7-те най-вдъхновяващи книги за жени през 2023

Едно от най-хубавите неща на четенето, е че само след 100 страници, Вие може да промените своята нагласа и начин за живот към по-добро.

7-те най-вдъхновяващи книги за жени през 2023

В тази статия, има книги за жени, които след прочитането им ще преобразят живота Ви. Книгите са внимателно подбрани, като дори се допитахме до изкуствен интелект за тях.

Тук най-добрите мотивационни книги, които ще ви помогнат да постигнете целите си.

Едно от най-хубавите неща на четенето, е че само след 100 страници, Вие може да промените своята нагласа и начин за живот към по-добро. Книгите, не само са начин да се разтоварим с коктейл на плажа, но също са в състояние да ни подобрят към по-добро.

Ето защо, отделихме много часове в работа, за да създадем един полезен за нашите читателки списък с книги, които всяка една жена трябва да прочете.

1. Girl, Wash Your Face ( Момиче, измийте си лицето от Рейчъл Холис )

Момиче, измийте си лицето от Рейчъл Холис

Girl, Wash Your Face, е книга за личностно развитие за жени, която е една от най-високо оценените в Amazon книги.

Тази книга е чудесно ръководство за водене на по-пълноценен живот. Холис предлага практически съвети по теми като поставяне на граници, преодоляване на неувереността в себе си и постигане на целите, които си поставяме.

Стилът на писане на Холис е забавен и увлекателен и съветите, които дава са, като ободряваща реч, която всяка жена е искала да чуе.

Ако някога сте си казвали някое от тези неща. . .

  • Все някога ще съм щастлива.
  • Не съм добра майка.
  • Никога няма да преодолея тази трудност.
  • Дебела съм и никой не ме харесва.
  • Вече трябваше да съм постигнала много повече.

. . . то трябва да прочетете всеки ред в тази книга за жени, в която Рейчъл Холис е вложила много, много усилия. В тази поучителна, но лесна за четене книга, Рейчъл разкрива двадесетте лъжи и погрешни схващания, които твърде често ни пречат да живеем живот, който винаги сме искали.

2. You Are a Badass ( Ти си гадняр от Джен Синсеро)

Ти си гадняр от Джен Синсеро

Тази книга за жени, е пълна с положителни утвърждения и практически съвети, които ще Ви помогнат да повишите самочувствието си и да живеете най-по добър живот. Стилът на писане на Синсеро, е забавен и увлекателен и четенето на книгата се чувства по-скоро като разтоварване, отколкото като лекция. Книгата на Синсеро е пълна с хумор и лични истории и е чудесно четиво за всяка жена, която иска да повиши самочувствието си и да живее по-пълноценен живот.

Първата книга за личностно развитие, която помага на милиони хора по света да трансформират живота си, използвайки хумор, без да слева някакви догми и от време на време ругатни.

В това освежаващо и забавно четиво, авторът на мега бестселъри и self coach, създава тази книга с 27 малки глави, пълни с весели и вдъхновяващи истории, мъдри съвети, леки, но твърди ритници в задната част, и лесни за изпълнение упражнения, чрез които ще:

  • Идентифицирате и промените лоши вярвания и поведения, които ви пречат да получите това, което искате.
  • Ще промените енергията си и ще привличате това, което искате.
  • Ще създадете живот, който напълно обичате. 

П.С. Не откриете за съжаление книгата на български и в българското издание.

3. Приложено: Новата наука за отношенията между възрастните и как може да ви помогне да намерите и запазите любовта

Приложено: Новата наука за отношенията между възрастните и как може да ви помогне да намерите и запазите любовта

Повече от десетилетие след публикуването си, една книга на Амир Левин за отношения се търси всеки ден в книжарниците.

Ние разчитаме на науката за много неща в живота си – от това какво да ядем, до кога да спортуваме и колко дълго да спим. Защо да не използваме науката, за да създадем едни здравословни и прекрасни отношения с любимият човек…..или пък да открием точно този чове?

 В тази революционна книга психиатърът и неврологът д-р Амир Ливайн и Рейчъл Хелър обясняват научно защо някои хора влизат в отношения много лесно, а за други това е най-трудното нещо в живота им.

