Нуждаете се от идеи за градина с определен бюджет? Изпробвайте тези лесни идеи, за да направите вашето външно пространство да изглежда фантастично.

  1. Оформяне

оформяне-на-градината

Един от най-лесните и евтини начини да трансформирате градината си е да изрежете моравата в ясно определена форма – нещо като кръг, квадрат или продълговата част. Маркирайте го с низ и използвайте лопата, за да премахнете излишната трева. Това не е трудна работа и ще ви отнеме само един следобед. И най-добрата част? Това не струва абсолютно нищо!

2. Засявате цветя

Най-рентабилният начин да засеете цветя с добре изглеждащи растения, е да купувате трайни насаждения, които можете да разделите. Това може да звучи, като трудоемка задача, но не е така.

Виж още: 12 + идеи за Малка градина 

Просто наклонете растението от саксията му и го издърпайте, без да им наранявате корените. Изкопайте дупка и засадете всяка част в цветното легло. През следващата година, когато те са се пораснали и са се разпространили, можете да ги изкопаете и да ги издърпате отново, за да получите още повече растения. За няколко години ще имате голям брой цветя, за малко пари. Шест растения от различен вид са достатъчни.

3. Внимавайте за големината на растенията

Имайки предвид техния размер и дълголетие, дърветата са много евтини и само някои от тях ще направят разлика във външния вид на градината. Опитайте малки дървета като ягоди  декоративна череша или дребна ябълка. Винаги имайте в предвид колко големи стават.

4. Декорирайте пътека

Когато става въпрос за пътеки и дворове, чакълът е много по-достъпна повърхност от павета. Поставянето става така; маркирайте областта, след това изчистете пръст или трева, закрепете  с пропусклива мембрана, за да спрете плевелите, които се развиват и поставяте чакъла над нея. Цел за дълбочина 2,5 см. Изберете блед чакъл, като  за да контрастирате с тревата. Една торба ще покрие около 20 кв. М.

5. Поставете осветление

Външните приказни светлини могат да се купят онлайн през цялата година и те са бърз, прост и евтин начин да се донесе доста светлина в двора и извън него. Можете да ги подредите през дървесни или храстови клони, да ги прикрепите към огради и мебели. Те могат да бъдат управлявани от щепсел в къщата, така че нямате нужда от електротехник.

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here