Контуриране на лице за начинаещи – стъпка по стъпка + Видео

Как-да-контурираме-лицето-стъпка-по-стъпка
За Нея е тук да те научи как да контурираме лицето си, като професионалист.

Вечната тема …. Ако потърсите в youtube „Как се контурира лице“  ще ви излязат повече от 10 000 резултата. В Instagram под хаштаг #contour ще получите повече от 1.5 милиона резултата. Ще видите огромен брой резултати за продуктите, които да ползваме, и многобройните противоречия, които ги заобикалят.

контуриране-на-лице

Когато е направено правилно, контурирането подобрява и изпъква естествените черти на лицето. Най-големият проблем е, че при безкрайното количество информация по темата не е лесно да разберем откъде да започнем. Ние сме тук, за да ви помогнем и сме направили кратък наръчник, който ви учи как да контурирате лицето си стъпка по стъпка.

Ако искате да придадете по-голяма красота на устните си, то прочетете статията ни хиалурон в устните

1. Използвайте правилният цвят и текстура

Изборът на правилен цвят и текстура на контура е от ключово значение. Вашият контурен продукт не трябва да е повече от два тона по-тъмен от цвета на кожата. За идеален нюанс можете да смесите два или повече цвята.

Кремообразните контури са по-драматични от прахообразните. Смесвайте малко количество с пръсти, четка или влажна гъба..

2. Не трябва да контурирате всичко

Можете да изваете цялото си лице, но не е нужно. Малкото контуриране може да има голям ефект. Фокусирайте се върху бузите, челото, носа и челюстта. Нанесете продукта от средата на ухото към ъгъла на устата си, като спрете там. За контур на челото продуктът се нанася по линията на косата, за по-изваяна челюст – под брадичката, или по-тънък нос. Това няма да промени с магически пръчка вашето лице, но ще „изчисти“ линиите.

3. Техника на нанасяне

контуриране-стъпка-по-стъпка

„Невидимо контуриране“ е техника, с която се започва с продукт без цвят и цветовете се наслояват постепенно.

4. Избягвайте продукти с блясък


Когато казваме това, причината е очевидна: вие се опитвате да добавите дълбочина на лицето. Блясъкът отразява светлината, така че продуктите с блясък ще направят точно обратното.

5. Балансирайте с хайлайтър и руж

Мястото на хайлайтъра е върху скулите ви, за да подобрите тена и да добавите достатъчно блясък. Ако не сте съвсем сигурни къде точно да го нанесете, усмихнете се и нанесете продукта върху областта, където бузите ви се издуват. Ружът е под него.

6. Допълнете контура с грим за очите

За естествен вид просто нанесете същата формула, която сте използвали, за да подобрите естествения контур на очите си; работете малко повече в гънките. Очертайте веждите, сложете спирала на миглите.

Ако искате да се насладите на смелия грим на очите, започнете с него преди контурирането.

Стъпка по стъпка към перфектния контур

Видеото ще помогне на много от вас да се научат как се прави контур на лицето.

Красимир Димитров е създател и автор на сайта "За нея". Всички статии се създават с цел полезна и актуална информация на читалните и спазват стандартите за полезност и изчерпателност по всяка тема. Може да се свържете с нас на zaneqinfo@gmail.com.