.

Тази тема ще се отвори от самосебе си на по – късен етап, ако излезе успешна връзка. Като за начало се насочете към темите, отнасящи се до вашите интереси като спорт, музика и т.н.

3. Не бъдете отворена книга

Не е нужно още на първа среща да се изповядате напълно пред потенциалния си бъдещ партньор. Не му споменавайте за миналото си или от какво се дразните. Оставете тези теми за по – късен етап от отношенията ви, за да не се изчерпате напълно още в самото начало и с това да си останете безинтересни.

4. Не флиртувайте очевидно

Ако сте на първа среща с намерението за сериозна връзка, дистанцирайте се от флиртовете. Ако се впуснете прекалено във флирт, то този флирт непременно би нарастнал в секс, а секса на първа среща не е препоръчителен за хора, които имат планове да изградят сериозни отношения помежду си.

5. Не прекалявайте с външния си вид

Постарайте се за външния си вид. Не бива да сте натруфени – облечете се така, че да си личи вашата същност. Но все пак се поиздокарайте, за да разбере човекът срещу вас, че имате отношение към него. Може да сте по дънки и тениска, но ако отделите специално внимание на прическата и я превърнете в акцент, пак ще предизвикате одобрение.

6. Изслушвайте се

Винаги изслушвайте събеседника си. Това е знак за уважение. В разговор трябва да си затворите устата и да намерите „златната среда“. Трябва да сте наясно с вредните си навици и да не ги отчитате пост фактум, а навреме.

7. Изберете подходящото място

Мястото е от изключителна важност за първата среща. Избегвайте места като ресторанти, защото не бива акцента да пада върху храната. Дневните бар – кафета също не са за предпочитане, защото музиката е прекалено силна, а това пречи на свободната комуникация и разговорът ви ще пострада от това.

Насочете се към тихи и спокойни места, като например парк, малки кафенета с приятна обстановка или в зоопарк.

8. Запазете зрителен контакт

Не е трудно да гледате събеседника си. Изключете се от света около вас и се концентрирайте върху него. Никой не харесва да разговаря с човек, който не го гледа. Започвате да се чудите той наистина ли ви слуша или му е безразлично? Вниманието ви е най-ценното, което можете да предложите на събеседника си.

Задължително, ако искате да имате по- дълга и устойчива връзка, не си лягайте още на първата среща. Това винаги означава, че сте с „леко поведение“ и не сте подходящ/а за по-дълготрайни взаимоотношения. Ако разбира се след два часа общуване прецените, че въпросния човек ви привлича само физически и не искате сериозни отношения с него, действайте!

Езика на тялото понякога също може да ни помогне много при една такава среща и е важно да го разбираме.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here