Целулит: Всеки го има и повечето от нас искат да премахнат тези трапчинките, които се появяват на бедрата, задните части и корема.

Въпреки че близо 90% от жените имат целулит по време на живота си, дезинформацията за него е също толкова често срещана, колкото и състоянието.

Информация за целулита е толкова различна, че дори експертите не винаги са на едно мнение относно лечението и причините, което прави още по-трудно отделянето на митовете от фактите.

За да помогнем за демистификацията на темата, ние от ЗаНея анализирахме информация от 10 сайта, информация на дерматолози, специализирани в целулита, като обобщихме тази информация в статията ни.

Какво е целулит?

На първо място, това не е излишната мазнина.

Според Робин Гмирек, доктор на медицинските науки, основател на Козметичния център и лазерния център на Колумбийския университет, този мек вид, който виждате, е резултат от изтласкване на мастните клетки срещу кожата върху влакнестите ленти на съединителната тъкан.

„Изследванията са установили, че целулитът най-често се намира на дупето и отстрани на бедрата на по-голямата част от жените след пубертета,“

казва химикът на GH Beauty Laus Данусия Унек.

Джанет Граф, доктор по клинични въпроси по дерматология в Медицински център Маунт Синай в Ню Йорк, се съгласява, като казва, че целулитът няма нищо общо с теглото.

„Хората се хранят правилно, правят диета все още имат целулит“, казва тя.

Какво причинява целулит?

Жена с целулит на бедрата

Ето къде нещата стават трудни. Според Gmyrek и Wnek, никой не знае защо целулитът се развива, но нашите експерти се съобразяват с често обвиняваните причини.

Генетика

Д-р Гмирек казва, че не е ясно дали генетиката играе фактор, макар , че изглежда има връзка между двете.

„Може да имате генетично предразположение, но изразяването на гените може да бъде променено от вашия начин на живот“, обяснява тя.

Д-р Граф обаче смята, че някои хора са родени с по-голям шанс да развият целулит.

„Целулитът е генетично нещо“, казва тя. „Започваме да го виждаме, когато сме на 20-те си години.“

Лимфна система

Какво прави лимфната система?

По принцип тя служи като дренаж, който помага на тялото да се освободи от отпадъците – нещо като канализационна система, според Граф.

Тя вярва, че лимфните възли могат да се издуят от нездравословни навици, като храна диета и липса на физически упражнения, което може да увеличи появата на целулит.

Остаряване

Хората често мислят, че остаряването причинява целулит, но и двамата лекари са съгласни, че не е задължително възрастта да е проблемът .

„Изглежда честотата на заболеваемост се увеличава с възрастта, но целулита започва да изглежда по ярък, тъй като кожата старее и губи еластичност“, обяснява Гмирек.

Токсини и храна

Противно на това, което твърдят много целулитни кремове, Граф не вярва, че токсините причиняват целулит.

Въпреки това тя твърдо вярва, че храната играе роля.

„Това, което бих казала, е диети, които спазвате и храната, която ядете, може да влоши целулита, ако не е здравословна“, казва тя.

Освен това тя смята, че възпалителните храни като млечните и сода могат да влошат състоянието.

Така че … Можете ли наистина да се отървете от целулита?

Накратко, отговорът е не – няма лечение, според лекарите, но ако прочетете статията до край, ще откриете, че те не са напълно прави.

„Няма постоянно премахване на целулита, независимо колко инвазивна или скъпа е процедура“, заявява Гмирек.

Дерматологът казва, че докато отделните трапчинки могат да изчезнат, ако сте предразположени към целулит, тялото ви просто ще направи повече.

Прочетете също и нашата статия: 10-те най-добри Храни срещу целулит

Но не всички новини са лоши.

Има много неща, които можете да направите, за да сведете до минимум целулита със и без помощта на скъпи медицински процедури.

В домашни условия

Хората често мислят, че могат да премахнат лесно целулита, но това е далеч от истината.

Ние от ЗаНея, ще ви издадем една тайна, която ще помогне на много от вас. Редовните кардио и силови тренировки може да тонизират мускулите и ще намалят появата на целулит.

Нашата статия тренировка в домашни условия ще даде чудесни идеи за това:

Гмирек допълва нашето твърдение с думите, че когато се стресират мускулите, това повишава хормоните на адреналин и норадреналин, които са свързани с производството на целулит.

Продукти, които могат да сведат до минимум появата на целулит

Комбинацията от кофеин, екстракт от кола и гинко билоба подобряват локалния метаболизъм и редуцират съдържанието на мастните депа

Всеки един крем, който използвате трябва да бъде придружен от масаж, който да стимулирате тези съдове и да увеличите притока на кръв.

Масаж с помощта на морски водорасли и зехтин (или с помощта на предварително направена смес) ще стимулира лимфния ви дренаж.

Разбира се, това не е еднократно решение и трябва да се прави редовно, за да видите промяна.

Освен това лекарите дават препоръки за хранене с фибри и зеленчуци, която елиминира преработените храни, алкохола и захарта.

Докато повечето закупени от магазина кремове няма да осигурят резултатите, които търсите, доктор Гмирек казва да търсите продукти с кофеин и базирани на ретинол тематики, тъй като те биха могли да стимулират производството на колаген и еластин, като кожата ви изглежда временно по-стегната.

Винаги може да използвате кремове и да ги прилагате, но както ще разберете в края на статията храната и упражненията за жени са много важни.

В лекарския кабинет

Някои смятат, че липосукцията е отговорът, но процедурата всъщност може да влоши целулита.

Тъй като просто премахвате мазнините, това може да направи кожата да изглежда още по-набръчкана. Лекарите посочват лечение като VelaShape и Cellfina за най-оптимални резултати.

VelaShape е краткосрочно лечение, което използва инфрачервен лазер, радиочестота и вакуумно всмукване, за да се изтегли в кожата и да се сгъсти тъканта, което прави целулита по-малко видим.

Тъй като резултатите ще избледнеят, след като спрете лечението, тази опция се препоръчва само за специални случаи като това скоро да отивате на море.

Cellfina е най-добрият вариант за по-дългосрочна кожа без трапчинки и може да продължи две или повече години.

Той действа, като променя основната структура, която причинява целулит, като разкъсва лентите от влакнести тъкани, които се дърпат върху кожата.

Новаторското лечение спечели наградата, като жените в клиничното проучване отчетоха 96% удовлетворение след две години и няма данни за връщане на целулит.

Преди финалните думи, ви съветваме също и да посетите нашата категория от полезни статии красота, в която ще намерите още полезни статии на тема как да изглеждате прекрасно.

Финални думи

Въпреки че в момента няма просто решение или чудо-продукт за по-гладка кожа, това не означава, че не можете да се чувствате по-уверени в тялото си, целулита или не.

„Удивително е, че наистина всяко медицинско състояние може да бъде подобрено чрез намаляване на стреса, хранене и тренировки редовно“, отбелязва Гмирек.

Най-важният съвет, който ще дадем от сайта ЗаНея е, че воденето на здравословен, балансиран начин на живот винаги ще ви накара да изглеждате и да се чувствате по-добре.

Да направим целулита по-малко забележим е само допълнителен бонус.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here