Вечната тема …. Ако потърсите в youtube „Как се контурира лице“  ще ви излязат повече от 10 000 резултата. В instagram, hashtag #contour ще получите повече от 1.5 милиона тагове. Ще видите огромен брой резултати за: продуктите, които да ползваме, многобройните противоречия, които я заобикалят.

контуриране-на-лице

Когато е направено правилно – а не някакво триизмерно контуриране наистина може да ви помогне да подобрите прекрасните детайли, които имате. Най-големият проблем е, че дори и безкрайното количество информация за темата, не е лесно да разберем от къде да започнем. Ние сме тук, за да ви помогнем и сме направили ясен наръчник, който ви учи как да контурирате лицето си стъпка по стъпка.

Три водещи гримьори: сър Джон, човекът зад Beyoncé и Karlie Kloss; Фиона Стийлс,   и Даниел Мартин, знаменит гримьори за Dior и консултант там.  Научете как да контурите  лицето си стъпка по стъпка. Ръководството започва тук.

1. Използвайте правилна сянка и текстура

Изборът на правилната сянка и текстура е от ключово значение. Вашият контурен продукт „не трябва да е повече от два тона по-тъмна от вашето тяло“, казва сър Джон. Ако кожата ви е светла до тъмна, то търсете близък цвят. По-тъмните тонове на кожата трябва да топли топли, коняк цветове, според Stiles.

Може да опитайте и  крем. Кремообразните контури, като пръчки и палитри, са по-драматични от праховете. Смесвайте в малко количество с пръсти, четка или влажна гъба, казва сър Джон; добавяме повече цвят за по-силен резултат.

2. Не трябва да контурирате всичко

Можете да изваяте цялото си лице, но не е нужно. Малкото контуриране може да има голям ефект. Фокусирайте се върху бузите, челото, носа и челюстта. Използвайки контуриращия продукт по ваш избор: Започнете от средата на ухото си и местете към ъгъла на устата си, като спрете там. Направете сянка  въз основа на вашите цели, независимо дали е по-малко изразено чело (прилага се по линията на косата), по-изваяна челюстна линия (под брадичката) или по-тънък нос. Това няма да промени с магически пръчка вашето лице, но ще добави яснота.

3. Нанесете вашия продукт

контуриране-стъпка-по-стъпка

„Невидимо контуриране“ е техниката с подписът на сър Джон. „Нанасяте структурата без тон продукт“, казва той. Започнете със светло, след това добавете цвят, докато не получите изтънчен и детайлен външен вид. „Трябва да получите комплименти за вашата техника, а не за продукта“, казва той.

4. Избягвайте продукти с блясък


Когато казваме това, причината е очевидна: „Вие се опитвате да добавите чувство за дълбочина“, казва сър Джон. Блясъкът отразява светлината, така че продуктите с блясък ще направят обратното на желания ефект. Запазете блясъка за по късно.

5. Балансирайте всичко с хайлайтър и руж

Тук е мястото, където поставянето е всичко: Концентрирайте блестящ открояващ се маркер под очите ви и върху скулите Ви, за да „подобрите тена и да добавите достатъчно блясък, „казва Мартин. Ако не сте съвсем сигурни как става, използвайте неговия трик: Усмихвайте се с устата си, затворете и нанесете маркиращият продукт върху областта, където бузите ви се издуват.

 

6. Допълнете контура с грим за очите

За естествен вид, просто нанесете същата формула, която сте използвали, за да подобрите естествения контур на очите си; работете малко повече в гънките. Вдигнете веждите си, навийте миглите си и нанесете слой от удължаваща спирала.
Ако искате да се насладите на смелия грим на очите, Мартин има професионален съвет – започнете с грима за очите си преди контурирането си. Като направите очите си на първо, така няма да объркате основата и контурите си.

Стъпка по стъпка към перфектния контур

Видеото ще помогне на много от Вас, детайлно да се научите как се прави контур на лицето.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here