В тази книга, ще разберете как работи привързаността на възрастните – чрез науката на връзките, може да намерим и поддържаме любовта през целият си живот. Написана от психолога Джон Боулби през 50-те години на миналия век, научно връзките действат по един от тези начини:

   • Стресираните хора често са заети от връзките си и са склонни да се тревожат за способността на партньора да им дава любов.
   • Независимите хора приравняват интимността със загуба на независимост и постоянно се опитват да сведат до минимум близостта.
   • Сигурните хора се чувстват комфортно с интимността и любовта и създават най-здравите връзки.

Тази книга помага на читателите да определяне какъв стил на привързаност следват те и техният партньор (или потенциален партньор), предлагайки пътна карта за изграждане на по-силни, по-пълноценни връзки с хората, които обичат.

4. The Confidence Code ( Кодът на самоувереността от Кати Кей)

Кодът на самоувереността от Кати Кей

Кодът на самоувереността от Кати Кей и Клеър Шипман, е книга, която изследва науката зад увереността и предлага практически съвети как да я развиете.

Кей и Шипман твърдят, че увереността не означава само да се чувстваш добре със себе си, но и да вярваш в способността си да постигаш целите си.

Книгата е пълна с подкрепени от изследвания прозрения и практически съвети и е чудесно четиво за всеки, който иска да повиши увереността си във всички области на живота си.

Работещите жени днес са по-добре образовани и по-добре квалифицирани от всякога. И все пак мъжете все още преобладават в корпоративния свят. В Кодекса на доверието Клер Шипман и Кати Кей твърдят, че ключовата причина е увереността.

П.С. Книгата може да се намери безплатно на български и онлайн.

5. Daring Greatly ( Дълбока дързост от Брене Браун )

Дълбока дързост от Брене Браун

Тази книга изследва силата на уязвимостта и как тя може да доведе до по-голяма смелост, автентичност и добра връзка със себе си.

Изследванията на Браун показват, че уязвимостта не е слабост, а силата да бъдем отворени към преживяването на нашите емоции, както положителни, така и отрицателни.

Книгата на Браун е мощно изследване на уязвимостта и е задължително четиво за всеки, който иска да живее по-смел и автентичен живот.

Браун обяснява как уязвимостта, е силата в нас по време на насъбрани лоши емоции като страх, мъка и разочарование. В същото време уязвимостта е силата в любовта, принадлежността, радостта, емпатията, иновациите и творчеството. 

Тук ще откриете, че и много връзки се провалят просто защото мъжете не искат да бъдат уязви, а трябва.

Авторът казва: „Когато се изолираме от уязвимостта, ние се дистанцираме от преживяванията, които носят цел и смисъл на живота ни.“

6. 7 Habits of Highly Effective People ( 7-те навика на високоефективните хора от Стивън Р )

7-те навика на високоефективните хора от Стивън Р

Тази класическа книга за личностно развитие, очертава седем навика, които могат да Ви помогнат да станете по-продуктивни и успешни във всички области на живота си.

Съветите на Кови са вечни и практични и могат да ви помогнат да живеете по-пълноценен живот.

Книгата на Кови е задължителна за всеки, който иска да стане по-ефективен в личния и професионалния си живот.

Кови разкрива стъпка по стъпка пътеката за един по-добър начин на живот с честност, почтеност, помощ и човешко достойнство – принципи, които ни дават сигурността да се адаптираме към промяната и мъдростта да се възползваме от възможности, които ни се предлагат.

7. The Power of Habit ( Силата на навика от Чарлз Духиг )

Силата на навика от Чарлз Духиг

Тази книга изследва науката за формирането на навика и как можем да го използваме, за да променим поведението си.

Духиг обяснява как се формират навиците, как могат да бъдат прекъснати и как можем да създадем нови и здравословни навици.

Книгата на Духиг е увлекателно изследване на науката за формирането на навици и предлага практически съвети как да променим поведението си към по-добро.

Духиг представя изцяло ново разбиране за човешката природа и нейния потенциал. В основата си, книгата Силата на навика съдържа вълнуващ аргумент в своят подкрепа: Ключът към редовните упражнения, отслабването, продуктивността и постигането на успех е разбирането как работят навиците

Красимир Димитров е създател и автор на сайта "За нея". Всички статии се създават с цел полезна и актуална информация на читалните и спазват стандартите за полезност и изчерпателност по всяка тема. Може да се свържете с нас на zaneqinfo@gmail.com.