Свежия, красив маникюр Ви помага да изглеждате красива и с прекрасни ръце. Но професионалните маникюри могат да бъдат скъпи и отнемат много време.

Защо да отидете в салона, когато можете да си направите перфектен маникюр у дома?

Съветите, които ни даде професионалният маникюрист Таня Драганова ще Ви помогнат. Прочетете статията и ще научите как да се справите в домашни условия.

 Подгответе вашите нокти за маникюр

Подгответе-вашите-нокти-за-маникюр

1. Снабдете се с всичко нужно

За да си направите великолепен маникюр, уверете се, че имате всички необходими консумативи. Може да се наложи да прекарате малко време да се снабдите, но следващия път, когато искате да рисувате ноктите си, вече ще имате всичко. Снабтете се следните продукти:

 • Лакочистител
 • Памучни топки или памучни тампони
 • Буфер за нокти
 • Уред за подрязване на ноктите
 • Пила за нокти
 • Крем за ръце или ръце
 • Лак за нокти
 • Базово покритие
 • Топ покритие

2. Подгответе си място за процедурата

Снабдете се с всичко нужно

Самият лак за нокти и почистващ препарат могат да повредят много повърхности като плат, дърво и пластмаса. Носете разтегаема фланелка и не носете ценни принадлежности, седнете на бюро или маса и я постелете с хартия (не вестникарска хартия, която размазва).

Уверете се, че самата масичка и всичко, което е близо до нея, не е особено ценно или важно, защото може да има пръскане или разливане. Добре е да не работите близо до компютър, например.

3. Премахнете стария си лак за нокти.

Използвайте почистващ препарат за нокти и памучни топки или тампони. Някои видове лак за нокти могат да изсушат областите на ноктите и около тях. Добре да намерите намерите такъв, който не прави това, но не е задължително, ако нямате някаква алергична реакция.

 • Ако използвате например акрил, изберете лак, който няма да ги премахнете и не ги оставяйте да се накиснат много.
 • Ако не го използвате веднъж месечно или по-малко, не използвайте лак за нокти с ацетон в него. Въпреки че ацетонът ще улесни премахването на лак за нокти, той може да повреди самите нокти.
Използвайте ножици за нокти. Не ги изрязвайте твърде много; трябва да можете да видите най-малката част от белия връх. Използвайки пила за нокти и създайте гладка и чиста форма. Внимателно плъзгайте по ноктите, вместо да го бутате. Прекалената сила или разрязване назад и напред ще отслабят ноктите и ще ги накарат да се счупят. Завъртете ръката на всяко движение, за да направите гладка крива, а не ъгли. Просто почиствайте точките или грапавостта.
 •  Бъдете особено внимателни с големия пръст, който, често се използва, примерно да си поставите обувките.

5. Избършете ноктите си.

Използвайки бялата част, както виждате във видеото  и шлифован прах, така изглаждате повърхността на нокътя малко, за да изравните повърхността и да изгладите ръбовете.

Не забравяйте да не натискате твърде много; изтъняването му твърде много ще го отслаби.  Мекият, гъвкав буфер по-лесно ще прикрие страните на нокътя.

6. Потопете си ноктите

как-да-си-направиш-маникюр-сама-стъпка-5-потапяне-течност-628x471

Вземете купа или запушете мивката и я напълнете с топла (не гореща вода) и няколко капки сапун. Потопете си ръцете само за няколко минути. Водата и сапунът ще помогнат за разхлабването на мръсотия, мъртва кожа и прах, останал от полирането. Използвайте четка за нокти, за да почистите внимателно ноктите и кожата около тях. Леко рязане под ноктите, ако е необходимо, за да премахнете мръсотията.

 • Ако имате суха кожа или крехки нокти, не трябва да ги накиснете; просто изплакнете добре.

7. Подгответе си кожичките

Изсушете ноктите си и нанесете кремообразен крем. Използвайки тласкач за кожички, наричан още „оранжева пръчка“ и внимателно отблъсквайте кожицата. Не ги натискайте назад и никога не изрежете кожичките си. Дори ако оборудването е стерилно, отстраняването на кожичките може да причини инфекция и може да направи кожата уязвима. Избършете излишния крем с тъкан или кърпа в посоката, която сте избрали.

