Вечната тема …. Ако потърсите в youtube „Как се контурира лице“  ще ви излязат повече от 10 000 резултата. В instagram, hashtag #contour ще получите повече от 1.5 милиона тагове. Ще видите огромен брой резултати за: продуктите, които да ползваме, многобройните противоречия, които я заобикалят.

контуриране-на-лице

Когато е направено правилно – а не някакво триизмерно контуриране наистина може да ви помогне да подобрите прекрасните детайли, които имате. Най-големият проблем е, че дори и безкрайното количество информация за темата, не е лесно да разберем от къде да започнем. Ние сме тук, за да ви помогнем и сме направили ясен наръчник, който ви учи как да контурирате лицето си стъпка по стъпка.

Три водещи гримьори: сър Джон, човекът зад Beyoncé и Karlie Kloss; Фиона Стийлс,   и Даниел Мартин, знаменит гримьори за Dior и консултант там.  Научете как да контурите  лицето си стъпка по стъпка. Ръководството започва тук.

1. Използвайте правилна сянка и текстура

Изборът на правилната сянка и текстура е от ключово значение. Вашият контурен продукт „не трябва да е повече от два тона по-тъмна от вашето тяло“, казва сър Джон. Ако кожата ви е светла до тъмна, то търсете близък цвят. По-тъмните тонове на кожата трябва да топли топли, коняк цветове, според Stiles.

Може да опитайте и  крем. Кремообразните контури, като пръчки и палитри, са по-драматични от праховете. Смесвайте в малко количество с пръсти, четка или влажна гъба, казва сър Джон; добавяме повече цвят за по-силен резултат.

2. Не трябва да контурирате всичко

Можете да изваяте цялото си лице, но не е нужно. Малкото контуриране може да има голям ефект. Фокусирайте се върху бузите, челото, носа и челюстта. Използвайки контуриращия продукт по ваш избор: Започнете от средата на ухото си и местете към ъгъла на устата си, като спрете там. Направете сянка  въз основа на вашите цели, независимо дали е по-малко изразено чело (прилага се по линията на косата), по-изваяна челюстна линия (под брадичката) или по-тънък нос. Това няма да промени с магически пръчка вашето лице, но ще добави яснота.

3. Нанесете вашия продукт

контуриране-стъпка-по-стъпка

„Невидимо контуриране“ е техниката с подписът на сър Джон. „Нанасяте структурата без тон продукт“, казва той. Започнете със светло, след това добавете цвят, докато не получите изтънчен и детайлен външен вид. „Трябва да получите комплименти за вашата техника, а не за продукта“, казва той.

4. Избягвайте продукти с блясък


Когато казваме това, причината е очевидна: „Вие се опитвате да добавите чувство за дълбочина“, казва сър Джон. Блясъкът отразява светлината, така че продуктите с блясък ще направят обратното на желания ефект. Запазете блясъка за по късно.

5. Балансирайте всичко с хайлайтър и руж

Тук е мястото, където поставянето е всичко: Концентрирайте блестящ открояващ се маркер под очите ви и върху скулите Ви, за да „подобрите тена и да добавите достатъчно блясък, „казва Мартин. Ако не сте съвсем сигурни как става, използвайте неговия трик: Усмихвайте се с устата си, затворете и нанесете маркиращият продукт върху областта, където бузите ви се издуват.

 

6. Допълнете контура с грим за очите

За естествен вид, просто нанесете същата формула, която сте използвали, за да подобрите естествения контур на очите си; работете малко повече в гънките. Вдигнете веждите си, навийте миглите си и нанесете слой от удължаваща спирала.
Ако искате да се насладите на смелия грим на очите, Мартин има професионален съвет – започнете с грима за очите си преди контурирането си. Като направите очите си на първо, така няма да объркате основата и контурите си.

Стъпка по стъпка към перфектния контур

Видеото ще помогне на много от Вас, детайлно да се научите как се прави контур на лицето.

Как да контурираме лицето си в 6 стъпки: Лесна инструкция за контур
5 (100%) 1 vote[s]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here