Как да изберем помпа за кърма – съвети от Рая Тойс

Ръчна или електрическа помпа за кърма да купите?

Това е въпрос, който си задава всяка млада майка, на която й предстои да кърми своето бебе. С броя на наличните опции, изборът на най-подходящия уред за кърма за Вашите нужди може да бъде труден.

Имайте предвид, че множеството модели отразяват многото индивидуални нужди на кърмещите жени и това, което е работило добре за Вашата майка или приятелка, може да не работи добре за Вас.

помпи за кърма 

Има голямо разнообразие от помпи за кърма и в тази статия ще разкажем пове.

Изборът на Вашата идеална помпа за кърма е решение, което е най-добре да се вземе след обмисляне на Вашите нужди и претегляне на всички опции.

Има много марки и модели онлайн, затова е хубаво да ги разгледате по-подробно. В онлайн магазин Рая Тойс има различни ръчни и ел видове, а цените са повече от достъпни.

Има няколко фактора, които повечето млади майки търсят в тези продукти. Ако и с тях все още се чувствате несигурна, можете да се консултирате с Вашия лекар или с консултант по кърмене:

  • Как планирате да използвате помпата;
  • Използвате ли този вариант в допълнение към кърменето;
  • Връщате ли се на работа;
  • Има ли вероятност да сте далече от бебето за повече от няколко часа.

Колко време ще Ви отнеме

Времето, за което ще се изпомпа кърмата е различно. Не само заради човешкия фактор, но и в зависимост от характеристиките на модела. 

Ако планирате да я използвате по време на работа или нямате много време, може да помислите за батерия или модел с електрическо захранване.

Лесни ли са инструкциите за употреба

Най-добре първо прегледайте добре инструкциите за сглобяване и работа с нея, защото има някои, които са много сложни за сглобяване и допълнително забавят и усложняват целия процес. Изберете помпа за кърма, с чиято подготовка лесно и бързо ще се справяте.

Къде ще се използва

Ръчните и акумулаторните модели могат да се пренасят лесно, докато ел моделите ще изискват място, където да се включат. Те са и по-големи и тежки и затова се пренасят трудно.

Имате ли нужда от модел, който е лесен за транспортиране

Ако пътувате често или планирате да бъде използвана по време на работа, помислете за закупуване на лек и малък модел, който се транспортира лесно в калъф.

Ако планирате употреба на едно и също място всеки път, може да не се наложи да се притеснявате колко лесно се транспортира.

Подходящ ли е отворът за гърди

Уверете се, че отворът е с правилния размер за Вас. Би трябвало да можете удобно да центрирате гърдата.

Много помпи се продават с един размер накрайник. Преди да закупите някой модел, проверете дали можете да поръчате различен размер или текстура, които са удобни за Вас и ще работят с Вашата помпа, в случай че тези, продавани в комплекта, са неудобни.

Красимир Димитров е създател и автор на сайта "За нея". Всички статии се създават с цел полезна и актуална информация на читалните и спазват стандартите за полезност и изчерпателност по всяка тема. Може да се свържете с нас на zaneqinfo@gmail.com.