8. Нанесете крем за ръце или лосион

Вземете лосион или крем за ръце и го масажирайте в ръцете си. Ако имате много суха кожа, използвайте интензивен лосион, ако не, всеки лосион ще направи нужното. Уверете се, че го търкате в и около ноктите и го оставете така в продължение на 20 минути или повече.

 • Това също се прави след нанасяне на лак. За много суха кожа, нанесете малко мазен лосион.
 • Лак за нокти / лак няма да се придържа към ноктите с овлажнител върху тях, затова вземете Q-tip, напоена с лак за нокти и бързо изтрийте ноктите, за да премахнете лосиона. Избършете бързо излишния препарат, за да смекчите увреждането на ноктите.

Изрисувайте ноктите си

След, като сме направили всичко необходимо от първата стъпка, е време да преминем към стъпка номер 2 .

1. Нанесете основното покритие

Покрийте нокътя с чист базов слой или с втвърдител на ноктите. Това ще изчезне и равновесие и неравности, които все още могат да бъдат върху ноктите, да послужат като основа за полиране, да помогнат на лака да продължи по-дълго и да запази цвета от оцветяване на ноктите.

 • Това е точката, в която бихте приложили фалшиви нокти, ако искате.
 • Нека палтото напълно да изсъхне, преди да продължите.

2. Нанесете лак за нокти

Изберете лак за нокти, който наистина ви харесва. Дръжте бутилката за нокти между ръцете си за около 10 секунди. Разклащането на бутилката предизвиква появата на въздушни мехурчета и ги прави по-трудни за полиране. Започнете да рисувате ноктите с тънко покритие. Потопете четката в бутилката с лак и докато я изваждате, внимателно завъртете четката около вътрешния ръб на бутилката, за да премахнете излишния лак.

Бавно нарисувайте вертикална лента надолу по средата на нокътя си, последвана от друга ивица от двете страни на първия. Опитайте се да рисувате до края, но е по-добре да оставите малка разлика, отколкото да нарисувате кожата отстрани.

 • Наклонете четката малко напред, леко натиснете, така че да разстилат и го плъзнете леко и гладко през нокътя, за да я нарисувате.
 •  Придържайте към простите дизайни, ако Ви е важно да получите добър резултат за първи път.

3. Оставете Вашите нокти да изсъхнат

направете-си-маникюр-сама-стъпка-13-изсъхване

Опитайте се да не движите прекалено много ноктите си или лакътът може да се зацапа. Изчакайте 10-15 минути, за да изсъхне лак. Ако нанесете втори слой прекалено скоро, той само ще зацапа първия слой. Може да успеете да ускорите сушенето с вентилатор, но не бъдете прекалено оптимистични.

 • След като първият слой изсъхне, нанесете втора втори, ако искате. Това гарантира, че цветът юе изглежда богат и равномерен.
 • След като са изсъхнали, можете да добавите дизайни с четка, аерограф, маска или шаблон.

4. Нанесете горния слой

Завършете с ясен слой за твърд, гладък, устойчив на надраскване и устойчив на лющене, особено важно за дизайни, които не покриват целия нокът, както и добавяне на блясък. Оставете го да изсъхне напълно. Забавлявайте се и се наслаждавайте на новите си красиви нокти!

Опитайте вариации

Ето няколко идеи, с които може да експериментирате:

1. Направете пръски

Този забавен вариант има много пъстри вариации, които може да опитате.

2. Направете си оребрени нокти

Нанесете от светъл цвят до по-тъмен цвят, за да направите ноктите си интригуващи и напълно модерни.

3. Направете френски маникюр

 френски-маникюр

Този класически стил подчертава белите нокти, като запазва естествения цвят на ноктите ви.

Надяваме се съветите на За Нея да са ви харесали, може да намерите още полезни статии на тема маникюр в нашата секция нокти и маникюр .


Виж още: 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here