Какво трябва да знаем за лазерната терапия- 3 съвета от DermaPlus.BG

Какво трябва да знаем за лазерната терапия- 3 съвета от DermaPlus.BG

Лазерната терапия на кожата, е доказан начин за намаляване на бръчките, старчески петна, белези от акне и други проблеми, както и за стягане на кожата и балансиране на тонуса. 

Лазерната терапия се използва за много неща и понякога можем да се объркаме, поради редицата приложения, които има.

Ето защо, помолихме за повече информация клиниката по естетична дерматология dermaplus.bg, като тя сподели с нас няколко важни неща, които трябва да знаем.

5 съвета за лазаерната терапия от Дерма Плюс

Лазерната/светлинна терапия е неинвазивна процедура, която използва светлинна енергия за възстановяване и регенериране на увредена кожа.

Ето какво трябва да знаете за нея:

лазаерна терапия от Дерма Плюс

Кога трябва да направя лазерно възстановяване на кожата?

Знаете ли, че есента се счита за най-добрият сезон за лазерна терапия на кожата ? 

Това е така, защото кожата, обработена с лазер, е свръхчувствителна към излагане на слънце в продължение на една година след някои процедури, като от dermaplus.bg, препоръчват да се подлагате на лазерна процедура през есенните или зимните месеци, когато дневните часове са по-кратки и прекарвате по-голямата част от времето си на закрито.

Независимо по кое време на годината правите лазерна процедура, носете слънцезащитен крем с широк спектър SPF 30 или по-висок дневно и нанасяйте отново, ако е необходимо.

Лечението може да навреди – а може и да помогне

Пациентите и лекарите обикновено сравняват усещането, изпитвано по време на лазерно лечение, с гумена лента, която преминава по кожата. 

Дали процедурата ще е успешна, зависи от лазера, дълбочината и областта на лечение и толерантността на човек към лека болка.

По-дълбоко аблативно (при отстраняване на някои външни слоеве на кожата) лазерното лечение може да изисква инжекции с локална анестезия или интравенозно успокояване, за да се поддържа комфорт на пациента.

 Примери за аблативни лазери са CO2 лазерите и ербиевите YAG лазери.

Наличието на по -тъмна кожа не пречи на манипулацията

Често срещано погрешно схващане е, че лазерната процедура, действа само на хора със светла кожа. 

Въпреки че е вярно, че някои лазери имат по-силен риск от увреждане на клетките или обезцветяване при по -тъмната кожа, има безопасни и ефективни начини да направите успешна лазаерна терапия.

 За по-светли тонове на кожата, като афро-американски, латиноамерикански, лазерното повторно нанасяне на Erbium понякога може да бъде добър вариант, създавайки по-малък риск от обезцветяване. 

Пациентите с по-тъмна кафява или черна кожа може да се наложи да обмислят други опции за възстановяване на кожата , като например радиочестотни лечения или микроигли.

 Има значение кой извършва вашите лазерни процедури на кожата

В ръцете на висококвалифициран, добре осведомен професионалист, лазерната терапия, е безопасен начин да подобрите драстично външния вид на кожата си. 

В ръцете на слабо обучен човек, една процедура може да бъде неефективна или дори опасна. 

Изберете клиника, която е доказана в годините и може да извърши тези процедури правилно.

Не взимайте решение, просто заради най-ниската цена, а гледайте кой върши тази работа най-добре.

Някои лекарства влияят върху реакцията на кожата при лазерно лечение

Винаги бъдете чстни за вашата медицинска история и всички лекарства или добавки, които приемате. 

Например, ако сте предразположени към херпес или пиете силни хапчета, лазерното лечение може да предизвика обриви.

Лекарствата за акне, които съдържат изотретиноин (т.е. Accutane), могат да доведат до лошо заздравяване или образуване на белези от лазерно лечение, а лекарства, като аспирин могат да увеличат риска от кървене след процедурата.

По темата прочети също:

Красимир Димитров е създател и автор на сайта "За нея". Всички статии се създават с цел полезна и актуална информация на читалните и спазват стандартите за полезност и изчерпателност по всяка тема. Може да се свържете с нас на zaneqinfo@gmail.com.