Фотоепилация или лазерна епилация: Коя да избера?

жена преди фотоепикация
Обширна статия на силните и слабите страни на фотоепилацията

Фотоепилацията стана модерна през последните години. В тази статия ще изясним действа ли, болезнена ли е и как e в сравнение с лазерното обезкосмяване?

В тази статия, ще научия какви са разликите между лазерна или фотоепилация, коя е подходяща за теб и какви са цените.

Прочети статията до край, защото има много интересни факти за лазерна или фотоепилация.

🔥 Фотоепилация или лазерна епилация – кое да избера?

Съвременните методи за обезкосмяване са далеч по-ефективни. Това е разрастваща се и усъвършенствана област на лечебната индустрия, която е на стойност 2,19 милиарда към 2019 г., според Skin.

Лошата новина е по-объркващият, често свързан с рискове свят на епилирането.

Тук отговаряме на няколко от горещите въпроси за премахването на окосмяването .

Какво е фотоепилация (IPL)?

IPL означава интензивна импулсна светлина и представлява форма на светлинна терапия, използвана за различни дерматологични процедури, включително епилация.

Каква е разликата между IPL и лазерната технология за епилация?

За разлика от лазерното епилиране, което има само една специфична дължина на вълната, излъчвана от диода, в зависимост от това към какво се насочва, фотоепилацията има множество дължини на вълната (всички между 500 и 1200 нанометра), които се разпръскват в кожата.

Фотоепилация на жена

„Това действа по същия начин, по който черното облекло абсорбира топлина в горещия ден в сравнение с белите дрехи, които я отразяват“, обяснява специалистът по лазерна епилация Деби Томас.

Повече може да прочетете на Https://naturestetica.com/procedura/lazerna-epilacia/

Светлината се абсорбира от пигменти в кожата. Тя бързо се превръща в топлина, която след това убива растящите клетки, които създават космите“, добавя Томас.

Космите трябва да са живи, за да се развиват, да имат фоликул, който се вижда при изскубване.

Ако издърпате косъм, а той няма това крушовидно образувание отдолу, това е мъртъв косъм, който може да остане на кожата ви до три седмици, казват от Naturestetica.

Ето защо трябва да имате до 12 третирания на космите с лазер за отстраняването им, за да уловите жизнения цикъл на всички косми.

Как действа Фотоепилацията?

За разлика от лазерното лечение, което излъчва определена дължина на вълната, IPL работи като светкавица, изпращайки светлина с различна дължина на вълната, което прави IPL много целенасочена.

Това също означава, че влияе и на пигмента в кожата ви, така че фотоепилацията наистина работи само за хора със светла кожа и тъмни косми.

Общоприето е, че тази епилация е добра за лечение на кръвоносни съдове, но не е много добър начин за отстраняване на космите.

Истината е, че е ограничен и доста неудобен мето“, казва д-р Патрик Боулър, лазерен експерт и директор на Courthouse Clinics ,

Страхотното при лазерната епилация е, че можете да настроите уреда конкретно, адаптирайки нанометъра, за да се насочите към точен пигмент.

По-болезнен ли е лазерът?

Не, не е по-болезен. „Усещането е, че все едно те натискат с леко топла лента“, обяснява Томас, но това варира от лазер до лазер.

Повечето експерти също са съгласни, че лазерът е значително по-малко болезнен.

Повечето съвременни лазерни машини се предлагат с охлаждащ вентилатор. Възможно е обаче да получите временно зачервяване и лющене, но то ще отмине.

Къде трябва да отида за лазерна епилация или фотоепилация?

Като правило, топ лазерните машини струват между 70 000 лв и 60 000 лв , докато тези за фотоепилация струва между 7 000 лв и 25 000 лв.

Направете пълно проучване преди да решите. Поговорете с предишни пациенти, ако можете.

Има ли добри клиники, които все още правят IPL епилация?

Да, като по-евтина алтернатива на лазера.

Експертният консенсус обаче е, че ако искате ефективно премахване на космите, особено на по-големи площи и по-тъмна кожа, лазерът е по-ефективен.

За кого е подходящо лазерното обезкосмяване?

За разлика от фотоепилацията, която третира само бледата кожа, лазерната епилация е приложима при всякакви тоналности на кожата.

Що се отнася до премахването на светли косми, това е мит. Лазерите не могат да премахнат русите, червените, белите или сивите косми,

предупреждава д-р Ник Лоу.

Надяваме се, че скоро може да има някои радиочестотни или ултразвукови процедури, но те все още не са перфектни и не се наричат ​​лазери, допълва Лоу.

Мнение от форум за фотоепилацията

Не забравяйте също, че ако имате тен, трябва да стоите далеч от всякакъв вид лазер или фотоепилация заради риска от белези.

„Ние изобщо не използваме лазери или IPL в рамките на четири седмици след излагане на слънце“, казва Томас.

Как да се подготвя за обезкосмяване?

Клиниката винаги трябва да предлага тест.

Бръсненето, избелването, подстригването на космите преди и между междинните третирания е подходящо, но не и изскубването с епилатор, кола маска или пинсети.

Колко лазерни процедури ще ми трябват?

Продължителният курс е от 6 до 12 терапии, но той варира значително, в зависимост от областта на тялото, която третирате, хормоналния растеж, начина на живот и прием на лекарства, които повлияват окосмяването.

По принцип процедурата отнема между 15 и 90 минути в зависимост от размера на зоната.

Каква е цената на епилацията в България?

Цените на лазерната епилация варират много, но в реномирана клиника средната цена за подмишници е около 50-60 лв, докато фотоепилацията струва около 25 лв. на процедура.

А какво ще кажете за епилацията у дома?

Работи, но има ограничение в настройките на мощността на уредите заради регламентите на ЕС.

Тези уреди можете да ползвате за временна поддръжка, но те няма да помогнат в дългосрочен план.

IluminageTOUCH системата за намаляване на окосмяването за около 1000 лв е първата система за премахване на косми, базирана на IPL и радиочестота.

Другата често разпространена система е Tria Lasere Lasers Precision на цена от 600 лв.

Ние от За Нея.бг винаги препоръчваме да направете собствено проучване кой от двата метода на епилация да използвате – лазерна или фотоепилация.

Красимир Димитров е създател и автор на сайта "За нея". Всички статии се създават с цел полезна и актуална информация на читалните и спазват стандартите за полезност и изчерпателност по всяка тема. Може да се свържете с нас на zaneqinfo@gmail.com.