Вие много лесно може да познаете копринената коса, когато я видите: блестяща, здрава и без примеси. Използвайки тонове продукти и я оцветявате редовно, копринената коса изглежда само като мечта.

Как да накараме косата ни да изглежда мека и копринена ?

7-трика-за-копринена-коса

За щастие, с правилните продукти, ние можем да подобрим вида и усещането на косата си само за няколко седмици – особено след като копринената коса разчита на здравето и състоянието на външния слой , според Стивън Пичиано.

“ Повърхността на косата ви е нещо като херпес зостер „,

обяснява той. Когато този херпес седи в покой косата Ви се чувства гладка и блестяща – но ако се възпали и развие следват проблеми. Така е и с коста.

Продължете да четете статията ни с полезни съвети, а след това може да разгледате и статията ни за 11-те най-добри домашни маски за коса.

Следвайте осемте съвета по-долу, за да трансформирате косата си и да възстановите естествения си блясък.

1. Имайте предвид какъв шампоан ползвате.

Когато използвате шампоани, тенденцията е да слагате шампоан на върхът на косата си и да измивате цялата си дължина. Тази техника не само създава възли, но и изсушава краищата на косата, които вече нямат влага – особено на тези с къдрава коса.

Това означава, че хората с къдрава коса не трябва да  използват шампоан на косата си толкова често. С времето на използвате, е добре да помислете за смяна на шампоана почистващ балсам, за да предпазите косата от необходимите естествени масла.

2. Използвайте гребен при мокра коса и четка при суха

Стивън Пичиано казва, че повечето хора не са достатъчно деликатни при сресването си, което може да навреди на косата им.

Често можем да причиним вреда на външния слой на косата, при сресване.

Има ли по-лек начин за сресване на косата? Използвайте гребен, когато е мокра (или четка, предназначена за употреба при мокра коса) и използвайте само четка, когато косата ви е суха. Сресвайте, като започнете от края, преди да се преместите в средата и корените, вместо да сресвате от корените към краищата, което може да влоши проблема.

3. Използвайте тениска, за да изсушите косата си вместо кърпа.

През годините на много места в онлайн сайтове се казваше, че изсушаването с кърпа трябва да бъде с движения назад и напред. Това действие създава триене, което омеква кожичките. И когато самите космени фоликули са влажни и разширени, това може да доведе дори до капене на коса.

„Ключът за гладката коса не е триенето“,

казва Пикано. Колкото по-стегната е кожата, толкова по-устойчива е тя да се отваря и косата е по-гладка.

Така че, изключете вашата пухкава фрикционно-кърпа с по-гладка памучна тениска. И вместо да триете главата си, увийте краищата на тениската и изтласкайте цялата вода.

4. Спане на копринени калъфки.

Ако в момента използвате памучна калъфка за възглавници, това може да е причина  вашата коса да е слепена. Има смисъл, ако помислим повече: копринената калъфка води до копринени гладки ивици. Памукът абсорбира цялата влага от вашите нишки, докато коприната или сатенът поддържа влажността, необходими за подхранване на косата.

5. Винаги завършвайте изсушаването със студен въздух

Това звучи като една лоша стъпка в тази посока, но Пичиано твърди, че завършването със студен въздух, след като косата е суха, е ключът не само за заключването на количеството влага, посоката на вашия стил и движението на косата ви, също така помага за затваряне на порите.

„Уверете се, че винаги използвате дюза или концентратор“, казва той. „Това гарантира, че посоката на въздуха преминава от корени до краища“.  Може да използвате ръката си, докато сушите с по-хладен въздух . „Просто сложете пръстите си в косата си, отворете ги, внимателно ги затворете и ги плъзнете надолу по косъма, за да ги запечатате“.

6. Включете здравословни мазнини във вашата диета.

„Отразяването на светлината и гладкостта са свързани с влагата и липидите“, казва Пичиано. „По-трудно е да имате красиви, блестящи, отразяващи масла в косата си, ако нямате масла в диетата си.  Ето защо е важно да ядете здравословни мазнини като ядки, авокадо и сьомга – това ще ви помогне да запазите липидите си в по-високи нива, дори и една добавка Омега-3 е чудесна за това. “

Пичиано също така подчертава значението на хидратацията и пиенето на много вода всеки ден.

„Знам, че звучи толкова очевидно, но ако кожата ви е суха, косата ви ще бъде също така“, добавя той. – Ако вашето вътрешно тяло е сухо, няма да има вода, която да захранва клетките ви. Всичко е свързано с хидратиране и балансирана диета с липиди.

7. Потърсете продукти с хидролизиран кератин.

Когато пазарувате продукти за Вашата коса, гледайте етикета за съставка, наречена хидролизиран кератин – това е най-добрата съставка за постигане на копринена коса.

Кератин (структурен протеин) е необходим за възстановяване на здравината на увредената коса. Ако е в течна форма ще може да проникне и да работи върху вътрешността на косата.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here