Как да се държим на първа среща: 7 ключови съвета

Мисълта, че отивате на първа среща, може да бъде стресиращ. За щастие, тук са 7 работещи съвета, за това как да се държите на първа среща:

8 Правила за успешна първа среща - За нея.бг

Първата среща, може да бъде малко напрегната и стресираща, ако не знаете как да се държите.

Истинската любов се намира трудно, затова когато имате среща с някой, внимавайте! Има правила на първата среща, които е хубаво да спазвате.

Ето за това сме ние тук, с няколко важни съвети, с които да покажете добро впечатление, хубав разговор, с които да впечатлите всеки.

Защо първата среща е важна ?

Причината, поради която първите среща е много важна, защото тук се определя дали ще продължите със срещите си или не – това са първите впечатления.

Много е трудно да промените негативното първо впечатление за някого. Да, може да го промените, но отнема много време и не винаги ще се получи!

Така че трябва да направите всичко възможно, за да създадете положително първо впечатление за себе си и първата среща е мястото, където трябва да го направите.

Как трябва да се държим на първа среща, за да има втора и трета ?

Всичко се свежа до това да опознаете другия човек и да му позволите той да опознае вас, така че бъдете себе си! 

Като сте подбрали добри теми за разговор, с които хем да се забавляте, а също така и да се опознавате, това определено би била предпоставка за втора среща.

Ето и най-важните съвети за това

1. Забравете предразсъдъците

правила за успешна първа среща

Предразсъдъкът е предубеденост, негативна нагласа на човека спрямо нещо.

Предразсъдъкът, насочен към мъж или жена на първа среща поражда отрицателни или неблагоприятни оценки без оглед на опита или фактите.

Предубедените хора често проявяват неспособност за правилна обработка на информацията, която им се казва.

Съвет: Дръжте се свободно и бъдете заредени с позитивизъм. Ако сте решили да отидете на среща с торба с предразсъдъци – не губете своето време, както и на отсрещната страна.

2. Не говорете за бившите си гаджета

Една от най-големите грешки, които повечето хора правят, е да говорят за бившите си гаджета на първа среща. Не го правете! Това е знак, че все още линеете по бившия си, което автоматично ще накара отсрещната страна да се почувства неудобно.

Тази тема ще се отвори на по-късен етап, ако излезе успешна връзка. Като за начало се насочете към темите, отнасящи се до вашите интереси, като спорт, музика и т.н.

3. Не бъдете отворена книга

Не е нужно още на първа среща да се изповядате напълно пред потенциалния си бъдещ партньор. Не му споменавайте за миналото си. Оставете тези теми за по-късен етап от отношенията ви, за да не се изчерпате напълно още в самото начало и с това да си станете безинтересни.

4. Не флиртувайте очевидно

Ако сте на първа среща с намерението за сериозна връзка, дистанцирайте се от флиртовете. Ако се впуснете прекалено във флирт, то този флирт непременно би прераснал в секс, а сексът на първа среща не е препоръчителен за хора, които имат планове да изградят сериозни отношения помежду си.

5. Не прекалявайте с външния си вид

Постарайте се за външния си вид. Не бива да сте натруфени – облечете се така, че да си личи вашата същност. Все пак се поиздокарайте, за да разбере човекът срещу вас, че имате отношение към него. Може да сте по дънки и тениска, но ако отделите специално внимание на прическата и я превърнете в акцент, пак ще предизвикате одобрение.

6. Изслушвайте отсрещната страна

Винаги изслушвайте събеседника си. Това е знак за уважение. В разговор трябва да намерите „златната среда“.

7. Изберете подходящо място

Мястото е от изключителна важност за първа среща. Избягвайте ресторантите, защото не бива акцентът да пада върху храната. Дневните барове също не са за предпочитане, защото музиката е прекалено силна, а това пречи на свободната комуникация и разговорът ви ще пострада от това.

Насочете се към тихи и спокойни места, като например парк, малки кафенета с приятна обстановка или защо не в зоопарка.

8. Запазете зрителен контакт

Не е трудно да гледате събеседника си. Изключете се от света около вас и се концентрирайте върху него. Никой не харесва да разговаря с човек, който не го гледа. Започвате да се чудите той наистина ли ви слуша, или му е безразлично? Вниманието ви е най-ценното, което можете да предложите на събеседника си.

Задължително, ако искате да имате по- дълга и устойчива връзка, не си лягайте още на първата среща. Това винаги означава, че сте с „леко поведение“ и не сте подходящ/а за по-дълготрайни взаимоотношения. Ако разбира се след два часа общуване прецените, че въпросният човек ви привлича само физически и не искате сериозни отношения с него, действайте!

Езикът на тялото понякога също може да ни помогне много при първа среща и е важно да го разбираме.