10 причини, Поради които Никога не трябва да носите Джапанки

Те са удобни, но и много лоши за вас !

0
529
защо-джапанките-са-вредни

При топло време е трудно да се съпротивляваме на желанието да обуем джапанките си – най-истинският знак за лятото. Джапанките: обувките ужасяват повечето експерти.

Ето защо трябва да запазите джапанките си за плажа, басейна, спа центъра и банята – и да пазите краката си от тях,  според д-р Джаки Сутера, експерт в тази област.

1. Джапанките излагат краката Ви на бактерии, вирусни и гъбични инфекции.

Всеки път, когато краката ви станат мръсни (т.е. всеки път, когато носите джапанки на публично място), те вероятно са покрити с някои лоши неща, като например Стафилококи. Тази бактерия може да раздразни кожата на крака или (в най-лошия сценарий) да доведе до ампутация. Колко тежки може да са последствията от Стафилококите зависи от това дали имате открити рани от ексфолиация по време на скорошен педикюр или по-големи рани, а също и от вашето здравословно състояние.

Сърбящата гъбична инфекция, която е силно заразна, също се разпространява чрез контакт с замърсени повърхности. Когато се разхождате почти боси, вие сте податливи на зараза, ако тази гъбичка пресича вашия път. Същото важи и за вируса, който причинява брадавици, човешки папиломавирус (HPV).

2. Джапанките ви забавят.

Изследване в университета в Оубърн установява, че носещите джапанки хора предприемат по-малки стъпки, отколкото хората, които носят маратонки.

3. Джапанките ви правят допълнително тромави.

Тези кратки крачки, които предприемате, когато носите джапанки, увеличават риска от отклоняване, а понякога и до падане.

4. Джапанките унищожават петите ви.

Тъй като петите ви се ударят по земята с по-голяма сила, защото единственото, което Ви разделя от нея, е едно парче пяне, разделящо крака ви от земята, ходенето с джапанки подбива петата, което може да доведе до болка – особено ако стоите или ходите с тях за продължителни периоди от време.

5. Джапанките могат да причинят ужасни мехури.

Когато тънката каишка е единственото нещо, което държи обувката ви, тази лента се втрива в кожата ви всеки път, когато правите крачка. Това може да предизвика дразнене и мехури. Когато мехурите се пукнат, остава с творена рана, която ви прави по-уязвими към патогените, които влизат в контакт с тялото ви много по-лесно през тази рана.

6. Джапанките могат да повредят трайно пръстите на краката ви.

Някога чували ли сте деформация на пръстите на краката? Това е, когато кокалчетата на пръстите на краката ви се огънат – и останете така завинаги. Една от причината може да бъде джапанките: Когато носите джапанки, пръстите на краката Ви се натоварват допълнително,  което може да причини деформация с течение на времето. Ако искате да избягвате скованост, болка и потенциална хирургическа намеса, носете сандали, които имат ленти и държат пръстите и глезенът Ви стабилни.

7. Джапанките променят поза на движение.

Всяка супер плоска обувка, която не се огъва като крака ви, когато ходите почти боси, променя вашата биомеханика и засяга позата ви.

8. Джапанките могат да причинят болки в костите

Хората с плоски ходила се нуждаят от подкрепа на костите, за да поддържат коленете, ханша подравнени. В една плоска обувка, няма нищо от това, което да ги поддържа, така че вашите стави трябва да компенсират. Това може да доведе до прекалено големи наранявания до тялото, включително ахилесовия тендонит (нараняване на сухожилието, което свързва телесния мускул с петата на кокалчетата), болка в петата и прилепнали нерви в гърба.

9. Джапанките могат да влошат пръстите.

Това се случва, тъй като пръстите на краката ви трябва да работят много повече , за да поддържат джапанки на краката си,това може да влоши състоянието на хора, които вече имам проблеми с пръстите на краката. Това определено не добре.

10. Джапанките могат да бъдат изработени от токсични материали.

Пластмасовите ленти могат да бъдат изработени от латекс, към който много хора са алергични, или пластмаса, натоварена с BPA, която е свързана с различни видове рак. Наистина ли искате пръстите на краката да бъдат в това? Избирайте сандали с плат или кожени каишки, защото естествените материали обикновено са по-безопасни.

Така че, да, джапанките са лоши за Вас.

10 причини, Поради които Никога не трябва да носите Джапанки
5 (100%) 1 vote[s]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here